Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 22 Οκτωβρίου 12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 22 Οκτωβρίου 12

Saxo Bank  | 22.10.2012 10:44

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα
Το EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα σήμερα το πρωί έναντι του USD μετά από τη τοπική εκλογική νίκη του Mariano Rajoy, Ισπανού πρωθυπουργού, στην επαρχία της Galicia, εμφανίζοντας υποστήριξη για τα μέτρα λιτότητας που αντιπροσωπεύει. Στις 5 π.μ. GMT, το EUR ενισχύθηκε 0.2% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD 1.3045 και ενισχύθηκε οριακά έναντι της GBP διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8140. Το JPY μειώθηκε 0.3% έναντι του EUR και αποδυναμώθηκε 0.1% έναντι του USD μετά από την διψήφια μείωση στις εξαγωγές του έθνους για το μήνα Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις εικασίες για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Το AUD αποδυναμώθηκε 0.1% έναντι τουUSD μετά από την ανακοίνωση της Αυστραλιανής κυβέρνησης για αναμενόμενη μείωση στην οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση του προϋπολογισμού μέχρι τέλους του έτους, τον Ιούνιο του 2013.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 13 με 18 μονάδες χαμηλότερα. Ο δείκτης Τιμών Κατοικιών Nationwide είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ασία: Καθοδική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται κατά κύριο λόγο στο κόκκινο, αντικατοπτρίζοντας τις απώλειες της Παρασκευής στην Wall Street και αφού στοιχεία εμφάνισαν ότι οι εξαγωγές στην Ιαπωνία μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο.

Μετοχές ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στα Futures
Στις 5 το πρωί GMT, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 3.6% ανοδικά. Κανένας σημαντικός οικονομικός δείκτης δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Την Παρασκευή, οS&P 500 σημείωσε πτώση 1.7%, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών κερδών από του πρωτοπόρους της βιομηχανίας και την αποτυχία των συζητήσεων μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών για παροχή βοήθειας στην Ισπανία. Η Advanced Micro Devices σημείωσε κατακόρυφη πτώση 16.8%, μετά την ανακοίνωση των περικοπών του προσωπικού της κατά 15%. Τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του τρίτου τριμήνου της οδήγησαν τη Chipotle Mexican Grill σε πτώση 15%. Η McDonald’s υποχώρησε κατά 4.5%, αφού ανακοίνωσε χαμηλά καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και προειδοποίησε για μικρά βραχυπρόθεσμα κέρδη και χαμηλές προοπτικές κερδοφορίας. Η General Electric έκλεισε 3.4% πτωτικά, καθώς τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της επηρέασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η Microsoft υποχώρησε κατά 2.9%, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που εξέδωσε για το πρώτο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, τα ενισχυμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου της οδήγησαν τη Capital One Financial και τη Robert Half International σε άνοδο 6% και 5.1%, αντίστοιχα. Τα καλά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου οδήγησαν τη SanDisk σε άνοδο 2.7%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 16 με 32 και 18 με 21 μονάδες πτωτικά, αντίστοιχα. Το κυβερνητικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της ευρωζώνης, η προσφορά χρήματος M3 και ο δείκτης οικογενειακών κατοικιών και τέλος το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Οι Koninklijke Philips Electronics NV, Svenska Handelsbanken AB, Scania AB, Electrolux AB, Fagerhult AB και Elanders AB έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η Volkswagen AG υπέδειξε ότι σκοπεύει να επενδύσει EUR 3.4 δις στην αναβάθμιση της γκάμας προϊόντων και των εργοστασίων της στη Βραζιλία. Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η BMW AG σχεδιάζει να επενδύσει USD 395.0 εκατομμύρια στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τοReuters, η Credit Suisse Group AG σκοπεύει να πωλήσει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, σχετικά με τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, αξίας USD 17.2 δις, ώστε να συγκεντρώσει κεφάλαια για να πληροί τις νέες ρυθμιστικές απαιτήσεις. Η Standard & Poor's Ratings Services επιβεβαίωσε την αξιολόγηση “BBB+” της πιστοληπτικής ικανότητας τηςEnersis SA, με «σταθερή» προοπτική.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η Αυστραλία αναπροσαρμόζει προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις οικονομικής μεγέθυνσης της χώρας σε 3%, για το έτος, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2013, συγκριτικά με 3,25% που υπολογιζόταν προηγουμένως. Επιπλέον, περιόρισε την εκτίμηση για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε A$1.1 δις για το οικονομικό έτος 2013, συγκριτικά με A$1.5 δις που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση του πλεονάσματος.

Η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δηλώνει ο Shirakawa
Ο Masaaki Shirakawa, ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει με τη χαλαρή στάση της όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, αγοράζοντας αξιόγραφα, επικαλούμενος την υψηλή οικονομική αβεβαιότητα.

Το ιαπωνικό εμπορικό έλλειμμα συρρικνώνεται
Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε λιγότερο του αναμενομένου, σε ¥558.6 δις το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με ¥755.9 δις τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';