Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το USD - 26 Απριλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το USD - 26 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 26.04.2013 10:59

Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το USD
Το USD υποχώρησε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα να παρουσιάζουν μια ανάμικτη εικόνα για την οικονομία των ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος για τον Απρίλιο. Στις 5 am GMT, το EUR και το GBP ήταν ενισχυμένα κατά 0.3% έναντι του USD, σε επίπεδα 1.3044 και 1.5462, αντίστοιχα. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.5% και 0.3% έναντι των USD και EUR, μετά από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 11 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. ΟRoss McEwan, διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland (RBS), τόνισε ότι η τράπεζα ίσως προχωρήσει στο κλείσιμο του 10% των καταστημάτων που διατηρεί στην Αγγλία.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία, οι Advantest (6857), Shiseido Company (4911) και Japan Tobacco (2914), ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Αντίθετα, οι Sony (6758) και Komatsu (6301) ενισχύθηκαν, λόγω των προσδοκιών για βελτιωμένη κερδοφορία μέσα στο τρέχουν οικονομικό έτος. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.2%, στις 13,954.9 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι AIA Group (1299), China Life Insurance (2628) και China Unicom (762) ενισχύθηκαν λόγω βελτιωμένης κερδοφορίας. Στην Κίνα, τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου οδήγησαν την China Southern Airlines (600029) σε πτώση, σε αντίθεση με την BYD Company (002594) η οποία έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη. Στη Νότια Κορέα τέλος, η Samsung Electronics (005930) κατέγραψε απώλειες, ενώ η Samsung Heavy Industries (010140)έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 3.6 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, καθώς και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, ενώ οι Chevron (CVX), AbbVie (ABBV), Simon Property Group (SPG),Covidien (COV), National Oilwell Varco (NOV), American Electric Power (AEP) και Ventas (VTR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν τις Amazon.com (AMZN), Starbucks (SBUX), PerkinElmer (PKI), Baidu ADS(BIDU) και Expedia (EXPE) σε πτώση κατά 3.2%, 2.6%, 13.9%, 8.1% και 5.3%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι J. C. Penney (JCP) και LogMeIn (LOGM) ενισχύθηκαν κατά 7.2% και 17%, με τις φήμες να θέλουν τον George Soros να εξαγοράζει το 7.9% τις πρώτης.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4, επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας που κατέδειξαν τα περιορισμένα επιδόματα ανεργίας. Μεταξύ άλλων, οι Akamai Technologies (AKAM), Cliffs Natural Resources (CLF), Dow Chemical (DOW), VerizonCommunications (VZ), Biogen Idec (BIIB) και United Parcel Service (UPS), ενισχύθηκαν κατά 17.7%, 15.0%, 5.6%, 2.7%, 4.8% και 2.3%, αντίστοιχα. Αντίθετα τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Exxon Mobil (XOM), 3M Company (MMM) και Safeway (SWY) σε πτώση κατά 1.5%, 2.8% και 13.9%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 12 και 11 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της προσφοράς χρήματος Μ3 για την Ευρωζώνη, του προπορευόμενου οικονομικού δείκτη KOF για την Ελβετία, των τιμών εισαγωγών της Γερμανίας καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Γαλλίας. Οι Total SA (FP), BASF SE (BAS), Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA), Telenor ASA (TEL), MAN SE (MAN), Red Electrica Corporacion SA(REE), Alcatel Lucent (ALU), Outotec Oyj (OTE1V), SGL Carbon SE (SGL) και JM AB (JM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η Renault SA (RNO) σε συνεργασία με την Nissan Motor, σκοπεύουν να χρησιμοποιούν κοινά ανταλλακτικά στις νεότερες εκδόσεις των αυτοκινήτων τους, γεγονός που θα τους επιτρέψει να μειώσουν σημαντικά το κόστος τους.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η BoJ διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της: Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο εύρος από 0.0% έως 0.1%, με το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων επίσης να παραμένει σταθερό.

Ο
Weidmann της Bundesbank ασκεί κριτική στην ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων: Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο JensWeidmann, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) απέστειλε εμπιστευτική επιστολή προς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ασκώντας κριτική στο μηχανισμό στήριξης (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επισήμανε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει επηρεάσει την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για τους φορολογούμενους.

Ο ΔΤΚ της Ιαπωνίας μειώνεται περισσότερο από το αναμενόμενο: Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 0.9% μέσα στον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς και συγκρινόμενος με την πτώση κατά 0.7% του Φεβρουαρίου.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα βελτιώνεται: Ο δείκτης MNI για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Κίνα, ανήλθε στο 58.5 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 58.2 που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Νέας Ζηλανδίας αυξάνεται: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας ανήλθε σε USD718.0 εκατ. για τον Μάρτιο, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους USD 441.0 εκατ. που καταγράφηκε μέσα στο Φεβρουάριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';