Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 4 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 4 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 04.06.2013 11:34

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR
Το EUR παρουσιάζει ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί, έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Με ένα μάλλον ασθενές οικονομικό ημερολόγιο από την Ευρωζώνη, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και τον κατασκευαστικό δείκτη PMI της Αγγλίας, για περεταίρω πληροφορίες σχετικά με το επενδυτικό κλίμα της ημέρας. Στις 05:00 GMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3062 και 0.8524, αντίστοιχα. Το AUD επίσης υποχώρησε κατά 0.4% σε σχέση με το USD, με την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 2.75%. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.2% σε σχέση με το USD και το EUR.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ενισχυμένες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 32 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, τον κατασκευαστικό δείκτη PMI της Markit καθώς και τον δείκτη λιανικών πωλήσεων BRC, ενώ οι Sepura (SEPU), Severfield-Rowen (SFR), Vp (VP/), Acal (ACL), WYG (WYG), BP Marsh & Partners (BPM), SoftwareRadio Technology (SRT) και Tricorn Group (TCN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο επικεφαλής της Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC) στο Καζακστάν, αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του, υπό το βάρος των κατηγοριών για απάτη. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Clayton Dubilier & Rice, επιδιώκει την εξαγορά και συγχώνευση των δραστηριοτήτων συντήρησης εξοπλισμού γραφείων των Balfour Beatty (BBY) και Rentokil Initial (RTO).

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές δεν παρουσίασαν σαφή τάση σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι Tokyo Electric PowerCompany (9501), Tohoku Electric Power (9506), Nippon Paper Industries (3863), Mitsubishi UFJ Financial Group (8306) καιSumitomo Mitsui Financial Group (8316) κινήθηκαν ανοδικά, με τις δύο πρώτες να επηρεάζονται από τις χαμηλότερες τιμές εισαγόμενων πρώτων υλών. Στον αντίποδα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mazda Motor (7261) και Toyota Motor (7203) έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.7%, στις 13,352.2 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στο Χόνγκ Κονγκ η Yanzhou Coal Mining (1171), στην Κίνα οι Gree Electric Appliance (000651) και TCLCorporation (000100), όπως και στη Νότια Κορέα οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου Shinhan Financial Group (055550) καιWoori Finance Holdings Company (053000), οι οποίες υποχώρησαν κατά την συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 2.3 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο, το δείκτη οικονομικού κλίματος και προσδοκιών IBD/TIPP, καθώς και το δείκτη λιανικών πωλήσεων τηςRedbook. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα οι Dollar General (DG), Forest City Enterprises (FCE/A), BobEvans Farms (BOBE) και Mattress Firm Holding (MFRM). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι General Motors (GM), G-III Apparel Group (GIII), ABM Industries (ABM) και Microchip Technology (MCHP) ενισχύθηκαν κατά 3.2%, 6.7%, 3.3% και 4.4%, ενώ στον αντίποδα τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν τις FedEx Corporation (FDX), SAIC Inc. (SAI) και Verint Systems(VRNT) σε απώλειες κατά 0.9%, 3% και 3.6%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, επηρεαζόμενος από τις δηλώσεις του προέδρου της Atlanta Fed, Dennis Lockhart, σχετικά με την δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μεταξύ άλλων, οι Intel (INTC), Merck & Company (MRK), Bristol-Myers Squibb (BMY), FordMotor (F) και GameStop (GME), ενισχύθηκαν κατά 4%, 3.8%, 3.4%, 1.3% και 3.7%, ενώ στον αντίποδα οι F5 Networks (FFIV), D.R.Horton (DHI) και PulteGroup (PHM) κατέγραψαν απώλειες κατά 4.9%, 2.4% και 1.3%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 42 και 17 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο δείκτη τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη καθώς και στην μεταβολή της απασχόλησης στην Ισπανία, ενώ οι BurckhardtCompression Holding AG (BCHN), Cegedim SA (CGM) και Societe pour l'Informatique Industrielle (SII) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η Constellation Brands ζήτησε την απόσυρση της μήνυσης που είχε υποβάλει σχετικά με την εξαγορά Μεξικάνικης GrupoModelo SAB από την Anheuser-Busch InBev NV (ABI).

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η RBA διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς: Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 2.75%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι λιανικές πωλήσεις στα καταστήματα της Αγγλίας ανακάμπτουν: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας (BRC), οι λιανικές πωλήσεις των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 1.8% μέσα στον Μάιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 2.2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Ευρωζώνη θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Coeure της ΕΚΤ: Ο
Benoit Coeuré, μέλος τους διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωζώνης, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι οικονομίες της περιφέρειας θα ανακάμψουν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις προσδοκίες: Για τον Μάιο, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 15,3 εκατ. οχήματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με το τα 14.9 εκατ. οχήματα του Απριλίου.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας επεκτείνεται: Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 31.6% μέσα στον Μάιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 23.1% που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξάνονται: Για τον Απρίλιο, τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 0.3%, σε σχέση με μια μείωση κατά 0.9% που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας περιορίζεται: Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας περιορίστηκε στα AUD 8.5 δις. για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους AUD 14.8 δις. του προηγούμενου τριμήνου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';