Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 20.11.12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 20.11.12

Saxo Bank  | 20.11.2012 16:37

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
Το EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι των βασικών νομισμάτων σήμερα το πρωί μετά από την υποβάθμιση από την Moody’s της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της στη Γαλλία κατά ένα επίπεδο στο «Aa1», τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης θα μπορούσε να ενταθεί. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, η οποία έχει προγραμματιστεί αργότερα σήμερα. Στις 6 πμ GMT, το EUR έχει υποχωρήσει 0,2% και 0,1% έναντι του USD και της GBP διαπραγματευόμενο στα 1,2798USD και στις 0,8041 GBP αντίστοιχα. Το JPYενισχύθηκε 0,3% και 0,1% έναντι του EUR και του USD, αντίστοιχα, μετά από την διατήρηση της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ). Το AUD έχει ενισχυθεί οριακά έναντι του USD.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα υψηλότερα
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 3 μονάδες χαμηλότερα. Κανένας βασικός οικονομικός δείκτης δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ασία: Διαπραγμάτευση με θετικά πρόσημα
Οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν κυρίως άνοδο σήμερα το πρωί.

Μετοχές ΗΠΑ: Καθοδικές τάσεις στα ΣΜΕ
Στις 6 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν 0,3 μονάδες χαμηλότερα. Ο δείκτης Έναρξης κατοικιών, Αδειών κατοικίας και ο δείκτης Redbook δείκτη είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Χθες, ο δείκτης S & P 500 σημείωσε άνοδο 2,0% στην τακτική συνεδρίαση και ενισχύθηκε από την αισιοδοξία ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα για την επιλύσει της "δημοσιονομικής κρίσης" των Η.Π.Α. καθώς και λόγω των υψηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις Η.Π.Α τον Οκτώβριο. Η εταιρία Tyson Foods ενισχύθηκε 10,9%, αφού ανέφερε ισχυρή άνοδο κερδών κατά το τέταρτο τρίμηνο και την εκτίμηση ότι υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές για τα έσοδα κατά το 2013. Η Apple ενισχύθηκε 7,2% μετά από θετικά σχόλια χρηματιστηριακής εταιρίας. Η εταιρία Abercrombie & Fitch ενισχύθηκε 7,2% πριν από την καταβολή του μερίσματος την Τετάρτη. Μια απότομη αύξηση κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο οδήγησε την εταιρία Lowe να αυξηθεί 6,2%. Η εταιρία Cisco Systems ενισχύθηκε 1,7%, αφού συμφώνησε να εξαγοράσει την Meraki Inc έναντι τιμήματος ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 4 με 5 και 9 με 11 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας και το εμπορικό ισοζύγιο της Ελβετίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Οι αγορές έχουν στραμμένη τη προσοχή τους στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Η Trigano SA και η InTiCa Systems AG θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Total SAπούλησε το 20% που κατέχει στην υπεράκτια νιγηριανή εταιρία στη China Petrochemical Corporation έναντι USD 2.5δις. Η ING Groep NV δήλωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία για τη πώληση της επενδυτικής της μονάδας στη Ταϊλάνδη στη United Overseas Bank Limited, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη έναντι EUR 10.000.000million. Ένα εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε ότι η Hochtief AG σχεδιάζει να περικόψει 700 θέσεις εργασίας, λόγω της μείωσης των παραγγελιών που έχει η εταιρία.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Η Moodys υποβαθμίζει τη Γαλλία
Η Moody’s υποβάθμισε τη Γαλλία κατά μία βαθμίδα σε “Aa1” από “Aaa”, ενώ διατήρησε τις προοπτικές της σε “Negative”.

Η
BoJ διατηρεί τα επιτόκιά της
Η BoJ διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στη κλίμακα από 0.0% έως 0.1%. Επιπλέον διατήρησε το μέγεθος του προγράμματος αγοράς κεφαλαίων αμετάβλητο.

Ίσως χρειάζεται περισσότερη χαλάρωση, καταδεικνύουν τα πρακτικά της
RBA
Τα πρακτικά από τη τελευταία συνέλευση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) υποδεικνύουν τη πιθανότητα να χρειαστεί επιπλέον χαλάρωση για να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Πτώση του προπορευμένου δείκτη της Αυστραλίας
Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας έχει σημειώσει πτώση στα 123.4 το Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο είχε φτάσει τα 123.8.

Ο FDI της Κίνας παρουσιάζει πτώση
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ξένων άμεσων επενδύσεων (FDI) στη Κίνα σημείωσε πτώση 3.5% για τους πρώτους 10 μήνες του 2012 στα USD 91.7δις.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.