Αγορά συναλλάγματος: Δέχεται πιέσεις το EUR - 20 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Δέχεται πιέσεις το EUR - 20 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 20.06.2013 11:24

Αγορά συναλλάγματος: Δέχεται πιέσεις το EUR
Το EUR κινείται πτωτικά έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς έχει μειωθεί η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, μετά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ότι κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τη υλοποίηση των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, εάν η οικονομία πορευθεί ανάλογα με τις προβλέψεις του. Επιπλέον, ανησυχίες εγείρονται για την παγκόσμια οικονομία έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Στο μεταξύ, οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις για τη μεταποιητική δραστηριότητα και το δείκτη PMI από τις κυριότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, που αναμένονται αργότερα σήμερα. Στις 05:00 GMT, το EUR κινούνταν 0.4% πτωτικά έναντι του USD, στα USD 1.3256, ενώ κινούνταν οριακά πτωτικά έναντι της GBP, στις GBP 0.8583. Το AUDαποδυναμώθηκε κατά 0.4% έναντι του USD, λόγω της πτώσης στη ζήτηση νομισμάτων υψηλών αποδόσεων, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Κίνα, που συρρικνώθηκε περισσότερο των προβλέψεων τον Ιούνιο.

Μετοχές Ηνωμένο Βασίλειο: Αναμένεται μεγάλη πτώση στο άνοιγμα
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 100 μονάδες πτωτικά . Οι λιανικές πωλήσεις και ο βιομηχανικός δείκτης CBI– Συνολικές παραγγελίες και τιμές πώλησης είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Ashtead Group (AHT), η Dixons Retail (DXNS), η HML Holdings(HMLH) και η UBC Media Group (UBC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των εταιρικών τους αποτελεσμάτων για σήμερα. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, η αρμόδια αρχή για τη προληπτική εποπτεία πρόκειται να αποκαλύψει ότι η Lloyds Banking Group (LLOY), η Barclays (BARC) και η Royal Bankof Scotland (RBS) μαζί είναι υπεύθυνες για άνω του 90% των κεφαλαιακών ελλειμμάτων ανάμεσα στις 8 top τράπεζες του Η.Β. . Ο βρετανός καγκελάριος,George Osborne, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει να πουλάει το μερίδιό της στη Lloyds Banking Group (LLOY) και θα εξετάσει αν πρέπει να διαχωρίσει τα περιουσιακά της στοιχεία από τη Royal Bank of Scotland (RBS). Η Kulim Malaysia Bhd, δήλωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον 20% ποσοστό στη New Britain Palm Oil (NBPOL) προς GBP 165.100.000, έτσι θα αυξήσει το ποσοστό της στην εταιρία σε περίπου 69%.

Ασία: Πτωτική διαπραγμάτευση
Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται με αρνητικά πρόσημα σήμερα το πρωί, λόγω των απωλειών στη Wall Street. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές του τομέα των ακινήτων, Mitsui Fudosan Company (8801), Mitsubishi Estate Company (8802) και Sumitomo Realty & Development (8830) διαπραγματεύονται πτωτικά. Ενώ, η GS Yuasa Corporation (6674) έχει δυναμώσει μετά τη συμφωνία του γερμανικού ομίλου Robert Bosch GmbH, να δουλέψει στις μπαταρίες επόμενη γενιάς ιόντων – λιθίου με την εταιρία και την Mitsubishi Corporation (8058). Η Mizuho Financial Group (8411) ενισχύθηκε λόγω της αναβάθμισής της από broker. Στις 05:00 GMT, ο Nikkei 225 σημείωσες πτώση 0.9%, στις 13,130.8 μονάδες. Στην Κίνα, η Ping An Bank Company (000001)και η China Minsheng Banking Corporation (600016) αποδυναμώθηκαν μετά την αύξηση του επιτοκίου επαναγοράς. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η China HuiyuanJuice Group (1886) υποχώρησε καθώς η εταιρία δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη πώληση της μονάδας της στη Σαγκάη προς CNY 300.000.000 στη Uni-President China Holdings (220. Στη Νότια Κορέα, η STX Pan Ocean (028670) και η NamKwang Engineering & Construction (001260) κινήθηκαν επίσης πτωτικά.

Μετοχές Η.Π.Α.: Απώλειες για τα συμβόλαια
Στις 05:00 GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με απώλειες 8,7 μονάδων. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα περιλαμβάνουν τις Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας, το Δείκτη Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών στη Μεταποίηση τηςMarkit, τις Πωλήσεις Υφιστάμενων Κατοικιών, την Έρευνα στη Μεταποίηση της Fed της Philadelphia και τον Προπορευόμενο Δείκτη. Οι Oracle Corporation(ORCL), Kroger Company (KR), IHS Inc. (IHS) και TIBCO Software (TIBX) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. ΗRed Hat (RHT) ενισχύθηκε 3.4%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μετά το πέρας της κανονικής συνεδρίας την Τετάρτη, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η Finisar Corporation (FNSR) κατέγραψε κέρδη 11.6% έπειτα από την ανακοίνωση αισιόδοξων αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου και εκτιμήσεων για υψηλά κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Η Nokia ADS (NOK) σημείωσε άνοδο 3.9%, εν μέσω αναφορών ότι η Microsoft (MSFT) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών. ΗSandRidge Energy (SD) κέρδισε 4.3% έπειτα από το διορισμό του τρέχοντος CFO, James Bennett, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με άμεση ισχύ. Στον αντίποδα, η Micron Technology (MU) υποχώρησε 1.7%, παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Υποδεέστερα των εκτιμήσεων έσοδα πρώτου τριμήνου και απογοητευτική εκτίμηση για τα κέρδη του δευτέρου, οδήγησαν τη Steelcase (SCS) σε απώλειες 4,2%. Μία απότομη μείωση στα κέρδη τρίτου τριμήνου και πρόβλεψη για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη τετάρτου τριμήνου, προκάλεσαν απώλειες της τάξης του 3,8% στηνJabil Circuit (JBL).

