Αγορά συναλλάγματος: Εκ νέου απώλειες για το EUR - 24 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Εκ νέου απώλειες για το EUR - 24 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 24.05.2013 15:28

Αγορά συναλλάγματος: Εκ νέου απώλειες για το EUR
Το EUR κατέγραψε απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πριν από την ανακοίνωση των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ifo και GfK αλλά και του αναθεωρημένου ΑΕΠ της Γερμανίας. Παράλληλα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) να επισημαίνει την πιθανότητα περιορισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων πρόωρα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση του δείκτη διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας τις περεταίρω κινήσεις της Τράπεζας. Στις 5am GMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD, στο 1.2923, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του GBP στο 0.8562. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.7% και 0.5% έναντι τωνEUR και USD, μετά από τις δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Haruhiko Kuroda, σχετικά με την μέχρι τώρα ορθή πολιτική της Τράπεζας.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 2 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο δείκτης εγκρίσεων στεγαστικών δανείωνBBA, ενώ η Global Market Group (GMC) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ο διακανονισμός της HSBC Holdings (HSBA) ύψους USD 1.9 δις. με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, ίσως δεν γίνει δεκτός, οδηγώντας την εταιρία ενώπιων της δικαιοσύνης και περιορίζοντας τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Τέλος, η Rio Tinto (RIO) στα πλαίσια εξορθολογισμού του κόστους, απέλυσε 100 εργαζόμενους στα ορυχεία χαλκού στην περιοχή Utah και επισήμανε ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες απολύσεις.

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία ξεχώρισε η Softbank Corporation (9984) , η οποία υποχώρησε μετά από την ανακοίνωση για εξαγορά του 70% της Sprint Nextel, ενώ αντίθετα η Electric Power Development (9513) κινήθηκε ανοδικά, καθώς οριστικοποίησε τη συνεργασία της με την Nippon Steel & Sumitomo Metal (5401) για την κατασκευή μονάδας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνθρακα. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.8%, στις 14,217.2 μονάδες. Στην Κίνα, οι China CNRCorporation (601299) και CSR Corporation (601766) ενισχύθηκαν, ενώ οι Poly Real Estate Group (600048) και China Merchants Property Development (000024) ήταν από τις μετοχές που κατέγραψαν απώλειες. Στο Χόνγκ Κόνγκ μεταξύ άλλων οι China Life Insurance (2628), HSBC Holdings (5) και Ping An Insurance (2318) υποχώρησαν, ενώ αντίθετα στη Νότια Κορέα οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου KB Financial Group (105560) και Hana Financial Group (086790) ενισχύθηκαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 σημείωναν απώλειες κατά 4.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ενώ οι Foot Locker(FL), Abercrombie & Fitch (ANF) και Hibbett Sports (HIBB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Salesforce.com (CRM), Gap (GPS),Titan Machinery (TITN), Sears Holdings (SHLD) και Nordson (NDSN) υποχώρησαν κατά 5.9%, 2.2%, 12%, 12.3% και 3.6%, ενώ οι Pandora Media (P), Marvell Technology Group (MRVL) καιInfoblox (BLOX) ενισχύθηκαν κατά 8.2%, 6.5% και 18.2%, αντίστοιχα. Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.3% λόγω των ανησυχιών για τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αλλά και της μειωμένης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας για τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, οι Ralph Lauren (RL), Ford Motor (F), Sempra Energy (SRE)και Hormel Foods (HRL) υποχώρησαν κατά 2.3%, 1.1%, 2.7% και 2.7%, ενώ οι Hewlett-Packard (HPQ), Dollar Tree (DLTR) και Seagate Technology (STX) ενισχύθηκαν κατά 17.1%, 3.8% και 1.9%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 8 και 10 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ και τους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK και Ifo της Γερμανίας, το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γαλλίας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Credit Suisse Group AG (CSGN) όρισε τον Jeff Douthit ως νέο επικεφαλή του τμήματος επενδύσεων στο Σικάγο. Η Telecom Italia SpA (TIT) επισήμανε ότι θα αναβάλει τη συζήτηση για παραχώρηση μέρους του δικτύου της, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στις 30 Μαΐου. Τέλος, η Nokia Oyj (NOK1V) κατηγόρησε την Ταϋβανέζικη HTC Corporation ότι παραβιάζει τρείς πατέντες της πρώτης, στα προϊόντα που πουλάει στις ΗΠΑ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να αυξήσει το ρυθμό αγοράς ομολόγων εκ νέου εάν χρειαστεί, σύμφωνα με τον Williams της Fed: Ο John Williams, πρόεδρος της San Francisco Fed, επισήμανε ότι η Τράπεζα μπορεί να αυξήσει εκ νέου το ρυθμό αγοράς ομολόγων σε περίπτωση που η οικονομία δείξει σημάδια κόπωσης.

Η Ευρωζώνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και κρίνεται επιτακτική η αναμόρφωση των τραπεζών, σύμφωνα με τον
Draghi της EKT: Ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι αν και η ζώνη του Ευρώ εμφανίζεται πιο σταθερή σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εξακολουθεί αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Τόνισε επίσης, την ανάγκη των κυβερνήσεων να αναμορφώσουν τον τραπεζικό κλάδο, ώστε να παρέχουν περισσότερη σταθερότητα στις οικονομίες της περιφέρειας.

Η Κεντρική Τράπεζα επιδιώκει σταθερότητα στις αγορές ομολόγων, σύμφωνα με τον
Kuroda της BoJ: Ο Haruhiko Kuroda, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), επισήμανε ότι ένας από τους στόχους της Τράπεζας είναι η σταθεροποίηση στην αγορά ομολογιών, μέσω καλύτερης νομισματικής πολιτικής και βελτιωμένης επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες σε αύτη την αγορά.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα επιδεινώνεται:
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος MNI για την Κίνα, ανήλθε στο επίπεδο 57.1 για το Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 58.5 του Απριλίου.

Το εμπορικό πλεόνασμα στη Νέα Ζηλανδία μειώνεται:
Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σε NZD 157 εκατ. για τον Απρίλιο, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους NZD 732 εκατ. του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.