Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική τάση για το EUR - 27 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική τάση για το EUR - 27 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 27.06.2013 11:04

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική τάση για το EUR
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί, μετά από την συμφωνία των υπουργών οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποφυγή μελλοντικών χρεοκοπιών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην απασχόληση της Γερμανίας και των ΗΠΑ, καθώς και σε ένα πλήθος δεικτών οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη. Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% σε σχέση με το USD, στο 1.3033, ενώ κατέγραφε οριακή άνοδο σε σχέση με το GBP, στο 0.8498. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με το EUR και το USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 22 μέχρι 24 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ, το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Lloyds, καθώς και το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Gfk, ενώ οι DS Smith (SMDS), Greene King(GNK), Betfair Group (BET), Photo-Me International (PHTM), Mountview Estates (MTVW), Safestore Holdings (SAFE), Anglesey Mining(AYM) και North River Resources (NRRP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Glencore Xstrata (GLEN) επισήμανε ότι ανέστειλε την λειτουργία δύο ανθρακωρυχείων της στην Αυστραλία, λόγω του υψηλού κόστους και του ανατιμημένου AUD. Τέλος, σύμφωνα με το πόρισμα της Αυστραλιανής επιτροπής ασφάλειας για τις μεταφορές, ένας ελαττωματικός σωλήνας στην παροχή καυσίμου προξένησε τη βλάβη σε κινητήρα της Rolls-Royce Holdings(RR/), αναγκάζοντας την Qantas Airways να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, το Νοέμβριο του 2010.

Ασία: Άνοδος για τις Ασιατικές αγορές
Τα χρηματιστήρια στην Ασία ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι HondaMotor (7267), Nippon Telegraph & Telephone Corporation (9432) , Mitsui Fudosan (8801), Mitsubishi Estate (8802) και Sumitomo Realty &Development (8830) οι οποίες έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.5%, στις 13,160.0 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι Anhui Conch Cement (600585) και Great Wall Motor (601633), στο Χόνγκ Κονγκ οιChina Gas Holdings (384) και AviChina Industry & Technology (2357), όπως και στη Νότια Κορέα η Samsung Electronics (005930), οι οποίες σημείωσαν κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Άνοδος για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.4 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, την ατομική κατανάλωση και τις δαπάνες, καθώς και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ενώ οι Nike (NKE), ConAgraFoods (CAG), McCormick & Company (MKC),Worthington Industries (WOR) και KB Home (KBH) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Clearwire Corporation (CLWR), Paychex (PAYX) και Herman Miller (MLHR) υποχώρησαν κατά 1.8%, 2.9% και 4.6%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα βελτιωμένα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, καθώς και το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους USD100 εκατ. οδήγησαν την Progress Software (PRGS) σε άνοδο κατά 9.9%.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.0%, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, προεξοφλώντας μια πιθανή καθυστέρηση στην λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων οι Microsoft(MSFT), Adobe Systems (ADBE), Amazon.com (AMZN), Lennar (LEN) και Teradata Corporation (TDC) ενισχύθηκαν κατά 2.0%, 3.0%, 2.0%, 2.2% και 3.9%. Στον αντίποδα, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Apollo Group (APOL) και Monsanto (MON) σε απώλειες κατά 10.3% και 0.6%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 32 έως 36 μονάδες και από 10 έως 12 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την προσφορά χρήματος Μ3 Ευρωζώνης, Γαλλίας και Πορτογαλίας, το δείκτη τιμών εισαγωγών της Γερμανίας, καθώς και το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ισπανίας, ενώ οι Hornbach Baumarkt AG (HBM) και EuropaCorp(ECP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Bankia SA (BKIA) επισήμανε την πρόθεσή της να πουλήσει το 12.1% που κατέχει στην International Consolidated Airlines Group SA (IAG), σε μια προσπάθεια για εξεύρεση χρημάτων. Τέλος, οι MorphoSys AG(MOR) και η Αμερικάνικη Celgene Corporation, θα συνεργαστούν για την από κοινού ανάπτυξη του φαρμάκου καταπολέμησης του καρκίνου, MOR202.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ καταλήγουν στο νέο πρότυπο διάσωσης τραπεζών: Στη χτεσινή τους συνεδρίαση, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν στο πρότυπο διάσωσης τραπεζών, σύμφωνα με το οποίο, το κόστος των χρεοκοπημένων τραπεζών θα το επωμίζονται οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι καθώς και οι καταθέτες με αποταμιεύσεις άνω των EUR 100.000.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα απέχει κατά πολύ από την παύση του υφιστάμενου προγράμματος, σύμφωνα με τον Lacker της Fed: Ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος της Richmond Fed, επισήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα χρειαστεί κάποια χρόνια μέχρι να αποκτήσει βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης και μέχρι τότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) δεν μπορεί να περιορίσει το υφιστάμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξάνονται: Για τους πρώτους 5 μήνες του 2013, τα κέρδη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βιομηχανίας στην Κίνα, αυξήθηκαν κατά 12.3%, συγκρινόμενα με μια αύξηση κατά 11.4% που σημειώθηκε για τους πρώτους 4 μήνες του 2013.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Νέας Ζηλανδίας περιορίζεται απρόσμενα: Για το Μάιο, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σεNZD 71.0 εκατ, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους NZD 174.0 εκατ. που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης NBNZ για τη Νέα Ζηλανδία, ανήλθε σε επίπεδο 50.1 για τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 41.8 που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας αυξάνεται: Για το Μάιο, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας ανήλθε σεUSD 7.8 δις. συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους USD 4.8 δις. που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';