Αγορά συναλλάγματος: Ενισχυμένο το EUR - 3 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ενισχυμένο το EUR - 3 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 03.06.2013 11:17

Αγορά συναλλάγματος: Ενισχυμένο το EUR
Το EUR σημειώνει κέρδη έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους δείκτες που δημοσιεύτηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να υποδεικνύουν προς μια βελτιωμένη εικόνα της μεταποίησης για την Κίνα, καθησυχάζοντας έτσι τις ανησυχίες για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην 2η σε μέγεθος οικονομία. Παράλληλα, οι επενδύτες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους μεταποιητικούς δείκτες PMIΕυρωζώνης και ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% σε σχέση με το USD, στο 1.3012, ενώ κατέγραφε οριακή υποχώρηση έναντι του GBP, στο 0.8551. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.3% και 0.1% έναντι των EUR καιUSD, επηρεαζόμενο από τις μειωμένες δαπάνες των εταιριών στην Ιαπωνία που παρατηρήθηκαν για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν με απώλειες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 37 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο μεταποιητικός PMI της Markit, ενώ οι GB Group (GBG) και GW Pharmaceuticals (GWP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, οι Glencore Xstrata (GLEN) και Blackstone Group LP είναι ανάμεσα στους πλειοδότες για την εξαγορά των μονάδων επεξεργασίας σιδηρομεταλλεύματος της Rio Tinto (RIO) στον Καναδά.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία η Mitsubishi Motors (7211)υποχώρησε, μετά από την διάψευση δημοσιευμάτων για επικείμενη συνεργασία της με την Renault SA, ενώ μεταξύ άλλων οι MitsubishiCorporation (8058) και Sumitomo Corporation (8053) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι Poly Real Estate Group (600048) China Vanke (000002), όπως και στο Χονγκ Κονγκ η Guangzhou Automobile Group Company (2238), οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά. Στον αντίποδα, οι STX Offshore &Shipbuilding (067250), STX Engine Company (077970) και STX Pan Ocean Company (028670) στη Νότια Κορέα υποχώρησαν, μετά από δηλώσεις ανώτατου στελέχους της Woori Bank, ότι η τελευταία σκοπεύει να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην STXCorporation, την μητρική του ομίλου.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα ΣΜΕ
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 3.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες Markit και ISM καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων, ενώ οι SAIC Inc. (SAI), CrackerBarrel Old Country Store (CBRL), Verint Systems (VRNT) και ABM Industries (ABM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, μεταξύ άλλων οι Depomed (DEPO), Northern Dynasty Minerals(NAK), Asanko Gold (AKG) και Aurizon Mines (AZK) υποχώρησαν κατά 3.5%, 6.1%, 4.7% και 3.8%, ενώ αντίθετα οι AugustaResource (AZC), Diamond Foods (DMND) και Old Republic International (ORI) ενισχύθηκαν κατά 9%, 8% και 5.9%, αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1.4%, λόγω αυξημένης φημολογίας για πρόωρη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed). Μεταξύ άλλων, οι American International Group (AIG),General Electric (GE), Pall Corporation (PLL) και Monsanto (MON) υποχώρησαν κατά 3.8%, 1.2%, 5.1% και 4.1%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα η Dell (DELL) ενισχύθηκε κατά 0.6%, μετά από την απόφαση των μετόχων να υποβάλουν μήνυση έναντι του ιδρυτή της εταιρίαςMichael Dell, για την προσπάθειά του να εξαγοράσει την εταιρία.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX and the CAC αναμένονται από 22 έως 24 μονάδες και από 11 έως 14 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες της Markit για Ευρωζώνη, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ελβετία, ενώ η Oeneo (SBT) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο διεθνές ογκολογικό συνέδριο, το φάρμακο Avastin της Roche Holding AG (ROG), δεν κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου του εγκεφάλου, όμως κατάφερε να παρατείνει τις ζωές γυναικών που έπασχαν από άλλες μορφές της ασθένειας. Σύμφωνα με την Bayer AG (BAYN), οι κλινικές μελέτες στο φάρμακό της Nexavar, έδειξαν ότι καθυστερεί την ανάπτυξη του καρκίνου στον θυροειδή αδένα κατά περίπου πέντε μήνες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Γαλλικές δικαστικές αρχές ξεκίνησαν επίσημη διερεύνηση των κατηγοριών σχετικά με την βοήθεια που παρείχε η UBS AG (UBSN) στην φοροδιαφυγή των πελατών της. Τέλος, σύμφωνα με το εβδομαδιαία Γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, η E.ON SE (EOAN) εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρης λήξης συμφωνιών με τηνGazprom, οι οποίες έχουν διάρκεια πάνω από 20 χρόνια.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται: Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας ανήλθε στο 50.8 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.6 του προηγούμενου μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι ο αντίστοιχος μεταποιητικός δείκτης τηςHSBC μειώθηκε στο 49.2 μέσα στον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.4 του προηγούμενου μήνα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να επιτρέψει την αύξηση του πληθωρισμού για να δώσει ώθηση στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον Kocherlakota της Fed: Ο Narayana Kocherlakota, πρόεδρος της Minneapolis Fed, επισήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να επιτρέψει στον πληθωρισμό να ανέλθει πάνω από το στόχο του 2%, ώστε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά εργασίας.

Οι δαπάνες κεφαλαιουχικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία μειώνονται περεταίρω: Σε μηνιαία βάση, οι δαπάνες σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό των εταιριών στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 3.9% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενες μια μείωση κατά 8.7% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο 43.8 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 36.7 του προηγούμενου μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία βελτιώνονται: Για τον Απρίλιο, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 0.2%, συγκρινόμενες με μια μείωση κατά 0.4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξάνεται: Σύμφωνα με την TD Securities και το ινστιτούτο της Μελβούρνης, ο πληθωρισμός στην Αυστραλία ανήλθε στο 2.2% για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.1% του Απριλίου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';