Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρές πιέσεις για το EUR - 26 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρές πιέσεις για το EUR - 26 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 26.06.2013 12:16

Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρές πιέσεις για το EUR
Το EUR υποχωρεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση, στο δείκτη καταναλωτικού κλίματος Gfk της Γερμανίας, ο όποιος αναμένεται αμετάβλητος για τον Ιούλιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το αναθεωρημένο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Στις 5am GMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3063 και 0.8473, αντίστοιχα. Το AUD επίσης υποχώρησε κατά 0.1% σε σχέση με το USD, καταδεικνύοντας την περιορισμένη επενδυτική διάθεση στην αγορά συναλλάγματος. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.1% σε σχέση με το USD, ενώ ενισχύθηκε κατά 0.1% σε σχέση με το EUR.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 3 έως 6 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν μέσα στην ημέρα την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) σχετικά με την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ οι Stagecoach Group (SGC), Carphone Warehouse Group (CPW), Real Good FoodCompany (RGD), Dods Group (DODS), Hayward Tyler Group (HAYT), 600 Group (SIXH), και Private & Commercial Finance Group (PCF) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Roche Holdings AG και AstraZeneca (AZN) θα συνεργάζονται στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης των φαρμάκων, έτσι ώστε να επιταχύνουν την διαδικασία αντιμετώπισης δημοφιλών ασθενειών. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Anglo American (AAL),MarkCutifani, επισήμανε ότι οι προοπτικές για τον κλάδο των εξορύξεων παραμένουν ισχνές, λόγω της περιορισμένης ζήτησης για τα εμπορεύματα αλλά και της χαμηλής τιμής τους.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, η φαρμακοβιομηχανία Eisai Company (4523) υποχώρησε, καθώς θα σταματήσει την διάθεση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της επιληψίας στην Γερμανία και την Ευρώπη, λόγω αυξημένου κόστους. Στον αντίποδα, οι SoftbankCorporation (9984), Mitsubishi UFJ Financial Group (8306) και Resona Holdings (8308) ενισχύθηκαν, με τις δύο τελευταίες να ευνοούνται από την έντονη φημολογία για αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες κατά 0.1%, στις 12,953.2 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι China Minsheng Banking Corporation (600016) και Bank of Communications (601328), οι οποίες διεύρυναν τις απώλειές τους, ενώ αντίθετα στο Χονγκ Κόνγκ οι Industrial & Commercial Bank of China (1398) και China Construction Bank Corporation (939), όπως και στη Νότια Κορέα η Woori Finance Holdings (053000), έκλεισαν τη συνεδρίαση ενισχυμένες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 3.8 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα είναι το ΑΕΠ, η ατομική κατανάλωση και οι δαπάνες, καθώς και ο δείκτης αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι Monsanto (MON), Paychex (PAYX), UniFirst Corporation (UNF) και Herman Miller(MLHR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα ασθενή οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν τις Apollo Group(APOL), Synnex Corporation (SNX), Mistras Group (MG) και First Cash Financial Services (FCFS) σε απώλειες κατά 4.5%, 3.8%, 12.2%, και 9.4%, ενώ στον αντίποδα οι Mattress Firm Holding Corporation (MFRM), Synaptics (SYNA) και pushed AeroVironment (AVAV) ενισχύθηκαν κατά 8.3%, 14.4% και 5.7%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.9%, λόγω των βελτιωμένων δεικτών, μεταξύ των οποίων, τα διαρκή αγαθά και οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών. Μεταξύ άλλων, οι Carnival Corporation (CCL), J.C. Penney Company (JCP), First Solar (FSLR) και Valero Energy (VLO), ενισχύθηκαν κατά 5.0%, 3.6%, 7.8% και 3.6%, ενώ αντίθετα οι Netflix (NFLX) και Walgreen Company (WAG) υποχώρησαν κατά 1.3% και 5.9%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με θετικό πρόσημο κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 4 έως 6 μονάδες και από 8 έως 10 μονάδες, ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα είναι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Gfk για τη Γερμανία, η απασχόληση στην Γαλλία, καθώς και η κατανάλωση της Ελβετίας, ενώ οι Paris Orleans SA (PAOR),Zumtobel AG (ZAG) και BoConcept Holding A/S (BOCONB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της GSWImmobilien AG (GIB), Eckart John von Freyendwill και Bernd Kottmann, θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους τον Ιούλιο, μετά από την θύελλα αντιδράσεων που προξένησε στους μετόχους η πρόσφατη στελέχωση της ανώτερης διοίκησης στην εταιρία. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Total SA (FP) και Hellman &Friedman, προτίθενται να πουλήσουν το 30% που κατέχουν στην Gaztransport & Technigaz, μέσω δημόσιας εγγραφής.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νότια Κορέα επιδεινώνεται: Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κορέας, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης για τη Νότια Κορέα υποχώρησε στο επίπεδο 78,0 κατά τον Ιούλιο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 82.0 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.