Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 28 Σεπτεμβρίου

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 28 Σεπτεμβρίου

Saxo Bank  | 28.09.2012 11:17

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα
Το EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί μετά από την ψηφοφορία της Ισπανικής κυβέρνησης με την οποία αποφάσισε να πιάσει το στόχο σχετικά με το χρέος, δημιουργώντας την ελπίδα ότι μπορεί να καταφέρει να πληροί τους όρους για να δεχτεί διεθνή βοήθεια. Οι αγορές επίσης αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών νέων από την Ευρωζώνη και τις Η.Π.Α αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 5 π.μ. GMT, το EUR ενδυναμώθηκε 0.2% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD 1.2933 ενώ ενισχύθηκε οριακά έναντι της GBP διαπραγματευόμενο στις GBP 0.7955.

Το JPY αποδυναμώθηκε 0.1% έναντι του EUR. Τα στοιχεία εμφάνισαν ότι η Βιομηχανική Παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο. Το AUDμειώθηκε 0.2% έναντι του USD ενόψει της προσδοκίας ότι η Κινέζικη κυβέρνηση μπορεί να εισάγει περισσότερα μέτρα για να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 22 με 27 μονάδες υψηλότερα. Ο Δείκτης Υπηρεσιών είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ασία: Διαπραγμάτευση κυρίως υψηλότερα
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται κυρίως υψηλότερα σήμερα, αντανακλώντας τα κέρδη που σημειώθηκαν εχθές στην Wall Street.

Μετοχές ΗΠΑ : Ανοδικές τάσεις στα Futures
Στις 5 π.μ. GMT, τα futures του S&P 500 διαπραγματευόντουσαν μια μονάδα υψηλότερα. Οι Δείκτες Προσωπικού Εισοδήματος, Προσωπικής Κατανάλωσης, Έξοδα Κατανάλωσης, ο Δείκτης Καταναλωτικού Συναισθήματος Reuters/Michigan και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού του Chicago είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Εχθές, ο δείκτης S&P 500 με δυσκολία ανέβηκε 1.0% καθώς οι επενδυτές ήταν πιο αισιόδοξοι μετά από τις ανακοινώσεις της Ισπανίας για διαρθρωτικές αλλαγές. Στον κλάδο της Ενέργειας η First Solar, η Range Resources και η EQT ανέβηκαν 10.6%, 3.4% και 3.3%, αντίστοιχα. Η εταιρία Discover Financial Services ανέβηκε 7.3% λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρία Goodyear Tire & Rubber ανέβηκε 3.9% μετά από την αλλαγή σύστασης μιας χρηματιστηριακής από ”Ουδέτερη” σε ”Αγορά”. ΗGeneral Electric ενισχύθηκε 2.9% αφού αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2012. Η εταιρία McCormick & Company είχε απώλειες της τάξης του 1.8% παρά την αναφορά για καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και την αλλαγή πρόβλεψης για περισσότερα κέρδη για ολόκληρο το έτος. Οι εταιρίες R.R. Donnelley &Sons και Pinnacle West Capital εμφανίστηκαν με απώλειες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 2.2% και 1.6%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 48 έως 49 και 22 μονάδες υψηλότερα, αντιστοίχως. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για την Ευρωζώνη και για την Ιταλία, οι Πωλήσεις Λιανικής στη Γερμανία, η Καταναλωτική Δαπάνη και οι Τιμές Παραγωγού στη Γαλλία, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στην Ιταλία, οι Πωλήσεις Λιανικής και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στην Ελλάδα και ο Προπορευόμενος Δείκτης KOF στην Ελβετία είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα. Οι Kaufman & Broad SA, Trigano SA, TKDevelopment A/S και MRM SA έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους εντός της ημέρας. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. έδωσε έγκριση στην Bayer AG, για την κυκλοφορία του νέου της φαρμάκου κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, του Stivarga, καθώς μία δοκιμή τελευταίου επιπέδου επέφερε θετικά αποτελέσματα. Οι Γερμανικοί Financial Times ανακοίνωσαν ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν ένα συνδυασμένο μερίδιο ύψους 27% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των EADS NV και BAE Systems. Σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, ο Fabrice Bregier, ο CEO της θυγατρικής τηςEADS NV, της Airbus, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η μία συμφωνία επί της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιρειών, μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2012, που αποτελεί τη διορία που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές του Η.Β.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Το καταναλωτικό συναίσθημα στο Η.Β. παρουσιάζει βελτίωση
Ο δείκτης καταναλωτικού συναισθήματος Gfk, στο Η.Β., ενισχύθηκε οριακά, φθάνοντας στο επίπεδο -28.0 το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με -29.0 που ήταν η αντίστοιχη ένδειξη τον Αύγουστο.

Ο ιαπωνικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή Υποχωρεί
Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 0,4% τον Αύγουστο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς, που προέβλεπαν πτώση 5% αμετάβλητη σε σχέση με την αντίστοιχη ένδειξη του Ιουλίου.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώνεται
Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,3% τον Αύγουστο, ποσοστό μεγαλύτερο του 1% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία καταγράφει πτώση
Το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία υποχώρησε σε 4,2% τον Αύγουστο, συγκριτικά με 4,3% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη, μηνιαία βάση, οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Αύγουστο, σε σχέση με τη μείωση ύψους 1,5% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

Η ιδιωτική πίστη στην Αυστραλία επεκτείνεται
Η ιδιωτική πίστη στην Αυστραλία αυξήθηκε 0,2%, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης με τον προηγούμενο μήνα.

Υποχωρεί η βιομηχανική παραγωγή της Νοτίου Κορέας
Σε μηνιαία βάση, η εποχιακά προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή της Νοτίου Κορέας μειώθηκε κατά 0,7% συγκριτικά με την αναθεωρημένη πτώση, ύψους 1,9%, που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νοτίου Κορέας συρρικνώνεται
Το εποχιακά προσαρμοσμένο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας μειώθηκε, φθάνοντας τα $4.3 δις τον Αύγουστο, συγκριτικά με το αναθεωρημένο προς τα επάνω πλεόνασμα που κατεγράφη τον Ιούλιο, ύψους $4.4 δις.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';