Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 1 Ιουλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 1 Ιουλίου 2013‏

Saxo Bank  | 01.07.2013 11:32

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Στη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσουν οι μεταποιητικοί δείκτες Ευρωζώνης και ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή καθώς και η απασχόληση στην Ευρωζώνη. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με τοUSD και το GBP, στο 1.3032 και 0.8561, αντίστοιχα. Το AUD επίσης ενισχύθηκε κατά 0.4% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από τη βελτιωμένη εικόνα της μεταποίησης στην Αυστραλία για τον Ιούνιο. Τέλος, το JPY υποχώρησε κατά 0.5% και 0.2% σε σχέση με το EUR και το USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 6 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τον μεταποιητικό δείκτη PMI της Markit, τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, τον καθαρό δανεισμό ιδιωτών, καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ η Omega DiagnosticsGroup (ODX) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με αναφορές της BHP Billiton (BLT), τα σχέδιά της για επέκταση του ορυχείου Cerro Matosoαπορρίφτηκαν από την αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος της Κολομβίας. Σύμφωνα με την Telegraph, οι Κινεζικές αρχές διερευνούν την πιθανή εμπλοκή διευθυντικών στελεχών της GlaxoSmithKline (GSK) στην τέλεση οικονομικών εγκλημάτων. Τέλος, η Rio Tinto (RIO) κέρδισε την δικαστική αγωγή που είχε υποβληθεί εναντίον της σχετικά με καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί του Ειρηνικού Bougainville.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές παρουσιάζουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Shimamura Company (8227) και Honda Motor(7267) σημείωσαν απώλειες, με την δεύτερη να ανακαλεί γύρω στα 143.000 οχήματα λόγω ελαττωματικών ανταλλακτικών στα παράθυρα. Αντίθετα, με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η Hisamitsu Pharmaceutical Company (4530), μετά την έγκριση του φαρμάκου της, Brisdelle, από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 5.4 μονάδες, ανερχόμενος στις 13,671.9. Στην Κίνα, τα δεδομένα κατέδειξαν περιορισμένη μεταποιητική δραστηριότητα για τον Ιούνιο. Σαν αποτέλεσμα, οι China Vanke (000002), China Merchants Property (000024) και Gemdale (600383) υποχώρησαν. Στον αντίποδα, στη Νότια Κορέα οιCelltrion (068270) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Company (042660) ξεχώρισαν, καθώς μεταξύ άλλων κινήθηκαν ανοδικά. Τέλος, οι αγορές στο Χόνγκ Κόνγκ παρέμειναν κλειστές, λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT,τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 2.1 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες ISM & Markit, καθώς και τις κατασκευαστικές δαπάνες, ενώ οι Investors Real Estate Trust (IRET) και A. Schulman (SHLM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι FleetMatics (FLTX) και InterDigital (IDCC) υποχώρησαν κατά 2.6% και 15.1%, ενώ αντίθετα οι ImmunoCellular Therapeutics (IMUC), WhiteWave Foods (WWAV/B) και Cameco Corporation (CCJ) διόρθωσαν από τις απώλειες της κανονικής συνεδρίασης και ενισχύθηκαν κατά 5.7%, 4.3% και 3.4%, αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, λόγω των δηλώσεων ανώτατου αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), για πιθανό περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων, οι Accenture (ACN) και Adobe Systems (ADBE), υποχώρησαν κατά 10.3% και 0.8%, ενώ στον αντίποδα οι Nike (NKE), Hospira (HSP), GameStopCorporation (GME) και Newmont Mining Corporation (NEM) ενισχύθηκαν κατά 2.2%, 6%, 2.8% και 8.1%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 47 και 17 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή και την απασχόληση της Ευρωζώνης, καθώς και τους μεταποιητικούς δείκτες PMI Ευρωζώνης, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις. Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Pierre Moscovici, επισήμανε την πρόθεση της Γαλλικής κυβέρνησης να πουλήσει το 9.5% που κατέχει στην ADP, στις Credit Agricole SA (ACA) και Vinci SA (DG), με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα EUR 738 εκατ. Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, η ThyssenKrupp AG (TKA) σκοπεύει να πουλήσει μέρος των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Bankia SA (BKIA) συμφώνησε να πουλήσει το 38.4% που κατέχει στην Banco Inversis Net SA, στην Banco de Madrid, με τους όρους της εξαγοράς να οριστικοποιούνται σήμερα.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Οι οίκοι S&P και Fitch υποβαθμίζουν το αξιόχρεο της Κύπρου: Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Κύπρου σε“Selective Default” από “CCC”, ακολουθώντας την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης για ανταλλαγή ομολόγων ύψους EUR 1 δις. με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας. Επιπλέον ο οίκος Fitch Ratings (Fitch) υποβάθμισε το μακροχρόνιο αξιόχρεο της Κύπρου σε “Restricted Default” από “CCC”.

Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξάνονται, σύμφωνα με την Hometrack: Σύμφωνα με την έρευνα της Hometrack, οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 0.4% μέσα στον Ιούνιο, συγκρινόμενες με μια παρόμοια αύξηση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας σημειώνει οριακή βελτίωση: Για τον Μάιο, ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας ανήλθε στο επίπεδο 99.60, συγκρινόμενος με το επίπεδο 99.56 του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο δείκτης μεταποίησης της Αυστραλίας ανήλθε στο επίπεδο 49.6 για τον Ιούνιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 43.8 του Μαΐου.

Ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας παραμένει σταθερός: Για τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα παρέμεινε αμετάβλητος στο 1%.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού