Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 21.11.12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 21.11.12

Saxo Bank  | 21.11.2012 10:58

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
To EUR έχει αποδυναμωθεί έναντι των βασικότερων νομισμάτων μετά από την συνεδρίαση του Eurogroup και των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης που απέτυχαν να συμφωνήσουν για ενδεχόμενη μείωση του χρέους της Ελλάδας και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντηση τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 6 π.μ. GMT, το EURμειώθηκε 0.6% και 0.3% έναντι του USD και της GBP διαπραγματεύσιμο στα USD 1.2754 και στις GBP 0.8018, αντίστοιχα. Το JPY μειώθηκε 0.2% έναντι του USD λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη πτώση στις Ιαπωνικές εξαγωγές κατά τον Οκτώβριο. Το AUD μειώθηκε 0.3% έναντι του USD μετά από πτώση στις εισαγωγές από την Ιαπωνία και τις προοπτικές για τις εξαγωγές της χώρας.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 18 με 19 μονάδες χαμηλότερα. Ο δείκτης Απαιτήσεων Μετρητών του Δημοσίου Τομέα και ο δείκτης Καθαρών Δανείων του Δημοσίου Τομέα είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι επενδυτές επίσης περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ασία: Διαπραγμάτευση με μικτά πρόσημα
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται με μικτά πρόσημα σήμερα το πρωί.

Μετοχές ΗΠΑ: Καθοδικές τάσεις στα ΣΜΕ
Στις 6 π. μ., τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν 6.3 μονάδες χαμηλότερα. Οι δείκτες Καινούριων και Συνεχών Αιτήσεων Επιδόματος Ανεργίας, Τιμών Παραγωγού Μεταποίησης Markit, Εμπιστοσύνης Reuters/Michigan και Αιτήσεων Δανείων Κατοικίας MBA είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Εχθές, ο δείκτης S&P 500 ανέβηκε οριακά, 0.1% κατά την κανονική συνεδρίαση λόγω των καλύτερων εκ των αναμενόμενων στοιχείων για έναρξη νέων κατοικιών στις Η.Π.Α. κατά τον Οκτώβρη. Η Hewlett-Packard υποχώρησε 12%, καθώς ανακοίνωσε επιβάρυνση ύψους USD 8.8 δις, που συνδέεται με την απόκτηση της Autonomy Corporation, επικαλούμενη “λογιστικές ατασθαλίες” πριν την εξαγορά της τελευταίας. Ένας ειδικός διαπραγματευτής υποβάθμισε σε «Πώληση» από «Διακράτηση» τη μετοχή της Cliffs Natural Resources, με αποτέλεσμα αυτή να καταγράψει πτώση 13.6%, ενώ η Best Buy υποχώρησε 13.0% καθώς ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Στον αντίποδα, οι μετοχές των κατασκευαστριών κατοικιών, Masco, PulteGroup και Lennar ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, καταγράφοντας κέρδη 5.6%, 5.4% και 3.5%, αντιστοίχως, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την αγορά κατοικίας. Η Archer Daniels Midland Company ενισχύθηκε 3,1%, καθώς ένας ειδικός διαπραγματευτής αναβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής σε “Out-perform” από “Market-perform”.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες 23 έως 25 και 10 έως 12 μονάδων, αντιστοίχως. Η Προσφορά Χρήματος Μ3 της Ελβετίας και το Εμπορικό Ισοζύγιο της Ισπανίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Zodiac Aerospace, Paragon AG και IVU TrafficTechnologies AG έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. ενέκρινε ένα εμβόλιο εποχιακής γρίπης που κατασκευάζεται από τη Novartis AG. Ο Eric Schneiderman, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, υπέβαλε μήνυση ενάντια στην CreditSuisse Group AG κατηγορώντας την για απάτη ύψους USD 11.2 δις, που περιελάμβανε παραπλάνηση των επενδυτών ενυπόθηκων αξιόγραφων. Η SueddeutscheZeitung ανακοίνωσε ότι η Deutsche Bank AG σκοπεύει να προβεί σε περικοπή 500 θέσεων εργασίας στη θυγατρική της Sal. Oppenheim, κατά τον επόμενο χρόνο, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της. Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η News Corporation έλαβε έγκριση από της χρηματοοικονομικές αρχές της Γερμανίας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Sky Deutschland AG.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πακέτο βοήθειας
Ο Jean-Claude Juncker, ο Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις προϋποθέσεις εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ελληνικού πακέτου βοηθείας και θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο
Bernanke παροτρύνει τους νομοθέτες για την επίλυση του δημοσιονομικού γκρεμού
Ο Ben Bernanke, ο Πρόεδρος της Fed, προέτρεψε το Κογκρέσο να βρει λύση για το πρόβλημα του δημοσιονομικού γκρεμού. Προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν σε αυτό, τότε θα επρόκειτο για «πραγματική απειλή» για την οικονομική ανάκαμψη.

Η Ιαπωνία καταγράφει πρωτοφανές εμπορικό έλλειμμα, υψηλότερο του αναμενομένου

Η Ιαπωνία κατέγραψε μεγαλύτερο του αναμενομένου εμπορικό έλλειμμα, ύψους JPY 549.0 δις, τον Οκτώβριο, συγκριτικά με έλλειμμα JPY 561.7 δις τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας αυξάνεται

Ο προπορευόμενος δείκτης για την Αυστραλία που εκδίδουν η Westpac και το Ινστιτούτο της Μελβούρνης αυξήθηκε σε 287.7 μονάδες το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με 285,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας μεγεθύνεται

Ο προπορευόμενος δείκτης για την Κίνα αυξήθηκε σε 245.5 μονάδες τον Οκτώβριο, αυξημένος σε σχέση με το Σεπτέμβριο, όπου η αντίστοιχη ένδειξη ήταν 241.8 μονάδες.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.