Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 31 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 31 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 31.05.2013 11:16

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR
Το EUR σημειώνει πλάγια κίνηση έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην ανεργία της Ευρωζώνης, που αναμένεται οριακά υψηλότερη για τον Απρίλιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, καθώς και ένα πλήθος οικονομικών δεικτών που αφορούν τις ΗΠΑ. Στις 5 amGMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.3034, ενώ υποχωρούσε οριακά έναντι του GBP, στο 0.8564. Τέλος, το JPY υποχώρησε κατά 0.3% σε σχέση με το USD και το EUR, καθώς ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο εμφανίστηκε μειωμένος, παρέχοντας κίνητρο στην Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει την υφιστάμενη νομισματική της πολιτική.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται αμετάβλητες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 1 μονάδα πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, την προσφορά χρήματος Μ4, την καταναλωτική πίστη, καθώς και τον καθαρό δανεισμό ιδιωτών, ενώ οιLondonmetric Property (LMP), Fastjet(FJET) και Caffyns (CFYN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Οι Bank ofAmerica, Morgan Stanley, Credit Suisse Group AG και Goldman Sachs Group επικράτησαν στην δημοπρασία για τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που εξέδωσε η Lloyds Banking Group (LLOY), συνολικού ύψους USD 8.7 δις. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, ο VinceCable, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland (RBS) δεν είναι επείγον θέμα.

Ασία: Ανοδικές τάσεις για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οιSony (6758), Tokyo Electric Power Company (9501), Sumitomo Mitsui Financial Group (8316) και Mitsubishi UFJ FinancialGroup (8306), ήταν από τις μετοχές που ξεχώρισαν και έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη,. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.0%, στις 13,727.7 μονάδες. Στην Κίνα, οι εταιρίες του κτηματομεσιτικού κλάδου Poly Real Estate Group (600048) καιChina Vanke (000002) υποχώρησαν, λόγω έντονης φημολογίας για πιθανή υποβολή επιπλέον φορολογίας στα ακίνητα. Στο Χονγκ Κόνγκ επίσης, η Neo-Neon Holdings (1868) υποχώρησε λόγω μειωμένης κερδοφορίας, ενώ αντίθετα οι Foxconn International Holdings(2038) και GOME Electrical Appliances Holding (493) κινήθηκαν ανοδικά. Στη Νότια Κορέα τέλος, η Samsung SDI Company(006400) ενισχύθηκε λόγω αυξημένων πωλήσεων στο νέο της σύστημα συσσωρευτών ενέργειας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Οριακά κέρδη για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 0.3 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, την κατανάλωση των ιδιωτών καθώς και το μεταποιητικό δείκτη PMI, ενώ οιGenesco (GCO) και Graham Corporation (GHM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Morgan Stanley (MS), OmniVision Technologies (OVTI), Guess Inc. (GES), Lions Gate Entertainment (LGF) καιKrispy Kreme Doughnuts (KKD) ενισχύθηκαν κατά 3.7%, 22.5%, 10.7%, 3.9% και 10.5%, ενώ αντίθετα οι Palo Alto Networks(PANW) και Splunk Inc. (SPLK), υποχώρησαν κατά 15.0% και 4.3%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4%, καθώς η ασθενής εικόνα του ΑΕΠ και της αγοράς εργασίας ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα περιορίσει πρόωρα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Μεταξύ άλλων, οι Priceline.com (PCLN), EMC Corporation (EMC), First Solar(FSLR) και Northrop Grumman (NOC), ενισχύθηκαν κατά 1.9%, 5.4%, 6.6% και 2.0%, ενώ στον αντίποδα η Alcoa (AA) υποχώρησε κατά 1.1%, μετά από την υποβάθμιση του αξιόχρεού της από την Moody’s Investors Service, σε “Ba1” από “Baa3”.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με θετικό πρόσημο κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 5 μονάδες ενισχυμένοι στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης και Ιταλίας, των λιανικών πωλήσεων της Ελλάδας, του προπορευόμενο δείκτη KOF για την Ελβετία, του δείκτη τιμών παραγωγού της Γαλλίας καθώς και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας. Μέσα στην ημέρα οι Ellaktor SA (ELLAKTOR),Eurobank Ergasias SA (EUROB) και Isra Vision AG (ISR) θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το πρακτορείοBloomberg, σήμερα αναμένεται η απάντηση της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA (MC) σχετικά με τις κατηγορίες της Γαλλικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για παραβίαση κανονισμών κατά την εξαγορά μεριδίου στην Hermes International (RMS). Η Eni SpA (ENI)εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το 6.7% που κατέχει στην Πορτογαλική Galp Energia, έναντι EUR 690.0 εκατ. Η Banco Santander SA(SAN) συμφώνησε στην πώληση του 50% του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων, στις Warburg Pincus και General Atlantic. Τέλος, η θυγατρική της Muenchener Rueckversicherungs AG (MUV2) στις ΗΠΑ, American Modern Insurance, δέχτηκε πρόστιμο ύψους USD 1.0 εκατ. από τις αρμόδιες αρχές, μετά από την εκδίκαση των κατηγόριων δωροδοκίας προς τράπεζες.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας αναθεωρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη:
Το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας (BCC) αναθεώρησε την πρόβλεψη για ανάπτυξη της οικονομίας μέσα στο 2013 στο 0.9%, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 0.6%.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για την Αγγλία ανήλθε στο -22.0 για το Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2012 και συγκρινόμενο με το επίπεδο -27 του Απριλίου.

Ο ΔΤΚ της Ιαπωνίας μειώνεται περεταίρω: Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 0.7% τον Απρίλιο, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές και συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.9% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η απασχόληση στην Ιαπωνία παραμένει αμετάβλητη:
Σε μηνιαία βάση, η ανεργία στην Ιαπωνία ανήλθε στο 4.1% για τον Απρίλιο, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας ξεπερνάει τις εκτιμήσεις:
Για τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1.7%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 0.9% του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας ενισχύεται:
Ο μεταποιητικός δείκτης Nomura/JMMA PMI ανήλθε σε επίπεδο 51.5 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 51.1 του Απριλίου.

Το υποτιμημένο Γιεν δεν αποτελεί πρόβλημα εάν συνοδεύεται από διαρθρωτικές αλλαγές, σύμφωνα με το ΔΝΤ:
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επισήμανε ότι η πρόσφατη υποτίμηση του Γιέν δεν αποτελεί λόγω ανησυχίας, αρκεί να συνοδευτεί από διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα επιδεινώνεται:
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος MNI για την Κίνα μειώθηκε σε επίπεδο 56.7 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 58.5 του προηγούμενου μήνα.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξάνεται:
Ο καθαρός δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.1% μέσα στον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 3.2% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ANZ για τη Νέα Ζηλανδία ανήλθε στο 41.8 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 32.3 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';