Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτη διαπραγμάτευση για το EUR-19 Ιουλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτη διαπραγμάτευση για το EUR-19 Ιουλίου 2013

Saxo Bank  | 19.07.2013 10:27

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτη διαπραγμάτευση για το EUR
Το EUR δεν παρουσιάζει σαφή τάση σε σχέση με τα κύρια νομίσματα σήμερα το πρωί. Με ένα μάλλον αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο, τα βλέμματα συγκεντρώνουν η σύνοδος των υπουργών οικονομικών των 20 ισχυρότερων κρατών (G20), καθώς και η συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στη Μόσχα με κεντρικό θέμα συζήτησης την υπερβολική διακύμανση των αγορών. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investor Service διατήρησε την κορυφαία πιστοληπτική διαβάθμιση “AAA” για τις ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας την προοπτική σε “Stable” από “Negative”. Στις 05:00 GMT, το EUR ενισχύονταν κατά 0.3% και 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3139 και 0.8623, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.2% σε σχέση με το USD και το EUR, εν αναμονή των επερχόμενων εκλογών στις 21 Ιουλίου 2013.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 20 έως 31 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον καθαρό δανεισμό καθώς και τις καθαρές ταμειακές απαιτήσεις του δημόσιου τομέα, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. ΗBarclays (BARC) επισήμανε ότι ο μεγαλοεπενδυτής από το Αμπού Ντάμπι, Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, πούλησε το 7% που κατείχε στην τράπεζα. Τέλος, ηBAE Systems (BA/) επισήμανε ότι κατατέθηκε εκ νέου αγωγή εναντίον του Αμερικάνικου Ναυτικού, για την ανάθεση των νέων συστημάτων παρεμπόδισης σημάτων στηνRaytheon Company.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές παρουσιάζουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία τα χρηματιστήρια απώλεσαν τα αρχικά κέρδη και υποχώρησαν, πριν από τις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής για την άνω βουλή. Μεταξύ άλλων, η μειωμένη κερδοφορία τριμήνου οδήγησε την Komatsu Wall Industry (7949) σε απώλειες, ενώ στον αντίποδα οι Sharp Corporation (6753), Lixil Group (5938), Makita Corporation (6586) και Panasonic Corporation (6752) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.6%, στις 14,568.9 μονάδες.

Στην Κίνα, η Huadian Power International (600027) ενισχύθηκε μετά από την πρόβλεψη για αυξημένη κερδοφορία εξαμήνου, όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ η GOMEElectrical Appliances (493). Αντίθετα, οι κατηγορίες για χειραγώγηση των τιμών οδήγησαν την Chow Tai Fook Jewellery Group (1929) σε νέες απώλειες. Τέλος στη Νότα Κορέα, τα μειωμένα καθαρά κέρδη δευτέρου τριμήνου οδήγησαν την LG Display (034220) σε πτώση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 σημείωναν απώλειες κατά 4.0 μονάδες. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι GeneralElectric (GE), Schlumberger Limited (SLB), Honeywell International (HON), State Street Corporation (STT), VF Corporation (VFC), Baker Hughes(BHI) και SunTrust Banks (STI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Acacia Research Corporation(ACTG), Microsoft (MSFT), Google (GOOG), Intuitive Surgical (ISRG) και Boeing (BA), υποχώρησαν κατά 15.6%, 6.3%, 4.1%, 11.9% και 1.3%, ενώ αντίθετα οιChipotle Mexican Grill (CMG), Align Technology (ALGN) και Capital One Financial (COF) ενισχύθηκαν κατά 1.3%, 6.2% και 2.3%, αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.5%, επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη εικόνα που εμφάνισαν ο μεταποιητικός δείκτης Phili Fedκαι τα επιδόματα ανεργίας. Μεταξύ άλλων, οι International Business Machines (IBM), Morgan Stanley (MS), UnitedHealth Group (UNH) και Johnson Controls(JCI) ενισχύθηκαν κατά 1.8%, 4.4%, 6.5% και 8.3%, ενώ στον αντίποδα οι Intel (INTC) και eBay (EBAY), υποχώρησαν κατά 3.8% και 6.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 29 έως 36 μονάδες και από 16 έως 17 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών παραγωγού της Γερμανίας, τη βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας, το εμπορικό ισοζύγιο της Ισπανίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας, ενώ οι Kone Oyj (KNEBV), Scania AB (SCVB), Sandvik AB (SAND), Yara International ASA (YAR) και Electrolux AB(ELUXB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, το διοικητικό συμβούλιο της Vivendi SA (VIV) απέρριψε την πρόταση εξαγοράς ύψους USD 8.5 δις. της SoftBank Corporation.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Η Moodys βελτιώνει την προοπτική για το χρέος των ΗΠΑ: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s επιβεβαίωσε την κορυφαία πιστοληπτική διαβάθμιση των ΗΠΑ “AAA”, αναβαθμίζοντας την προοπτική σε “Stable” από “Negative” και επικαλούμενη το μειωμένο χρέος και τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ιαπωνία βελτιώνεται: Ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας της Ιαπωνίας βελτιώθηκε κατά 1.1% μέσα στον Μάιο, υπολειπόμενος όμως των προσδοκιών και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.1% που είχε σημειωθεί κατα τον προηγούμενο μήνα.

Η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε κατά 2.6% μέσα στον Ιούνιο, συγκρινόμενη με μια πτώση κατά 0.4% που σημειώθηκε για τον Μάιο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';