Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική διαπραγμάτευση του EUR - 21 Ιουνίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική διαπραγμάτευση του EUR - 21 Ιουνίου 2013

Saxo Bank  | 21.06.2013 11:26

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδική διαπραγμάτευση του EUR
Σήμερα το πρωί το EUR διαπραγματεύεται ανοδικά σε σχέση με τα κυριότερα νομίσματα, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που υπέστη στις προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας της πρόθεσης της Fed να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, εάν η οικονομία συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική της. Οι αγορές σήμερα έχουν στραμμένη τη προσοχή τους στην ανακοίνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης και των δημόσιων οικονομικών δεδομένων του Ηνωμένο Βασιλείου. Στις 05:00 GMT, το EUR διαπραγματεύονταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD και GBP σταUSD 1.3234 και στις GBP 0.8533, αντίστοιχα. Το JPY αποδυναμώθηκε κατά 0.2% έναντι του EUR, ενώ μειώθηκε οριακά έναντι του USD. Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda.

Μετοχές Ηνωμένο Βασίλειο: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 3 μονάδες πτωτικά. Ο καθαρός δανεισμός και καθαρές ταμειακές απαιτήσεις του δημοσίου τομέα είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Alpha Real Trust (ARTL) και η Flybe Group (FLYB) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά σους αποτελέσματα σήμερα. Ο Nikkei ανακοίνωσε ότι οι Itochu Corporation και Mitsui & Company Limited, γιαπωνέζικοι επενδυτικοί οίκοι, θα αγοράσουν μερίδιο από τη BHPBilliton (BLT) σε ένα αυστραλιανό ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος προς AUD 1.7 δις. Η Rio Tinto (RIO) δήλωσε ότι η εταιρία έχει αναβάλλει τα σχέδιά της να ξεκινήσει την αποστολή χαλκού από το ορυχείο χαλκού Oyu Tolgoi την Παρασκευή, μετά από αίτημα της Μογγολικής κυβέρνησης. Οι Financial Timesδημοσίευσαν ότι ο Lloyds Banking Group (LLOY) βρίσκεται στα δικαστήρια για να αποκτήσει τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου ακινήτων του μεγιστάναVincent Tchenguiz’s, αφού τα δύο μέρη δε κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία σχετικά με του όρους αποπληρωμής του χρέους του δεύτερου ύψους GBP230.000.000.

Ασία: Αρνητικά πρόσημα
Οι ασιατικές αγορές κινούνται πτωτικά σήμερα το πρωί αντικατοπτρίζοντας τις χθεσινές απώλειες της Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Mitsubishi UFJ FinancialGroup (8306) σημείωσε μεγάλη πτώση, μετά τη συμφωνία της να πληρώσει πρόστιμο ύψους USD 250.000.000 στο New York State Department of FinancialServices για διαγραφή πληροφοριών σχετικά με μεταφορές χρημάτων. Η Itochu Corporation (8001) και η Mitsui & Company (8031) σημείωσαν πτώση επίσης. Δημοσιεύματα στα ΜΜΕ κατέδειξαν ότι και οι 2 εταιρίες σχεδιάζουν να εξαγοράσουν μερίδια σε ένα αυστραλιανό ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος από τηBHP Billiton προς περίπου AUD 1.7 δις. Η Kubota Corporation (6326) κινήθηκε πτωτικά μετά από τη μείωση της τιμής στόχου της από broker. Στις 05:00GMT, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0.5% στις 12,947.8 μονάδες. Στη Κίνα, η Everbright Securities (601788) υποχώρησε καθώς βρίσκεται κάτω από έλεγχο από τις κινέζικες ρυθμιστικές αρχές για ανεπαρκή επιμέλεια στη προτεινόμενη δημόσια προσφορά της εταιρίας. Στο Hong Kong, οι μετοχές του οικονομικούτομέα, HSBC Holdings (5),Bank of Communications Company (3328) και Industrial & Commercial Bank of China (1398) κινήθηκαν επίσης πτωτικά.Στη Νότια Κορέα, η Samsung Electronics (005930), η POSCO (005490) και η Korea Zinc (010130) επίσης έχασαν αξία.

