Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο παρέμεινε το EUR - 24 Απριλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο παρέμεινε το EUR - 24 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 24.04.2013 10:10

Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο παρέμεινε το EUR
Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των δεικτών οικονομικού κλίματος ifo για την Γερμανία, οι οποίοι αναμένεται να καταδείξουν επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραγγελιές διαρκών αγαθών για τις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν οριακά ενισχυμένο σε σχέση με τοUSD, στο 1.2998, ενώ παρουσίαζε οριακές απώλειες έναντι του GBP, στο 0.8528. Τέλος, το AUD υποχώρησε οριακά έναντι του USD, επηρεαζόμενο από την μικρότερη από ότι αναμένονταν αύξηση του πληθωρισμού της Αυστραλίας για το πρώτο τρίμηνο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη στεγαστικών δανείωνBBA, καθώς και την έρευνα CBI για το λιανεμπόριο, ενώ οι GlaxoSmithKline (GSK), Barclays (BARC), N Brown Group (BWNG), Fenner (FENR), Bumi (BUMI) καιTalvivaara Mining (TALV) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, το σχέδιο πώλησης πάνω από 600 καταστημάτων τηςLloyds Banking Group (LLOY) σε συνεταιριστικές τράπεζες, απορρίφτηκε λόγω ενστάσεων από την μεριά των αγοραστών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ηBAE Systems (BA/) επιστράτευσε και τους μικρότερους προμηθευτές για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ανανέωση των αρμάτων μάχης τύπου Bradley. Τέλος, ο Mehmet Dalman, πρόεδρος της Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC), παραιτήθηκε από την θέση του και αντικαταστάθηκε από τον GerhardAmmann.

Ασία: Καταγραφή κερδών
Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, οι Mitsubishi Motors (7211),JFE Holdings (5411), Fuji Heavy Industries (7270) και Hino Motors (7205) ενισχύθηκαν, με τις δυο τελευταίες να ευνοούνται από το υποτιμημένο Γιέν. Στις 5 amGMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.6%, στις 13,750.3 μονάδες.

Στην Κίνα, η Western Mining Company (601168), στο Χόνγκ Κόνγκ οι Huaneng Power International (902) και HSBC Holdings (5), όπως και στη Νότια Κορέα οιSK Hynix (000660) και STX Offshore & Shipbuilding (067250), ήταν από τις μετοχές που ενισχύθηκαν, κυρίως λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων MBA. Οι Procter & Gamble (PG), QUALCOMM (QCOM), Boeing (BA), Eli Lilly (LLY), Ford Motor (F), EMC (EMC), Southern Company(SO), Praxair (PX), Thermo Fisher Scientific (TMO) και Stryker (SYK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις HomeAway (AWAY), VMware (VMW), Apple (AAPL), Amgen (AMGN), AT&T (T), Edwards Lifesciences(EW) και Unisys (UIS) σε πτώση κατά 8.1%, 6%, 0.5%, 6.2%, 1.5%, 0.2% και 14.4%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Yum! Brands (YUM), iRobot (IRBT) καιBroadcom (BRCM), ενισχύθηκαν κατά 4.5%, 16.8% και 5.8%.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1%, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς ακινήτων αλλά και της κερδοφορίας πολλών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, οι Netflix (NFLX), Coach (COH), Travelers Companies (TRV), Bank of America (BAC), E.I. du Pont de Nemours (DD) και MetLife(MET), έκλεισαν τη συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 24.4%, 9.8%, 2.1%, 3%, 4.1% και 5.5%, αντίστοιχα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ryder System (R) που λόγω της μειωμένης κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο, υποχώρησε κατά 6.9%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 25 και 13 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τους δείκτες οικονομικού κλίματος Ifo της Γερμανίας, την κατανάλωση της Ελβετίας, τις λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας. Οι NovartisAG (NOVN), Eni SpA (ENI), Daimler AG (DAI), ABB Limited (ABBN), Credit Suisse Group AG (CSGN), Telefonaktiebolaget LM Ericsson (ERICA), IberdrolaSA (IBE), France Telecom SA (FTE), Zodiac Aerospace SA (ZC) και Ebro Foods SA (EBRO) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν νομικά έναντι της Novartis AG (NOVN) με κατηγορίες ενεργητικού χρηματισμού φαρμακοποιών, ώστε αυτοί να προτιμήσουν φάρμακα της εταιρίας, έναντι φθηνότερων γενοσήμων (Generics). Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service (Moody’s) μείωσε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση τηςCommerzbank AG (CBK) κατά μια βαθμίδα σε “Baa1”. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Fiat SpA (F) βρίσκεται σε “προχωρημένες συζητήσεις” με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με σκοπό την άντληση USD 4 δις. μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, για να ολοκληρώσει την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου στην ChryslerGroup. Τέλος, η Finmeccanica SpA (FNC) επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για ρευστοποίηση κάποιων παγίων, λόγω των ζημιών που κατέγραψε. Επιπλέον, η Moody’s έθεσε την εταιρία σε καθεστώς πιθανής μελλοντικής υποβάθμισης.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώνονται: Για το Μάρτιο, ο δείκτης εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 0.2%, λιγότερο από τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενος με το αμετάβλητο επίπεδο του Φεβρουαρίου.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξάνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν: Ο πληθωρισμός της Αυστραλίας ανήλθε στο 2.5% για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.2% του προηγούμενου τριμήνου.

Η RBNZ διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο: Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBNZ) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 2.50%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.