Χθες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 1.4%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς ο Πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως μεταβάλει το ρυθμό της νομισματικής χαλάρωσης, αργότερα εντός του έτους, εάν η οικονομία εξακολουθήσει να ανακάμπτει. Η Sprint NextelCorporation (S) υποχώρησε 4.4%, καθώς η Dish Network Corporation (DISH) δήλωσε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέα προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας πριν τη λήξη της διορίας. Οι κατασκευαστικές εταιρείες D.R. Horton (DHI), Lennar Corporation (LEN) και PulteGroup (PHM) κατέγραψαν απώλειες 3.9%, 3.7% και 3.4%, αντιστοίχως. Αντιθέτως, η Adobe Systems (ADBE) ενισχύθηκε 5.6%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου προσαρμοσμένα κέρδη δευτέρου τριμήνου. Καλύτερα του αναμενομένου προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα τετάρτου τριμήνου, οδήγησαν τη FedEx Corporation(FDX) σε κέρδη 1.1%. Η NVIDIA Corporation (NVDA) κατέγραψε άνοδο 3.1%, έπειτα από την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να παρέχει άδειες χρήσης της τεχνολογίας γραφικών της σε άλλες εταιρείες.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες 95 και 41 μονάδων, αντιστοίχως. Ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών στη Μεταποίηση και τις Υπηρεσίες για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ο Σύνθετος Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών της Markit και ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού της Γερμανίας, το Εμπορικό Ισοζύγιο της Ελβετίας, το Εμπορικό Ισοζύγιο, οι Βιομηχανικές Παραγγελίες και Πωλήσεις της Ιταλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Επιπροσθέτως, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην απόφαση σχετικά με το επιτόκιο αναφοράς της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, που θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της ημέρας., αλλά και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εκκινεί σήμερα. Δεν αναμένονται μείζονες επιχειρηματικές ανακοινώσεις σήμερα. Ο DidierEvrard, ο επικεφαλής του προγράμματος A350 της Airbus SAS, θυγατρικής της European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD), υπέδειξε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει ένα εργοστάσιο ιδιοκτησίας της Spirit Aerosystems Holdings, με σκοπό νε περιοριστούν οι κίνδυνοι παραγωγής για το A350, το αεροσκάφος της φαρδιάς ατράκτου. Το πρακτορείο Bloomberg ανακοίνωσε ότι ο Daniel Brebner, ο επικεφαλής της έρευνας μετάλλων της Deutsche Bank AG(DBK), ίσως παραιτηθεί της θέσης του έως το τέλος της εβδομάδας. Η Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι η Microsoft Corporation βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Nokia Oyj (NOK1V), με σκοπό την απόκτηση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την αναφορά, οι συνομιλίες δεν ευδοκίμησαν και δεν αναμένεται να επανεκκινήσουν.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η Fed διατηρεί τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη, ίσως μεταβάλει το ρυθμό αγοράς αξιόγραφων αργότερα εντός του έτους
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς και το ύψος του προγράμματος αγοράς αξιόγραφων αμετάβλητα. Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, υπέδειξε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως ξεκινήσει τη σταδιακή μείωση των πακέτων στήριξης, αργότερα εντός του έτους, με σκοπό την πλήρη κατάργησή τους μέχρι τα μέσα του 2014, εάν η οικονομία καταφέρει να διατηρήσει την ανοδική της τάση.

Η Fed αναμένει ταχύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερη ανεργία εντός του 2014
Οι αξιωματούχοι της Fed αναθεώρησαν προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη της οικονομίας των Η.Π.Α., από 3% έως 3,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση που ήταν από 2.9% έως 3.4%. Η Fed αναμένει πτώση της ανεργίας σε επίπεδα της τάξης του 6.5% έως 6.8% μέχρι το τέλος του 2014, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ποσοστό ανεργίας 6.7% έως 7%. Επιπλέον, 15 από τους 19 συμμετέχοντες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς αναμένουν η πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου να συμβεί εντός του 2015 ή αργότερα.

Ο King της Τράπεζας της Αγγλίας ζητά περισσότερα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας
Στον τελευταίο του λόγο, πριν παραδώσει τα ηνία στο Mark Carney, ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να προχωρήσει σε περεταίρω μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, καθώς η ανάπτυξη παραμένει αναιμική και η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώνεται περισσότερο του αναμενομένου
Ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών της HSBC για την Κίνα, υποχώρησε σε 48.3 τον Ιούνιο, περισσότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, από 49.2 μονάδες το Μάιο.

Η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας αναπτύσσεται λιγότερο του αναμενομένου
Σε συνεχιζόμενη βάση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Νέας Ζηλανδίας, αυξήθηκε 0,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, λιγότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, από 1.5% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.