Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 30 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR - 30 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 30.05.2013 12:01

Αγορά συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις για το EUR
Το EUR παρουσιάζει ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής πριν από την ανακοίνωση των δεικτών οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη. Επίσης ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον το επενδυτών, με πιο σημαντική την ανακοίνωση του αναθεωρημένου ΑΕΠ, καταδεικνύοντας και τις περεταίρω κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.3% σε σχέση με το USD, στο 1.2975, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το GBP, στο 0.8553. Το AUD τέλος, ήταν ενισχυμένο κατά 0.6% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς ακινήτων για την Αυστραλία.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 6 έως 8 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων, το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK, καθώς και το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Lloyds, ενώ οι Severn Trent (SVT), Tate & Lyle(TATE), Sound Oil (SOU) και OMG (OMG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η GlaxoSmithKline (GSK) επισήμανε ότι έλαβε την τελική έγκριση από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ, για δύο φάρμακά της σχετικά με την αντιμετώπιση του μελανώματος. Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα TheTelegraph, η Capita (CPI) εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος δυο τηλεφωνικών κέντρων της O2 που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Sharp (6753), Kyocera Corporation (6971), Honda Motor (7267) καιSumitomo Mitsui Trust Holdings (8309) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Αντίθετα, η NTT DoCoMo (9437) ενισχύθηκε, μετά από την βελτίωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της, από ένα broker. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 3.6%, στις 13,810.7 μονάδες. Στην Κίνα, οι Poly Real Estate Group (600048), China Vanke (000002) και Sinovel Wind Group (601558) υποχώρησαν, με τις δύο πρώτες να επηρεάζονται αρνητικά από την έντονη φημολογία για έλεγχο των τιμών ακινήτων από την κυβέρνηση. Αντίθετα, στο Χόνγκ Κόνγκ η Dynam Japan HoldingsCompany (6889), όπως και στη Νότια Κορέα οι Kia Motors (000270) και Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκαν κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το αναθεωρημένο ΑΕΠ, τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, την προσωπική κατανάλωση και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ενώ οι Costco WholesaleCorporation (COST), Pall Corporation (PLL), Joy Global (JOY) και Splunk Inc. (SPLK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, η Alcoa (AA) υποχώρησε κατά 1.3%, μετά από την υποβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρίας από τον οίκο Moody’s, σε “Ba1” από “Baa3”. Αντίθετα, οι NV Energy (NVE), Clearwire Corporation (CLWR) και priceline.com (PCLN), μεταξύ άλλων ενισχύθηκαν κατά 23.1%, 21.6% και 0.6%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.7%, λόγω των έντονων ανησυχιών για πρόωρο περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ομοσπονδιακή Τράπεζα, καθώς η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, οι Wal-Mart Stores (WMT),McDonald’s (MCD), D.R. Horton (DHI), Lennar (LEN), και PulteGroup (PHM) υποχώρησαν κατά 1.4%, 2.2%, 4.6%, 4.4% και 3.3%, ενώ αντίθετα οι Apple(AAPL) και SLM Corporation (SLM) ενισχύθηκαν κατά 0.8% και 2.2%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 14 έως 19 και από 16 έως 18 μονάδες, ανοδικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ευρωζώνης και Πορτογαλίας, το ΑΕΠ Ελβετίας και Ισπανίας, το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Ευρωζώνης καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ιταλίας, ενώ οι Hellenic Petroleum SA (ELPE), CTS Eventim AG (EVD), Manutan International (MAN)και Pierre & Vacances SA (VAC) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Total SA (FP) συμφώνησε με τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ στην πληρωμή προστίμου ύψους USD 398.0 εκατ. σχετικά με τον χρηματισμό Ιρανού αξιωματούχου. Επιπλέον οι δικαστικές αρχές της Γαλλίας επιδιώκουν την εκδίκαση του διευθύνοντος συμβούλου, Christophe de Margerie, στη Γαλλία. Η Βραζιλιάνικη MPX Energia, επισήμανε ότι η E.ON SE (EOAN) αύξησε το ποσοστό που κατέχει στην πρώτη κατά 24.5%. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Telecom Italia SpA (TIT) σκοπεύει να επενδύσει περί τα USD 13.0 δις για την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Fiat SpA (F) βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα πλήθος τραπεζών για την άντληση USD 10.0 δις. με σκοπό την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου στην Chrysler Group LLC αλλά και την αναχρηματοδότηση του χρέους των δύο εταιριών.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Πιθανός ο περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τον
Rosengren της Fed: Ο Eric Rosengren, πρόεδρος της Boston Fed, επισήμανε ότι θα ήταν σωστός ο περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), εάν η αγορά εργασίας και η οικονομία δείξουν περεταίρω σημάδια βελτίωσης κατά τους προσεχείς μήνες.

Η Κεντρική Τράπεζα αποσκοπεί στην σταθεροποίηση της αγοράς ομολόγων και στην μείωση των μακροχρόνιων επιτοκίων, σύμφωνα με τονKuroda της BoJ: Ο Haruhiko Kuroda, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), επισήμανε ότι η Τράπεζα αποσκοπεί στον περιορισμό της μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων, όσο αυτό είναι εφικτό, με απώτερο σκοπό την μείωση των μακροχρόνιων επιτοκίων.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Αυστραλία ξεπερνούν τις εκτιμήσεις: Για τον Απρίλιο, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 9.1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 5.5% που καταγράφηκε κατά τον Μάρτιο.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στη Νέα Ζηλανδία αυξάνονται: Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκαν κατά 18.5% μέσα στον Απρίλιο, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 8.3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';