Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το USD - 1 Μάη 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το USD - 1 Μάη 2013‏

Saxo Bank  | 01.05.2013 11:14

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το USD
Το USD παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, πριν από την συνεδρίαση της επιτροπής FOMC για την περεταίρω χάραξη νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μεταποιητικός δείκτης ISM αλλά και ο δείκτης απασχόλησης ADP, οι όποιοι θα μας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την μεταποίηση και την απασχόληση στις ΗΠΑ. Στις 5 am GMT, το EUR σημείωνε οριακές απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD στο, 1.3163, ενώ τοGBP παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το USD στο 1.5533. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του USD, λόγω της περεταίρω συρρίκνωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας της Αυστραλίας, που κατέδειξαν τα δεδομένα για τον Απρίλιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 4 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις τιμές ακινήτων καθώς και το μεταποιητικό δείκτη της Markit, ενώ οι Home Retail Group (HOME), Spirent Communications (SPT), Kofax (KFX), Development Securities (DSC) και AvonRubber (AVON) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, η UK Coal Operations, θυγατρική της CoalfieldResources (CRES), ίσως κηρύξει πτώχευση και προχωρήσει στην πώληση των ορυχείων της σε μια νέα εταιρία.

Ασία: Συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος
Οι Ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Sharp (6753), Tokyo Electron (8035),Japan Airlines (9201), Tokyo Electric Power (9501) και Alps Electric (6770) σε απώλειες κατά τη συνεδρίαση. Στον αντίποδα, μεταξύ άλλων, οι TokuyamaCorporation (4043) και FUJIFILM Holdings (4901) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.6%, στις 13,810.4 μονάδες. Οι αγορές σε Κίνα, Χόνγκ Κόνγκ και Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Οριακές απώλειες για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις του μεταποιητικού δείκτη ISM, του δείκτη απασχόλησης ADP, τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων, το δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, καθώς και την συνεδρίαση της επιτροπής FOMC της Ομοσπονδιακής τράπεζας. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Merck & Company (MRK), Visa (V), Comcast (CMCSA), CVS Caremark (CVS),Mastercard (MA), Facebook (FB), Time Warner (TWX), Las Vegas Sands (LVS), MetLife (MET) και Phillips 66 (PSX). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Genworth Financial (GNW), Bankrate (RATE), DreamWorks Animation SKG (DWA) και Trulia (TRLA) ενισχύθηκαν κατά 5.8%, 12.8%, 7.1% και 9.3%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι SolarWinds (SWI) και Fiserv (FISV) υποχώρησαν κατά 7.2% και 1.2%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.3%, ευνοημένος από την βελτιωμένη εικόνα της κατανάλωσης και της αγοράς ακινήτων. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Best Buy (BBY), International Business Machines (IBM) και Avon Products (AVP), ενισχύθηκαν κατά 2.9%, 7.4%, 1.7% και 4.1%, ενώ οι Pitney Bowes (PBI), Pfizer (PFE), Cummins (CMI) και Newmont Mining (NEM) υποχώρησαν κατά 15.6%, 4.5%, 6.1% και 4.6%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές σήμερα
Τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της αργίας της 1ης Μαΐου. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Novo Nordisk A/S (NOVOB) και Sydbank A/S (SYDB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, στις σημαντικότερες ειδήσεις συγκαταλέγεται η βελτιωμένη κερδοφορία πρώτου τριμήνου της Electricite de France SA (EDF), λόγω του χαμηλότερου κόστους και της αυξημένης παραγωγής της εταιρίας.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Moody's υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Σλοβενίας: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμισης της Σλοβενίας κατά 2 βαθμίδες, σε “Ba1” από “Baa2”, διατηρώντας παράλληλα την αρνητική προοπτική για το αξιόχρεο της χώρας. Στην ανάλυσή της επικαλέστηκε την άσχημη κατάσταση του τραπεζικού κλάδου και την επιδείνωση των δημοσιονομικών στοιχειών, τονίζοντας την αυξημένη πιθανότητα για την χώρα να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώνεται: Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης για την Κίνα, ανήλθε σε επίπεδο 50.6 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.9 του Μαρτίου.

Οι ωριαίες αποδοχές στην Ιαπωνία μειώνονται περεταίρω: Σε μηνιαία βάση, οι μέσες ωριαίες αποδοχές στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 0.6% μέσα στο Μάρτιο, συγκρινόμενες με μια μείωση κατά 0.8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας συρρικνώνεται: Ο μεταποιητικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο 36.7 για τον Απρίλιο, το χαμηλότερο επίπεδο των 4 τελευταίων ετών, συγκρινόμενος με το επίπεδο 44.4 του προηγούμενου μήνα.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία αυξάνονται: Για τον Μάρτιο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 4.2%, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 5.3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα μειώνεται: Ο ετησιοποιημένος πληθωρισμός στη Νότια Κορέα μειώθηκε στο 1.2% για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 1.3% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';