Αγορά συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR - 8 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR - 8 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 08.05.2013 11:58

Αγορά συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR
ΤΟ EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους φόβους για μείωση στο ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας να παραμερίζονται λόγω της βελτιωμένης εικόνας του εμπορικού της ισοζυγίου. Παράλληλα, μετά από τις απρόσμενες αυξημένες βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας για τον Μάρτιο, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής για να επιβεβαιώσουν την τάση στη Γερμανική οικονομία. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD και του GBP, στα 1.3092 και 0.8458, αντίστοιχα. Το AUD τέλος, παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του USD.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 2 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, ενώ οι J Sainsbury (SBRY), InterContinental Hotels Group(IHG), Sage Group (SGE) και CSR (CSR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η BHP Billiton (BLT) σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή στο ορυχείο Eagle Ford των ΗΠΑ, έως ότου διερευνηθεί ο θάνατος ενός εργάτη σε αυτό. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, το Κατάρ προσέγγισε την International Consolidated Airlines Group SA (IAG) με μια άτυπη προσφορά για την εξαγορά του 12% που κατέχει η Bankia SA στην πρώτη.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Το βελτιωμένο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας, οδήγησε σε άνοδο τα Ασιατικά χρηματιστήρια. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Softbank (9984), Sharp (6753) και Rakuten (4755, μεταξύ άλλων, έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στον αντίποδα, οι ανησυχίες για μειωμένη κερδοφορία του τρέχοντος έτους οδήγησαν την Toshiba (6502) σε απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1%, στις 14,326.2 μονάδες. Στην Κίνα, οι China CNR Corporation (601299) και CSR Corporation (601766), στο Χόνγκ Κόνγκ οι HSBC Holdings (5) και Evergrande Real Estate Group (3333), όπως και η Ssangyong Motor (003620) στη Νότια Κορέα, ήταν από τις μετοχές που κινήθηκαν ανοδικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Απώλειες για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.8 μονάδες. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι News Corporation (NWSA),CenturyLink (CTL), Energy Transfer Partners LP (ETP), Cognizant Technology Solutions (CTSH), Activision Blizzard (ATVI), Continental Resources (CLR) και Liberty Media (LMCA) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι TripAdvisor (TRIP), Walt Disney (DIS), ValueClick (VCLK) και Cobalt International Energy (CIE), υποχώρησαν κατά 1.8%, 1.5%, 15.5% και 6.5%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις Electronic Arts (EA) και Whole Foods Market (WFM) σε άνοδο κατά 7.9% και 8.2%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.5% επηρεαζόμενος από τις βελτιωμένες βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία και τα πολύ καλά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων οι Fossil (FOSL), EOG Resources (EOG), DIRECTV (DTV), Abercrombie & Fitch (ANF) και Urban Outfitters (URBN), ενισχύθηκαν κατά 9%, 7.7%, 6.9%, 6.3% και 4.8%.Αντίθετα, οι Microsoft (MSFT), First Solar (FSLR), Baxter International (BAX) και Anadarko Petroleum (APC), υποχώρησαν κατά 1.3%, 8.9%, 2.5% και 1%, αντίστοιχα, με την πρώτη να επηρεάζεται αρνητικά από τις φήμες για επικείμενες ριζικές αλλαγές στο λειτουργικό της σύστημα «Windows 8».

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 14 και 9 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη της προσοχή τους στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας καθώς και στο δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελβετίας, ενώ οι Telefonica SA (TEF), Deutsche Telekom AG (DTE), Henkel AG & Company KGaA (HEN3), E.ON SE (EOAN), ING Groep NV (INGA), Holcim Limited (HOLN),Fresenius SE & Company KGaA (FRE), Transocean (RIGN), Telecom Italia SpA (TIT) και Aegon NV (AGN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Credit Suisse Group AG (CSGN)ανέθεσε στον Sebastian Grigg, καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), με άμεση ισχύ. Σύμφωνα με το πρακτορείοBloomberg, η επιτροπή που όρισε η Telecom Italia SpA (TIT) για να εξετάσει τη συγχώνευσή της, με την θυγατρική της Hutchison Whampoa Limited στο Χόνγκ Κόνγκ, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε κάποια απόφαση. Τέλος, το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG (LHA) επιβεβαίωσε την ανάληψη καθηκόντων από τον Wolfgang Mayrhuber, ως νέο πρόεδρο για τα επόμενα πέντε έτη.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Κίνα εμφανίζει εμπορικό πλεόνασμα: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για τον Απρίλιο ανήλθε σε USD 18.2 δις. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενο με ένα έλλειμμα ύψους USD 0.9 δις του προηγούμενου μήνα. Παράλληλα, για την ίδια περίοδο οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 16.8% και 14.7%, αντίστοιχα.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αγγλία μειώνονται: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2.2% μέσα στον Απρίλιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 1.9% που καταγράφηκε κατά τον Μάρτιο.

Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξάνεται με φθίνοντα ρυθμό: Για τον Μάρτιο, η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά USD 7.9 δις, καταγράφοντας τη μικρότερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2012 και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά USD 18.6 δις του Φεβρουαρίου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.