Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 1 Οκτωβρίου 20

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα - 1 Οκτωβρίου 20

Saxo Bank  | 01.10.2012 11:30

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
Η αγορά ανησυχεί για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατόπιν την ανακοίνωση των στοιχείων από την Κίνα και την Ιαπωνία που οδήγησαν στην αποδυνάμωση του EUR σε σχέση με τα άλλα βασικά νομίσματα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη και στην Αμερική που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 5 π.μ. GMT, το EUR μειώθηκε 0.4% και 0.1% έναντι του USD και της GBP, διαπραγματευόμενο στα $1.2821 και £0.7951, αντίστοιχα. Το JPY ενδυναμώθηκε 0.3% και 0.1% έναντι του EUR και του USD, αντίστοιχα. Η τριμηνιαία μελέτη The Tankan quarterly έδειξε ότι το Δείκτης Συναισθήματος των Μεγάλων Μεταποιητών στην Ιαπωνία αποδυναμώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012. Το AUD μειώθηκε 0.4% έναντι του USD αφού στοιχεία έδειξαν ότι η Αυστραλιανή και Κινέζικη βιομηχανική παραγωγή συνέχισε να μειώνεται κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο Δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 8 με 12 μονάδες χαμηλότερα. Ο δείκτης Τιμών Κατοικιών Halifax, Τιμών Παραγωγού (PMI), Καθαρής Καταναλωτικής Πίστης, Εγκρίσεων Υποθηκών και M4 Προσφορά χρήματος είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Ασία: Διαπραγμάτευση κυρίως χαμηλότερα
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα το πρωί, αφού στοιχεία εμφάνισαν μείωση στην Κινέζικη Βιομηχανική δραστηριότητα και η τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Tankan survey εμφάνισε χειροτέρευση στο Δείκτη Συναισθήματος μεγάλων Παραγωγών.

Μετοχές ΗΠΑ : Πτωτικές τάσεις στα Futures
Στις 5 το πρωί, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 5.9% πτωτικά. Ο δείκτης μεταποίησης Markit PMI, ο δείκτης μεταποίησης ISM PMI, ο δείκτης καταβληθέντων τιμών ISM και οι δαπάνες κατασκευής είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0.4%, λόγω των απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ. Η Juniper Networks υποχώρησε κατά 3.1%, λόγω των ειδήσεων που ανακοινώθηκαν για τη περικοπή 500 περίπου θέσεων εργασίας σαν μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Η Apple έκλεισε 2.1% πτωτικά μετά την απολογία του διευθύνοντα σύμβουλου της, Tim Cook, για τα λάθη στην εφαρμογή με τους χάρτες. Η McDonald’s σημείωσε πτώση 1.6% μετά την υποβάθμισή της από broker σε “Neutral” από “Buy”. Η Nike σημείωσε πτώση 1.1%, μετά την ανακοίνωση για τις αναμενόμενες παραγγελίες που παρέσυραν τις προσδοκίες της αγοράς. Σε αντίθεση, η Accenture σημείωσε άνοδο 7.1%, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από των αναμενόμενων νέων για τις προσδοκίες κερδοφορίας της. Η Cerner σημείωσε άνοδο 3.9% μετά την επιβεβαίωση της αξιολόγησής της από broker σε “Neutral”.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 10 με 11 μονάδες πτωτικά ο καθένας. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα είναι ο δείκτης μεταποίησης PMIτης ευρωζώνης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, η ανεργία της ευρωζώνης και της Ιταλίας ,οι λιανικές πωλήσεις της Ελβετίας και ο μεταποιητικός δείκτηςSVME PMI. Η MagForce AG θα ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα σήμερα. Η SAP AG και η Ariba ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ έληξε τη περίοδο αναμονής για την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη. Σε συνέντευξη στο Reuters, ο Patrick Thomas, ο διευθύνων σύμβουλος της Hermes International SCA, δήλωσε ότι η εταιρία έχει σημειώσει υγιή αύξηση των πωλήσεών της τους τελευταίους 2 μήνες παρά τη γενικότερη αποδυνάμωση του εμπορίου. Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η CreditAgricole SA αναμένεται να επιλέξει την Alpha Bank ως τον προτιμώμενο πλειοδότη για τον ελληνικό βραχίονά της, την Emporiki Bank. Το περιοδικό Der Spiegelδημοσίευσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση του Η.Β. την απόκτηση, έκαστη, του 9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που θα προκύψει από την προγραμματισμένη συγχώνευση των EADS NV και BAE Systems Plc. Η Banco Popular Espanol SA σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων ύψους €2.0 δις μέσω πώλησης μετοχών, σε μία προσπάθεια να καλύψει την έλλειψη κεφαλαίων που εντοπίσθηκε σε ελέγχους αντοχής του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.

Μακροοικονομική ανασκόπηση
Η Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» του Η.Β.
Η Fitch Ratings (Fitch) διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» του Η.Β, αλλά με αρνητικές προοπτικές. Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι η πιθανότητα υποβάθμισης έχει αυξηθεί λόγω της αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και του αυξανόμενου επιπέδου του χρέους.

Οι τιμές κατοικιών στο Η.Β. μειώνονται
Σύμφωνα με την Hometrack, οι τιμές κατοικιών στο Η.Β. μειώθηκαν 0,1%, σε μηνιαία βάση, το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας την ίδια πτώση με τον Αύγουστο.

Το επιχειρηματικό συναίσθημα στο Η.Β. παραμένει στάσιμο
Το επιχειρηματικό βαρόμετρο της Lloyds στο Η.Β., κατέγραψε ένδειξη 10.0 το Σεπτέμβριο, παραμένοντας αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Ισπανία σκοπεύει να δανειστεί €207.2 δις το 2013
Το ισπανικό Υπουργείο Προϋπολογισμού δήλωσε ότι η χώρα σκοπεύει να δανεισθεί €207.2 δις το 2013, επεκτείνοντας το λόγο χρέους προς ΑΕΠ σε 90.5%.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα εξακολουθεί να συρρικνώνεται
Ο επίσημος Δείκτης Τιμών Παραγωγού Μεταποίησης στην Κίνα αυξήθηκε σε 49.8 το Σεπτέμβριο συγκριτικά με 49,2% τον Αύγουστο, καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη, μηνιαία συρρίκνωση. Εν τω μεταξύ, ο τελικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού Μεταποίησης της HSBC για την Κίνα ανήλθε σε 47.9 το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με την προκαταρκτική ένδειξη 47.8 που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Η εμπιστοσύνη των μεγάλων ιαπωνικών βιομηχανιών επιδεινώνεται
Η τριμηνιαία έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας απεκάλυψε ότι το επιχειρηματικό συναίσθημα μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας έχει επιδεινωθεί, καταγράφοντας ένδειξη -3.0 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με -1.0 που ήταν η αντίστοιχη ένδειξη το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Αυστραλία συρρικνώνεται
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στην Αυστραλία υποχώρησε, καταγράφοντας ένδειξη 44.1 το Σεπτέμβριο, χαμηλότερη σε σχέση με 45.3 τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';