Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 19 Νοεμβρίου 12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 19 Νοεμβρίου 12

Saxo Bank  | 19.11.2012 11:26

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα

Το EUR ενδυναμώθηκε έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων ενόψει της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες αύριο η οποία στοχεύει στην κατάληξη σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία σχετικά με την κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης και τις πωλήσεις κατοικιών στις Η.Π.Α. που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 6 π.μ.GMT, το EUR ενισχύθηκε 0.2% έναντι τουUSD διαπραγματευόμενο στα USD 1.2762 ενώ είχε απώλειες της τάξης του 0.1% έναντι της GBP διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8018.

Το JPY διαπραγματεύεται 0.1% υψηλότερα έναντι του USD ενώ διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα έναντι του EUR. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν τα αποτελέσματα της 2ήμερης συνάντησης περί Νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας που ξεκινάει σήμερα.

Το AUD ενδυναμώθηκε 0.3% έναντι του USD λόγω μεγαλύτερης διάθεσης ανάληψης ρίσκου μετά από την δήλωση νομοθετών των Η.Π.Α. κατά το Σαββατοκύριακο ότι θα αποφύγουν τον ”δημοσιονομικό γκρεμό”.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 44 με 45 μονάδες υψηλότερα. Κανένας βασικός οικονομικός δείκτης δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ασία: Διαπραγμάτευση με θετικά πρόσημα

Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται κατά κύριο λόγο στο πράσινο, αντικατοπτρίζοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Wall Street.

Μετοχές ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στα Futures

Στις 6 π.μ., τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονται 2.9 μονάδες υψηλότερα. Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών και ο δείκτης Αγοράς κατοικιών NAHBείναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Την Παρασκευή ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0.5% κατά την κανονική συνεδρίαση ενόψει της αισιοδοξίας κατά τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό των Η.Π.Α. Η εταιρία GameStop αυξήθηκε 4.3% μετά από την αλλαγή της εκτίμησης μιας χρηματιστηριακής που κατά την αξιολόγηση της μετοχής της πρότεινε ”Αγορά”.

Η Cablevision Systems ενισχύθηκε 2,9% εν μέσω ειδήσεων ότι προσέλαβε τιςJPMorgan Chase και Citigroup για να αναζητήσουν αγοραστές για τη θυγατρική της Bresnan Broadband Holdings LLC. Μία αύξηση στην προοπτική κερδοφορίας του έτους, οδήγησε την Gap σε άνοδο 1.0%.

Στον αντίποδα, η Best Buy υποχώρησε 9.8% εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εντός της εβδομάδας. ΗDell σημείωσε πτώση 7,3%, καθώς ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και προειδοποίησε για πτώση των εσόδων τετάρτου τριμήνου και της προοπτικής κερδοφορίας του έτους.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη 56 έως 59 και 27 έως 32 μονάδων, αντιστοίχως. Η Κατασκευαστική Εκροή της Ευρωζώνης και οι Βιομηχανικές Παραγγελίες και Πωλήσεις της Ιταλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.

Οι Subsea 7 SA, Bigben Interactive,hotel.de AG και Estavis AG έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Το Der Spiegel ανακοίνωσε ότι η Daimler AG σκοπεύει να επεκτείνει το διοικητικό της συμβούλιο, ενσωματώνοντας ένα κορυφαίο στέλεχος, υπεύθυνο για τις κινεζικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Ο Lothar Schroeder, ένα μέλος του εργατικού σωματείου του κλάδου υπηρεσιών, Verdi, κατηγόρησε την Deutsche Telekom AG για κακομεταχείριση των υπαλλήλων στην αμερικανική θυγατρική της, την οποία σκοπεύει να συγχωνεύσει με τη MetroPCS.

Ο Anshu Jain, ο co-CEO της Deutsche Bank AG προειδοποίησε ενάντια στο διαχωρισμό των επενδυτικών τραπεζών και των τραπεζών λιανικής στην Ευρώπη, καθώς κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τους πελάτες και θα οδηγούσε σε μειονεκτήματα για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Οι Financial Times ανακοίνωσαν ότι ο Nils Andersen, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AP Moeller - Maersk A/S δήλωσε ότι η εταιρεία θα αλλάξει προσανατολισμό από τη ναυτιλία, στις κατασκευές γεωτρήσεων, στις γεωτρήσεις πετρελαίων και στις λιμενικές της δραστηριότητες.

Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η UniCredit SpA βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές από το Καζακστάν, σχετικά με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της ATF Bank του Καζακστάν.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να παρέμβει εάν η οικονομική κάμψη συνεχιστεί, δηλώνει ο Miles

Ο David Miles, αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να παρέχει περισσότερη ρευστότητα εάν οι υφεσιακές συνθήκες στην οικονομία επιμείνουν.

Αισιόδοξος για συμφωνία επί του «δημοσιονομικού γκρεμού», δηλώνει ο
Obama

Ο Barack Obama, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., εξέφρασε των εμπιστοσύνη του ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο θα καταλήξει σε συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Οι τιμές κατοικιών στο Η.Β. υποχωρούν

Η Rightmove ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών της, για το Η.Β., υποχώρησε 2,6% σε μηνιαία βάση, το Νοέμβριο, σε σχέση με αύξηση 3,5% τον Οκτώβριο.

Το τρίτο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης θα υπάρξει, ακόμη και αν ο «δημοσιονομικός γκρεμός» αποφευχθεί, δηλώνει ο
Lockhart

Ο Dennis Lockhart, ο Πρόεδρος της Fed της Atlanta, εξέφρασε την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει με τον τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι απαραίτητο για την αύξηση της απασχόλησης, ακόμη και αν ο «δημοσιονομικός γκρεμός» αποφευχθεί επιτυχώς.

Η δραστηριότητα του τριτογενούς τομέα της Νέας Ζηλανδίας επεκτείνεται

Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης που μετρά το μέγεθος της δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών στη Νέα Ζηλανδία, αυξήθηκε σε 57,4 μονάδες τον Οκτώβριο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από το 2007, συγκριτικά με 49,9 μονάδες που ήταν η αντίστοιχη μέτρηση τον προηγούμενο μήνα.

Οι τιμές παραγωγού στη Νέα Ζηλανδία σημείωσαν απροσδόκητη μείωση

Ο δείκτης τιμών παραγωγού για τις εκροές στη Νέα Ζηλανδία, υποχώρησε απροσδόκητα, κατά 0,9%, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση από το 2009 και συγκριτικά με αύξηση 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού για τις εισροές μειώθηκε, επίσης απροσδόκητα, κατά 1% σε τριμηνιαία βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία μείωση εδώ και τρία χρόνια, συγκριτικά με αύξηση 0,6% που ανακοινώθηκε κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';