Μετοχές Η.Π.Α.: Κέρδη για τα συμβόλαια
Στις 05:00 GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με κέρδη 3.1 μονάδων. Δεν αναμένονται ανακοινώσεις σημαντικών οικονομικών δεικτών σήμερα. Η CarMax (KMX) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αργότερα, εντός της ημέρας. Η Oracle Corporation(ORCL) υποχώρησε 8.8%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μετά το πέρας την κανονικής συνεδρίας, χθες, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου έσοδα τετάρτου τριμήνου. Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την περεταίρω επαναγορά μετοχών, αξίας 12 δις δολαρίων και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα. Η Idenix Pharmaceuticals (IDIX) κατέγραψε απώλειες 25.7%, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. ζήτησε επιπρόσθετες διευκρινίσεις για την ασφάλεια του IDX20963, του πειραματικού της φαρμάκου για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C. Η TIBCOSoftware (TIBX) έχασε 1,5%, καθώς τα έσοδα δευτέρου τριμήνου ήταν υποδεέστερα των προσδοκιών της αγοράς. Στον αντίποδα, η Medtronic(MDT) ενισχύθηκε 0.6%, καθώς αύξησε την απονομή μερίσματος και ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς 80 εκατομμυρίων μετοχών. Η Wi-Lan Inc. (WILN) σημείωσε σημαντικά κέρδη 14.1%, καθώς ανανέωση τη συμφωνία αδειοδότησης με τη Samsung Electronics, επιτρέποντας στην τελευταία να χρησιμοποιήσει τις ευρεσιτεχνίες της πρώτης, στις φορητές της συσκευές.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 συνέχισε την καθοδική του τροχιά, με απώλειες 2,5%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς την Τετάρτη, η Fed υπέδειξε ότι ίσως αρχίσει να μειώνει σταδιακά το πρόγραμμα αγοράς αξιόγραφων, εντός του έτους. Επιπλέον, τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, έπληξαν το συναίσθημα των επενδυτών. Η Walt Disney (DIS) υποχώρησε 3,7%, καθώς κάποιος διαπραγματευτής αφαίρεσε τη μετοχή από τη λίστα αγοράς του. Η Goldman Sachs Group (GS) κατέγραψε απώλειες 3.8%, έπειτα από την ακύρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Ebix (EBIX), καθώς η τελευταία βρίσκεται υπό έρευνα για εσκεμμένα παραπτώματα κατά τη λειτουργία της. Η Micron Technology (MU) υποχώρησε 3.1%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αισιόδοξα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι κατασκευαστικές PulteGroup (PHM) και D.R. Horton (DHI) υποχώρησαν 9,1% έκαστη, ενώ η LennarCorporation (LEN) κατέγραψε ζημίες 7.7% εν μέσω φόβων για σφικτή νομισματική πολιτική στο μέλλον. Από την άλλη, η GameStop (GME) ενισχύθηκε 6,3%, καθώς η Microsoft (MSFT) ανακοίνωσε νέα πολιτική για το Xbox One, αφαιρώντας όλους τους περιορισμούς στη μεταπώληση, ανταλλαγή και ενοικίαση μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Η Sprint Nextel Corporation (S) είχε κέρδη 1%, καθώς αύξησε την προσφορά της για την εξαγορά της Clearwire Corporation(CLWR) σε 5 USD five ανά μετοχή.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν αμετάβλητες
Ο δείκτης DAX αναμένεται να ανοίξει αμετάβλητος, ενώ ο CAC με απώλειες 1 μονάδας. Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της Ευρωζώνης, η Προσφορά Χρήματος Μ3 της Ελβετίας και ο Μισθολογικός Πληθωρισμός της Ιταλίας, είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στο Μηνιαίο Δελτίο της Ελβετίας που θα δημοσιευθεί αργότερα εντός της ημέρα. Δεν αναμένονται μείζονες επιχειρηματικές ανακοινώσεις σήμερα. Η Credit Suisse Group AG (CSGN) υπέδειξε ότι ο Marcel Kreis, ο πρόεδρος του τμήματος ιδιωτικής τραπεζικής για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, θα παραιτηθεί από την θέση του και θα αντικατασταθεί από τον Francesco de Ferrari, σημερινό διευθύνων σύμβουλο και επικεφαλή του τμήματος ιδιωτικής τραπεζικής για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2013. Η Finmeccanica SpA (FNC) υπέδειξε ότι η AgustaWestland, η θυγατρική της στον κλάδο των ελικοπτέρων και η Ansaldo Energia, ο συνεργάτης της στο κλάδο της μηχανικής ενέργειας, κέρδισαν συμβάσεις συνολικού ύψους EUR 450 εκ. Η Air Berlin (AB1) ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Γερμανική ομάδα εργαζομένων,Cockpit, για την μισθολογική διαφορά που είχε προκύψει εμποδίζοντας έτσι τις απεργίες των πιλότων.

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Το IMF υποβαθμίζει του φόβους για το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδος
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) υπέδειξε πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα με την χρηματοδότηση της Ελλάδος αν η τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης της χώρας ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου του 2013.

Οριακή βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στην Ν. Ζηλανδία
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ στην Ν.Ζηλανδία σκαρφάλωσε με μια μέτρηση στις 123.9 μον. τον Ιούνιο σε σύγκριση με την μέτρηση των 123.7 μον. που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';