Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα-18 Οκτωβρίου 12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα-18 Οκτωβρίου 12

Saxo Bank  | 18.10.2012 11:14

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
Το EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι των βασικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί ενόψει της συνάντησης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στα Ισπανικά ομόλογα και στο δείκτη Καινούριων Αιτήσεων Επιδόματος ανεργίας των Η.Π.Α. που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 5 π.μ. το EUR αποδυναμώθηκε 0.2% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD 1.3097 και 0.1% έναντι της GBP διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8120. Το AUD ενδυναμώθηκε οριακά έναντι του USD μετά από την ανακοίνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Κίνας για το τρίτο τρίμηνο που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες της αγοράς. Το JPY αποδυναμώθηκε 0.1% έναντι του EUR και 0.2% έναντι του USD ενόψει εικασιών ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να παράσχει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 5 με 8 μονάδες υψηλότερα. Ο δείκτης Λιανικών Πωλήσεων είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ασία: Ανοδική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται σε θετικά πρόσημα σήμερα το πρωί λόγω της βελτίωσης που παρουσιάζεται στο δείκτη καινούριων κατοικιών των Η.Π.Α. και του γεγονότος ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας για το τρίτο τρίμηνο ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της αγοράς.

Μετοχές Η.Π.Α.: Απώλειες για τα συμβόλαια
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με απώλειες 0,2 μονάδων. Οι Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας, ο Προπορευόμενος Δείκτης και ο Δείκτης Μεταποίησης της Fed της Philadelphia είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Χθες, ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,4% κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τη δόμηση νέων κατοικιών στις Η.Π.Α. βελτίωσαν το επενδυτικό συναίσθημα. Η Dean Foods ενισχύθηκε 12.8%, καθώς προχώρησε σε δημόσια εγγραφή για τη θυγατρική της WhiteWave Foods. Η M&T Bank είχε κέρδη 5,8% έπειτα από καλύτερα του αναμενομένου κέρδη τρίτου τριμήνου. Η Bank of New York Mellon κέρδισε 5,5%, καθώς ανακοίνωσε αισιόδοξα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι κατασκευαστικές, PulteGroup, D. R.Horton και Lennar ενισχύθηκαν 5.3%, 4.2% και 2.2%, αντιστοίχως, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τη δόμηση νέων κατοικιών το Σεπτέμβριο. Στον αντίποδα, η απαισιόδοξη προοπτική εσόδων για το έτος και η ένδειξη για περικοπή θέσεων εργασίας και εγκαταστάσεων, οδήγησε την Apollo Group σε απώλειες 22.2%. ΗIBM υποχώρησε 4.9%, καθώς τα έσοδα τρίτου τριμήνου ήταν υποδεέστερα των προσδοκιών της αγοράς. Η Intel κατάγραψε πτώση 2,5%, καθώς ανακοίνωσε απαισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα τετάρτου τριμήνου και προειδοποίησε για ενδεχόμενη συρρίκνωση του μικτού περιθωρίου κέρδους..

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα κατά 1 έως 5 μονάδες και 2 έως 6 μονάδες, αντιστοίχως. Το Εμπορικό Ισοζύγιο της Ελβετίας είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που θα δημοσιευθεί σήμερα. Οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, που ξεκινά σήμερα. Οι Akzo NobelNV, Svenska Cellulosa AB SCA, Nokia Oyj, Tele2 AB, Actelion Limited, Telenet Group Holding NV, Bankinter SA και Saab AB έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Ο Συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank AG, Juergen Fitschen, δήλωσε ότι το σχέδιο του υποψηφίου για την Καγκελαρία των Σοσιαλδημοκρατών, Peer Steinbrueck, να αυτονομήσει το τμήμα αξιογράφων της εταιρείας, θα προκαλέσει τη μείωση της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις. Η EdenredSA ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων του τρίτου τριμήνου και διατήρησε το στόχο για το EBIT του χρόνου. Η SMA Solar Technology AG διόρισε τη Lydia Sommer στη θέση του οικονομικού διευθυντή, με εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η οικονομική μεγέθυνση στην Κίνα επιβραδύνεται
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 7,4%, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς και συγκριτικά με ανάπτυξη 7,6% που κατεγράφη κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξάνεται
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου, κατά 9,2% το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με αύξηση 8,9% τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα αυξάνονται απροσδόκητα
Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα αυξήθηκαν, απροσδόκητα, κατά 14,2%, σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με αύξηση 13,2% τον Αύγουστο.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία βελτιώνεται
Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού συναισθήματος που εκδίδει, αυξήθηκε σε -2.0, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με -3.0 που ήταν η αντίστοιχη ένδειξη το δεύτερο τρίμηνο του ιδίου έτους.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.