Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR - 20 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR - 20 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 20.05.2013 11:27

Αγορά συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR
Το EUR δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Την Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings (Fitch) υποβάθμισε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Σλοβενίας σε “BBB+” από “A-”, διατηρώντας την αρνητική προοπτική. Με την έλλειψη σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων από την Ευρώπη σήμερα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο δείκτη οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed. Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD, στο 1.2842, ενώ κατέγραφε οριακές απώλειες κατά 0.1% έναντι τουGBP, στο 0.8451. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.6% και 0.5% σε σχέση με τα EUR και USD, αντίστοιχα, μετά από την επισήμανση του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας, Akira Amari, ότι μια περεταίρω υποτίμηση του JPY θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 18 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Mitie Group (MTO), ITE Group (ITE), Cranswick(CWK), E2V Technologies (E2V) και BTG (BTG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian newspaper», δύο από τα μεγαλύτερα εργατικά σωματεία της Αυστραλίας υπέγραψαν συμφωνία για να ενσωματώσουν τους εργαζομένους της Rio Tinto (RIO). Η Tesco (TSCO) επισήμανε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της θυγατρικής της, F&F, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία, μέσω ανοίγματος νέων καταστημάτων τύπου franchise. Σύμφωνα με την «The Telegraph», ο Sir Roger Carr, πρόεδρος της Centrica (CNA), είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου της BAE Systems (BA/).

Ασία: Κέρδη για της Ασιατικές αγορές
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη της Παρασκευής στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Tokyo Electric Power (9501), Kansai Electric Power (9503),Osaka Gas (9532) και Panasonic (6752), ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.4%, στις 15,350.6 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αγορές της Ασίας, στο Χόνγκ Κόνγκ οι China Overseas Land & Investment (688), China Resources Land (1109) και China Mengniu Dairy Company (2319), στη Νότια Κορέα ηSsangyong Motor (003620) όπως και στην Κίνα οι China Vanke (000002), Gemdale (600383) και China Merchants Property (000024), ήταν από τις μετοχές που ενισχύθηκαν κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 0.7 μονάδες. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed, ενώ οι Campbell Soup(CPB), Urban Outfitters (URBN), TiVo Inc. (TIVO) και Raven Industries (RAVN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Acquity GroupADS (AQ), Gaiam Inc. (GAIA) και NuPathe (PATH), ενισχύθηκαν κατά 76.6%, 7.6% και 5.3%, ενώ αντίθετα οι Cooper Tire & Rubber (CTB), Landauer (LDR) και Intrepid Potash (IPI) υποχώρησαν κατά 6.8%, 4.3% και 4%, αντίστοιχα

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.9%, ευνοημένος από τα βελτιωμένα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ για τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, οι Tesoro(TSO), Northrop Grumman (NOC), Applied Materials (AMAT) και Sempra Energy (SRE) ενισχύθηκαν κατά 7%, 4%, 2.1% και 1.8%, ενώ στον αντίποδα, οι Dell (DELL), J. C. Penney (JCP) καιAutodesk (ADSK), υποχώρησαν κατά 0.2%, 4.2% και 6.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 60 και 20 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τις βιομηχανικές παραγγελίες αλλά και το επίπεδο πωλήσεων για την Ιταλία, ενώ η Mota Engil SGPS SA (M09) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Danone SA(BN) συμφώνησε στην δημιουργία κοινοπραξίας με την China Mengniu Dairy Company, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε USD 417 εκατ. και να αφορά την προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων σε Κίνα, Χόνγκ Κόνγκ και Μακάο. Σύμφωνα με τα πρακτικά των εποπτικών αρχών, η Βραζιλιάνικη Cia Siderurgica Nacional SA, εξακολουθεί να επιθυμεί την εξαγορά των δραστηριοτήτων της ThyssenKrupp AG(TKA) στις ΗΠΑ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Fitch υποβαθμίζει την Σλοβενία, λόγω ασθενών οικονομικών δεικτών: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Σλοβενίας σε “BBB+” από “A-” και διατήρησε την αρνητική προοπτική, επικαλούμενη τους ισχνούς οικονομικούς δείκτες, το «εύθραυστο» τραπεζικό σύστημα καθώς και το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξάνονται: Σύμφωνα με την Rightmove, η μέση τιμή κτήσης ενός ακινήτου στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 2.1% μέσα στον Μάιο, αποτελώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται αύξηση στις εν λόγω τιμές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος δανεισμού, σύμφωνα με τον Kocherlakota της Fed: Ο Narayana Kocherlakota, πρόεδρος της Minneapolis Fed, επισήμανε ότι τα μέχρι τώρα μέτρα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), δεν κατάφεραν να μειώσουν το κόστος δανεισμού αρκετά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της σταθερότητας των τιμών και της πλήρους απασχόλησης.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναβαθμίζει της προβλέψεις της για την οικονομία: Στη μηνιαία έκθεσή της η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναθεώρησε θετικά τις προβλέψεις της για την οικονομία, πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες, επικαλούμενη τις αυξημένες εξαγωγές και τη βελτιωμένη βιομηχανική παραγωγή.

Περεταίρω υποτίμηση του JPY μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, σύμφωνα με τον Amari: Ο Akira Amari, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, επισήμανε ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της Κεντρικής Τράπεζας, ανέκοψαν τη δυναμική του JPY, όμως μια περεταίρω υποτίμηση του νομίσματος θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στα νοικοκυριά.

Οι τιμές κατοικιών στην Κίνα αυξάνονται: Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Κίνας, οι τιμές των ακινήτων στην χώρα αυξήθηκαν κατά 4.9% μέσα στον Απρίλιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 3.6% που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο τριτογενής τομέας της Νέας Ζηλανδίας επεκτείνεται περεταίρω: Για τον Απρίλιο, ο δείκτης επιδόσεων του τριτογενή τομέα της Νέας Ζηλανδίας ανήλθε στο 56.1, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 55.6 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';