Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρή άνοδος για το EUR - 28 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρή άνοδος για το EUR - 28 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 28.06.2013 11:45

Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρή άνοδος για το EUR
Το EUR ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να μονοπωλήσουν οι λιανικές πωλήσεις και ο πληθωρισμός της Γερμανίας, καθώς και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την πορεία της οικονομίας. Στις 5 amGMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.3% και 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3065 και 0.8558, αντίστοιχα. Το JPY υποχώρησε κατά 1.0% και 0.6% σε σχέση με το EUR και το USD, παρά ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από την Ιαπωνία που καταδεικνύουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 1 έως 6 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων, καθώς και το δείκτη τιμών του τριτογενή τομέα, ενώ οι Schroder Real Estate Investment Trust (SREI), Sirius Real Estate (SRE),Gable Holdings (GAH) και Heavitree Brewery (HVT) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η SportsDirect (SPD) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Tesco (TSCO) για να αποκτήσει χώρο διαφήμισης και προώθησης στα μεγαλύτερα καταστήματα της δεύτερης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Anglo American (AAL) όρισε τις Goldman Sachs Group, Morgan Stanley και UBSAG ως ανάδοχους για την πώληση του 49.9% που κατέχει στο ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος Minas-Rio στη Βραζιλία.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία ευνοήθηκαν από τους βελτιωμένους δείκτες βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης για τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, οι Renesas Electronics(6723), Sony Corporation (6758), Toyota Motor (7203), Honda Motor (7267), JFE Holdings (5411), Sumitomo Mitsui Trust Holdings(8316) και Mitsui Fudosan (8801) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 3.3%, στις 13,654.1 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι China Vanke (000002), China Merchants Property Development (000024)και Poly Real Estate Group (600048), στο Χόνγκ Κόνγκ η Fantasia Holdings Group (1777), όπως και στη Νότια Κορέα η Celltrion (068270), οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Θετικό πρόσημο για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 3.7 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Reuters/Michigan, καθώς και τον μεταποιητικό PMI, ενώ μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι AZZ Inc. (AZZ) καιFinish Line (FINL). Μετά από την κανονική συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Nike (NKE), Accenture (ACN) και Adobe Systems(ADBE) σε απώλειες κατά 2.1%, 6.8% και 0.1%. Στον αντίποδα, οι Pfizer (PFE) και Molycorp (MCP) ενισχύθηκαν κατά 1.1% και 11.1%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, ευνοημένος από τα βελτιωμένα στοιχεία της αγοράς ακινήτων, αλλά και από τις δηλώσεις κάποιων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για πιθανή παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Μεταξύ άλλων, οιNews Corporation (NWSA), ConAgra Foods (CAG), Cablevision Systems (CVC), Time Warner Cable (TWC) και J.C. Penney (JCP) ενισχύθηκαν κατά 1.7%, 5.1%, 5.6%, 4.4% και 5.2%, ενώ αντίθετα οι Apple (AAPL), McCormick & Company (MKC) και Paychex (PAYX) υποχώρησαν κατά 1.1%, 2.0% και 3.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν αμετάβλητες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 4 έως 5 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται αμετάβλητος κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή Γερμανίας και Ιταλίας, τις λιανικές πωλήσεις Γερμανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας, τον προπορευόμενο δείκτη KOF για την Ελβετία, τις τρέχουσες συναλλαγές της Ισπανίας καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή της Πορτογαλίας. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Medion AG (MDN), IKB Deutsche Industriebank AG (IKB) και KappAhl AB (KAHL).Ο John Elkann, πρόεδρος της Fiat SpA (F), επισήμανε ότι η εταιρία μπορεί να εξασκήσει το δικαίωμά της για εξαγορά ενός επιπλέον 3.3% στην ChryslerGroup LLC από την Αμερικάνικη VEBA. Τέλος, η SGL Carbon SE (SGL) αναθεώρησε πτωτικά την κερδοφορία για το τρέχων έτος, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού κυρίως από τις Ασιατικές χώρες.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία εμφανίζει οριακή βελτίωση: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για την Αγγλία, ανήλθε σε επίπεδο -21.0 μέσα στον Ιούνιο, συγκρινόμενος με την ένδειξη -22.0 του προηγούμενου μήνα.

Ο ΔΤΚ της Ιαπωνίας υποχωρεί περεταίρω: Για τον Μάιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0.3%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.7% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας ξεπερνάει τις προσδοκίες: Για τον Μάιο, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2.0%, σε σχέση με μια άνοδο κατά 0.9% που είχε καταγραφεί για τον Απρίλιο.

Η απασχόληση στην Ιαπωνία παραμένει αμετάβλητη: Η ανεργία στην Ιαπωνία παρέμεινε στο 4.1% για τον Μάιο, σχεδόν αμετάβλητη από την ένδειξη του προηγούμενου μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κινά επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης MNI για την Κίνα, υποχώρησε στο 54.9 για τον Ιούνιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 55.2 του προηγούμενου μήνα.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας ξεπερνάει τις εκτιμήσεις: Μέσα στον Μάιο, ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.0%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 3.1% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Νότια Κορέα περιορίζεται απρόσμενα: Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0.4% τον Μάιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 0.6% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στη Νέα Ζηλανδία αυξάνονται: Μέσα στον Μάιο, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψαν απρόσμενη αύξηση κατά 1.3%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 21% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';