Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο - 9 Ιουλίου 2012‏

Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο - 9 Ιουλίου 2012‏

Saxo Bank  | 09.07.2012 11:19

Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο 
Το EUR διαπραγματεύεται αμετάβλητο, έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν όψει της συνάντησης των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Επιπροσθέτως, οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi’s, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα στοιχεία της Sentix για την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Στις 5 πμ GMT, το EUR διαπραγματευόταν αμετάβλητο έναντι του USD και της GBP, στα $1.2289 και στις £0.7932, αντιστοίχως. Το AUD υποχωρούσε 0,3% έναντι του USD, καθώς ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Wen Jibao, υπέδειξε ότι η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «σχετικά μεγάλες» καθοδικές πιέσεις. Το JPY σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του USD. Στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες μηχανημάτων στην Ιαπωνία μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, το Μάιο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 9 έως 10 μονάδων. Η Παρακολούθηση Πωλήσεων Λιανικής BRC και το Ισοζύγιο Τιμών Κατοικιών RICS είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Michael Page International και RM Plc έχουν προγραμματίσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. 

Ασία: Έντονες πιέσεις στις αγορές 
Οι ασιατικές αγορές κινούνται πτωτικά, σήμερα το πρωί, καθώς το συναίσθημα των επενδυτών δέχθηκε πλήγμα, έπειτα από τη δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο στις Η.Π.Α. και μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των παραγγελιών μηχανημάτων στην Ιαπωνία, το Μάιο.

Μετοχές Η.Π.Α.: Τα συμβόλαια καταγράφουν απώλειες.
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 3,6 μονάδες. Η Καταναλωτική Πίστη είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα. Οι Alcoa, PriceSmart, A. Schulman, bebe stores, Chase Corporation και Pure Cycle Corporation έχουν προγραμματίσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Οι Yahoo! και Facebook κέρδισαν 0,7% και 0,3%, αντιστοίχως, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μετά το πέρας της κανονικής συνεδρίας, την Παρασκευή, καθώς δήλωσαν από κοινού ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό όσον αφορά τις υφιστάμενες νομικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και συμφώνησαν σε μία νέα διαφημιστική συνεργασία. Η Cellcom Israel ενισχύθηκε 4,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι ο Shay Livnat, ένα μέλος του διοικητικού της συμβουλίου υπέβαλε την παραίτησή του, με άμεση εφαρμογή. 

Μεταξύ των κερδισμένων, η Human Genome Sciences και η Synacor σημείωσαν άνοδο 5.4% και 2.9%, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η Box Ships σημείωσε πτώση 4.5%, αφού ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη δημόσια πρόταση που είχε κάνει για 700.000 μονάδες. Επιπλέον, η Gevo, η Spectrum Brands Holdings και η Sally BeautyHoldings ενισχύθηκαν κατά 2.3%, 2.1% και 2%, η καθεμία αντίστοιχα.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0.9%, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά τα στοιχεία που δείχνουν μια πιο αργή από την αναμενόμενη αύξηση στις μη αγροτικές  μισθοδοσίες των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, στοιχεία που ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών. Από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, η Teradata Corporation, η CitrixSystems, η F5 Networks και η Autodesk έπεσαν κατακόρυφα 10.5%, 7.6%, 6.9% και 6.7%, αντίστοιχα. Ενώ παράλληλα, η Seagate Technology και η InformaticaCorporation ανακοίνωσαν αρνητικές προοπτικές κερδοφορίας. Από τις μετοχές του τομέα των αποθεμάτων, η Alpha Natural Resources, η Peabody EnergyCorporation και η Duke Energy Corporation υποχώρησαν κατά 6.5%, 4.9% και 3.4%, αντίστοιχα, ακολουθώντας τις χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων. Η Best BuyCompany έκλεισε 0.6% πτωτικά, αφού ανακοίνωσε ότι θα μειώσει θέσεις εργασίας. Από τη άλλη πλευρά, η Southwest Airlines Company ενισχύθηκε κατά 1.3%, ακολουθώντας τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου. 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 15 με 16 και 7 μονάδες ανοδικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης Sentix καταναλωτικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης, ο δείκτης τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της τράπεζας της Γαλλίας, ο ελβετικός δείκτης ανεργίας και δείκτης τιμών καταναλωτή της Ελλάδας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Tonnellerie Francois Freres SA θα ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα σήμερα. 

Η Eni SpA δήλωσε ότι η διαρροή πετρελαίου από το δίκτυο της στην περιοχή Bayelsa της Νιγηρίας, ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ. Η Automobilwoche ανέφερε ότι η  Volkswagen AG θα αρχίσει να κατασκευάζει το νέο Golf VII τον Αύγουστο του 2012, στα εργοστάσια της στο Wolfsburg και στο Zwickau της Γερμανίας. Σε συνέντευξη του στο Automobilwoche, ο Klaus Zehender, Διευθυντής Προμηθειών της Mercedes-Benz, μονάδας της Daimler AG, δήλωσε ότι η εταιρία σχεδιάζει να αυξήσει τις αγορές προμηθειών από τις αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Νότιος Αφρική. Η Airbus, θυγατρική της EADS NV, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο παραγωγής της πιο αποτελεσματικής σε επίπεδο κατανάλωσης, έκδοση του αεροσκάφους A320. Ο Luc Oursel, ο CEO της Areva SA, δήλωσε ότι η εταιρία θα προβεί σε κοινή πρόσφορα με την China Guangdong Nuclear Power Corporation Holding για το πρόγραμμα GW Horizon στο Η.Β..  

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Ο πληθωρισμός την Κίνα μειώνεται
Ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών στην Κίνα μειώθηκε στο 2.2% τον Ιούνιο σε σχέση με τον 3.0% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ο Δείκτης PPI στην Κίνα μειώνεται περισσότερο από το αναμενόμενο
Σε ετήσια βάση ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) στην Κίνα υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 2.1% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την μείωση 1.4% που σημειώθηκε τον Μάιο.

Ο δείκτης απασχόλησης των Lloyds βελτιώνεται
Ο δείκτης απασχόλησης των Lloyds βελτιώθηκε, φθάνοντας το -51.0 τον Ιούνιο από -59.0 που ήταν τον Μάιο.

Οι παραγγελίες νέων βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία μειώνονται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, οι παραγγελίες μηχανημάτων στην Ιαπωνία υποχώρησαν 14.8% τον Μάιο σε σύγκριση με την αύξηση 5.7% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ιαπωνία μειώνεται 
Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ιαπωνία μειώθηκε στα ¥215.1 δισεκατομμύρια  τον Μάιο σε σύγκριση με το πλεόνασμα των ¥333.8 δισεκατομμυρίων που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο. 

Ο πληθωρισμός τιμών παραγωγού στην Νότιο Κορέα μειώνεται
Ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών παραγωγού στην Νότιο Κορέα μειώθηκε στο 0.8% τον Ιούνιο σε σχέση με το 1.9% που ήταν τον Μάιο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';