Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 8 Οκτωβρίου 12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 8 Οκτωβρίου 12

Saxo Bank  | 08.10.2012 11:57

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
Το EUR αποδυναμώθηκε έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο αργότερα σήμερα, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη Γερμανικής Βιομηχανικής Παραγωγής και το ύψος των εξαγωγών που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα και αναμένεται να εμφανίσουν μείωση κατά τον Αύγουστο. Στις 5 π.μ., το EUR αποδυναμώθηκε 0.4% και 0.2% έναντι του USD και της GBP διαπραγματευόμενο στα USD 1.2990 και στις GBP 0.8063, αντίστοιχα. Το JPY ενισχύθηκε 0.6% έναντι του EUR καθώς η τάση των επενδυτών για αποφυγή κινδύνου τους οδήγησε σε πιο ασφαλή νομίσματα. Το AUD αποδυναμώθηκε 0.2% έναντι του USD ενώ το CAD ενισχύθηκε 0.1% έναντι του USD.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 29 με 32 μονάδες χαμηλότερα. Οι δείκτες BRC Like-For-Like Λιανικών Πωλήσεων και Τιμών Κατοικιών RICS είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Ασία: Καθοδική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα το πρωί, μετά από την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας στις προβλέψεις του 2012 ότι η Κίνα θα έχει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Επίσης, οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί έναντι της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μετοχές ΗΠΑ: Τα Futures διαπραγματεύονται πτωτικά
Στις 5 το πρωί GMT, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 3.1% πτωτικά. Κανένας σημαντικός οικονομικός δείκτης δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Την Παρασκευή, οS&P 500 αρχικά σημείωσε κέρδη στο άνοιγμα, ενώ τελικά έκλεισε αμετάβλητος, καθώς η αισιοδοξία για την ανακοίνωση καλύτερων από των αναμενόμενων δεδομένων για την ανεργία ξεθώριασε. Η First Solar σημείωσε πτώση 11% μετά την υποβάθμισή της από broker σε “Negative” από “Positive” . Η F5 Networks έκλεισε 3.7% πτωτικά μετά την υποβάθμισή της από broker σε “Neutral” από “Over-Weight”. Η UnitedHealth Group σημείωσε πτώση 1.5%, μετά τις ειδήσεις ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά μέρους ή ολόκληρης τηςAmil Participacoes, βραζιλιάνικης ασφαλιστικής εταιρίας και παράλληλα νοσοκομείου. Σε αντίθεση, η Avon Products σημείωσε αύξηση 7.2%, μετά την ανακοίνωση παραίτησης εντός του 2012 του πρόεδρου της εταιρίας, Andrea Jung. Η Owens-Illinois σημείωσε αύξηση 4.4%, μετά την αναβάθμισή της από broker σε “Buy” από “Neutral”. Η ConstellationBrands σημείωσε άνοδο 4.3%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων από των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο και της ενίσχυσης της προοπτικής κερδοφορίας της για ολόκληρο το έτος.

Ευρωπαϊκές μετοχές : Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 46 με 51 και 28 με 29 μονάδες πτωτικά, αντίστοιχα. Ο δείκτης Sentix επενδυτικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας, το εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς και το επίπεδο ανεργίας και η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Ελβετίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Marseille Kliniken AG αναμένεται να ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα σήμερα. Η Novartis AG δήλωσε ότι η λήξη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το Diovan, το βασικότερο φάρμακο που παράγει για την υπέρταση, έχει προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, Welt am Sonntag, επικαλούμενο τον επικεφαλής του τμήματος μοτοσυκλετών της BMW AG, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επιθυμεί τη βελτίωση των πωλήσεων των οχημάτων της τόσο το 2012 όσο και το 2013. Σε συνέντευξή του στο Europe 1, ο Arnaud Montebourg, ο Γάλλος Υπουργός Βιομηχανίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την εκκίνηση συνομιλιών με την PSA Peugeot-Citroen και τα συνδικάτα της, αργότερα εντός του Οκτωβρίου, με σκοπό τη συζήτηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Το εργασιακό συναίσθημα στο Η.Β. επιδεινώνεται
Ο δείκτης εργασιακής εμπιστοσύνης, για το Η.Β., της Lloyds υποχώρησε σε ένδειξη -49.0 το Σεπτέμβριο από -43.0 τον προηγούμενο μήνα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας για το 2012
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς κάτω την εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, κατά το 2012, σε 7.7% από 8.2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Ο Rajoy δεσμεύεται τα «διαλογιστεί» επί του προγράμματος διάσωσης της Ισπανίας
Ο Mariano Rajoy, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Νοτιοευρωπαίων πολιτικών στη Μάλτα, ότι η κυβέρνησή του θέλει να σκεφτεί περισσότερο την απόφαση υπαγωγής της Ισπανίας σε πακέτο διάσωσης, αλλά τελικά θα καταλήξει σε απόφαση με βάση τα συμφέροντα της χώρας του.

Η καταναλωτική πίστη στις Η.Π.Α. αυξάνεται
Σε μηνιαία βάση, η καταναλωτική πίστη στις Η.Π.Α. αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου, κατά $18.1 δις τον Αύγουστο, ποσό που αποτελεί και το μεγαλύτερο τους τελευταίους τρεις μήνες, συγκριτικά με την πτώση ύψους $2.5 δις που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

Το πρωτογενές έλλειμμα των Η.Π.Α. συρρικνώνεται
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές έλλειμμα των Η.Π.Α. υποχώρησε σε $1.1 τρις για το οικονομικό έτος 2012, συγκριτικά με $1.3 τρις που ήταν η αντίστοιχη μέτρηση για το οικονομικό έτος 2011.

Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα αυξάνεται
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της HSBC για τον κάδο των υπηρεσιών στην Κίνα αυξήθηκε σε 54.3 μονάδες το Σεπτέμβριο, σε σχέση με 52.0 μονάδες που ήταν η ένδειξη τον Αύγουστο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.