Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 17 Οκτωβρίου 12

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα - 17 Οκτωβρίου 12

Saxo Bank  | 17.10.2012 11:14

Αγορά Συναλλάγματος: To EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα
Το EUR συνέχισε να ενισχύεται από εχθές έναντι των κυριότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί, μετά από την διατήρηση του βαθμού πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s. Επιπλέον, η προσδοκία ότι η Ισπανία είναι πιο κοντά στο να ζητήσει οικονομική βοήθεια είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του EUR. Στις 5 π.μ. GMT, το EURενδυναμώθηκε 0.4% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD 1.3091 ενώ ενισχύθηκε 0.2% έναντι της GBP διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8120. Το AUD ενισχύθηκε 0.3% έναντι τουUSD μετά από την ανακοίνωση του Βασικού Οικονομικού δείκτη της Αυστραλίας, ο οποίος εμφάνισε αύξηση για έκτο συνεχόμενο μήνα, μέσα στον Αύγουστο. Το JPY ενδυναμώθηκε 0.2% έναντι του USD ενώ διαπραγματεύεται σχεδόν χωρίς διακυμάνσεις έναντι του EUR.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 4 μονάδες υψηλότερα. Ο δείκτης Αιτήσεων Επιδόματος Ανεργίας, ο δείκτης Ανεργίας ILO, και ο δείκτης Μέσου Εβδομαδιαίου Εισοδήματος είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Επιπλέον, οι επενδυτές, περιμένουν την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησης περί νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.

Ασία: Ανοδική διαπραγμάτευση
Οι αγορές της Ασίας διαπραγματεύονται με θετικά πρόσημα σήμερα το πρωί, αντικατοπτρίζοντας τα χθεσινά κέρδη της Wall Street και την επιβεβαίωση από τη Moody’s γα την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ισπανίας.

Μετοχές ΗΠΑ: Αρνητική διαπραγμάτευση των Futures
Στις 5 το πρωί GMT, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 2.3% πτωτικά. Οι οικοδομικές άδειες, οι δομήσεις νέων κατοικιών και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια MBA είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1%, καθώς το επενδυτικό συναίσθημα αναπτερώθηκε, μετά την ανακοίνωση των δεδομένων για τη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο. Η First Solar σημείωσε άνοδο 8.3%, καθώς συμφώνησε με τη PT. Pembangkitan Jawa Bali Services την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Ινδονησία. Η Murphy Oil ενισχύθηκε κατά 8%, λόγω των ειδήσεων για το διαχωρισμό των επιχειρήσεων καυσίμων της. Η Fossil αυξήθηκε κατά 7.3%, μετά την αναβάθμισή της από broker σε “Buy” από “Neutral”. Η Citigroup έκλεισε 1.6% ανοδικά μετά την απρόσμενη παραίτηση του διευθύνοντα σύμβουλού της , Vikram Pandit. Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs Group σημείωσε πτώση 1%, παρά την ανακοίνωση των καλύτερων από των αναμενόμενων κερδών της για το τρίτο τρίμηνο. Η PNC Financial Services Group υποχώρησε κατά 4%, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. Η Omnicom Group σημείωσε πτώση 3.3%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για τα διεθνή κέρδη του τρίτου τριμήνου της.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν με μικτά πρόσημα
Ο δείκτης DAX αναμένεται να ανοίξει με πτώση 3 μονάδων, ενώ ο CAC αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 3 μονάδων. Η Κατασκευαστική Εκροή της Ευρωζώνης και η Έρευνα του ΕλβετικούZEW – Δείκτης Προσδοκιών, είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι TeliaSonera AB, ASML Holding NV, Investor AB, SKFAB, Millicom International Cellular SA και Wartsila Oyj έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η BASF SE ανακοίνωσε το διορισμό του PaulSeiler ως Διευθυντή Τεχνολογίας στο τμήμα Συστημάτων Πρόσμιξης Βορείου Αμερικής, με άμεση εφαρμογή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Continental AG, Elmar Degenhart, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το μέλλον των μικρομεσαίων προμηθευτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, λόγω επιβράδυνσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η AccorSA ανακοίνωσε επιβράδυνση στη μεγέθυνση των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, η εταιρεία επιβεβαίωσε το στόχο για το EBIT της χρονιάς. Η ImpregiloSpA ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει μια προσφορά από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική, Primav Construcoes e Comercio, για το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της EcoRodovias, αξίαςEUR 765.0 εκατομμυρίων, περίπου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unipol Gruppo Finanziario SpA, Carlo Cimbri, υπέδειξε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ολοκληρώσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που έχουν τεθεί στην αγορά, ώστε να λάβει την έγκριση για την προγραμματισμένη συγχώνευση με τη Fondiaria-SAI SpA, μέχρι το τέλος του 2013.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση

Η Moodys διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας
Η Moody’s επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση “Baa3” της Ισπανίας, επικαλούμενη τη θέληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αναλάβει άμεσες αγορές ισπανικών κρατικών ομολόγων. Παρόλα αυτά, η προοπτική της αξιολόγησης είναι «Αρνητική».

Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης στην Αυστραλία αυξάνεται
Το Ινστιτούτο Westpac-Melbourne ανακοίνωσε ότι ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης στην Αυστραλία, ενισχύθηκε 0,5% τον Αύγουστο, γεγονός που αποτελεί την έκτη συνεχή,μηνιαία αύξηση και συγκριτικά με αύξηση 0,3% που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.