Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το EUR - 9 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το EUR - 9 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 09.05.2013 11:13

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο το EUR
Το EUR δεν παρουσιάζει μεταβολές έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να αναμένουν την μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) με προβλέψεις για την περεταίρω πορεία της οικονομίας. Παράλληλα, μετά τους πρόσφατους βελτιωμένους δείκτες PMI, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στη σημερινή της συνεδρίαση. Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD, στο 1.3158, ενώ κατέγραφε οριακή πτώση σε σχέση με το GBP, στο 0.8470. Το AUD τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.6% έναντι του USD, καθώς η ανεργία στην Αυστραλία για τον Απρίλιο κατέγραψε απρόσμενη πτώση.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 7 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τη βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή, καθώς και την εκτίμηση του ΑΕΠ από το ινστιτούτο NIESR, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) για την περεταίρω χάραξη νομισματικής πολιτικής. Οι Experian (EXPN), Britvic(BVIC), United Drug (UDG) και Titon Holdings (TON) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο Sam Walsh, διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto (RIO), τόνισε ότι η εταιρία αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την έγκριση της κυβέρνησης της Μογγολίας για την διάθεση του χαλκού από το ορυχείο της περιοχής Oyu Tolgoi. Τέλος, η Marks & Spencer (MKS) επισήμανε ότι ο προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό στη βελτίωση του on-line συστήματος παραγγελιών, σε μια προσπάθεια προώθησης το ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Οι αγορές στην Ασία εμφάνισαν πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Sharp (6753), Resona Holdings (8308) και NTT Data Corporation (9613), ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, με την φημολογία για επικειμένη επένδυση της Samsung Electronics (005930) στην πρώτη να εντείνεται. Αντίθετα, οι Toyota Motor (7203) και Toshiba (6502)υποχώρησαν, παρά τα καλά αποτελέσματα της πρώτης. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.3%, στις 14,322.3 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Datong Coal Industry (601001) και Anhui Conch Cement (600585) υποχώρησαν, μετά από την απρόσμενη πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο, ενώ στο Χόνγκ Κόνγκ τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις Melco Crown Entertainment (6883) και Poly Property Group (119) σε άνοδο. Οι αγορές στη Νότια Κορέα ενισχύθηκαν, μετά από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης το παρεμβατικό επιτόκιο.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Πτωτικές τάσεις για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 σημείωναν απώλειες κατά 0.6 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τη μεταβολή των επιδομάτων ανεργίας καθώς και το ύψος των αποθεμάτων χονδρικής, ενώ οι Priceline.com (PCLN), Apache (APA), Public Storage (PSA), Precision Castparts (PCP), AES Corporation (AES) και Carlyle Group LP (CG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι News Corporation (NWSA), Groupon (GRPN), Tesla Motors (TSLA), Green Mountain Coffee Roasters (GMCR) καιInter Parfums (IPAR), ενισχύθηκαν κατά 2.8%, 11.1%, 17.9%, 16.2% και 5.6%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Rackspace Hosting (RAX), Monster Beverage(MNST) και McDermott International (MDR), σε απώλειες κατά 16.1%, 12.4% και 6.6%.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4%, λόγω της βελτιωμένης εικόνας του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας, αλλά και της αυξημένης βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, οι Electronic Arts (EA), J.C. Penney (JCP), Whole Foods Market (WFM) και Cognizant Technology Solutions (CTSH) ενισχύθηκαν κατά 17.1%, 7.1%, 10.1% και 5.0%. Αντίθετα, οιC.H. Robinson Worldwide (CHRW), Symantec (SYMC) και CA Inc. (CA), υποχώρησαν κατά 7.0%, 2.4% και 2.4%, αντίστοιχα, με την τελευταία να κοινοποιεί τις προθέσεις της για απόλυση 1,200 εργαζομένων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 11 έως 15 μονάδες θετικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 8 έως 9 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη απασχόλησης Πορτογαλίας και Ελλάδας, της βιομηχανικής παραγωγής της Ισπανίας, καθώς και της μηναία έκθεσης της ΕΚΤ, ενώ οι Repsol SA (REP), Amadeus IT Holding SA (AMS), Obrascon Huarte Lain SA (OHL) καιIndra Sistemas SA (IDR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Eni SpA (ENI) σκοπεύει να πουλήσει το 11.7% που κατέχει στην Snam SpA (SRG),έναντι EUR 1.5 δις. Οι Credit Agricole SA (ACA) και Banco Popolare SC (BP) συμφώνησαν να επενδύσουν περί τα USD 593 εκατ. στην κοινοπραξία τους Agos Ducato. Τέλος, η Telecom Italia SpA (TIT)εμφάνισε μειωμένη κερδοφορία πρώτου τριμήνου, ενώ έχει ήδη καθυστερήσει την απόφαση της για πιθανή συγχώνευση με την Hutchison Whampoa στο Χόνγκ Κόνγκ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξάνεται: Για τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην Κίνα ανήλθε στο 2.4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.1% του Μαρτίου.

Ο ΔΤΠ της Κίνας συνεχίζει να υποχωρεί:
Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ) της Κίνας για τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 2.6%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 1.9% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Απρόσμενη μείωση στην ανεργία της Αυστραλίας: Η ανεργία στην Αυστραλία μειώθηκε στο 5.5% για τον Απρίλιο, συγκρινόμενη με το επίπεδο 5.6% του προηγούμενου μήνα.

Τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ιαπωνίας αυξάνονται: Στις 30 Απριλίου, τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ιαπωνίας ανήλθαν σε USD 1.258 τρις, συγκρινόμενα με τα USD 1.254.4 τρις που είχαν καταγραφεί στις 31 Μαρτίου του 2013.

Η ανεργία στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί: Για το πρώτο τρίμηνο του 2013, η ανεργία στη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε στο 6.2%, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2010, και συγκρινόμενη με το 6.8% του προηγούμενου τριμήνου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας μειώνει το παρεμβατικό επιτόκιο: Η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας μείωσε το παρεμβατικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2.5%.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';