Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ υπό πίεση

Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ υπό πίεση

Saxo Bank  | 03.01.2013 10:42

Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ υπό πίεση
Το Ευρώ διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι των βασικών νομισμάτων σήμερα το πρωί. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν στοιχεία που αφορούν την ανεργία στην Γερμανία, τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Η.Π.Α (US jobless claims) και τα στοιχεία για την απασχόληση της ADP τα οποία είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν σήμερα. Εν τω μεταξύ η Moody's αναφέρει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Η.Π.Α για την φορολογία με σκοπό την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» δεν θα είναι αρκετή για την αναβάθμιση της προοπτικής της πιστοληπτικής ικανότητας των Η.Π.Α και θα μπορούσε να επηρεάσει την αξιολόγηση και αρνητικά στην περίπτωση που μέτρα μείωσης του ελλείμματος δεν παρθούν στο προσεχές διάστημα. Στις 6 am GMT, το Ευρώ υποχώρησε κατά 0.5 τοις εκατό και 0.1 τοις εκατό έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου USD και της Αγγλικής Λίρας GBP στα USD 1.3140 και GBP 0.8100, αντίστοιχα.

Το Αυστραλιανό Δολάριο μειώθηκε κατά 0.2 τοις εκατό έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου USD καθώς η υποχώρηση της διάθεση για ανάληψη κινδύνου από τους επενδυτές τους ώθησε στο να κινηθούν μακριά από νομίσματα υψηλής απόδοσης.

Μετοχές Μ. Βρετανίας: Αναμένεται να ανοίξουν ψηλότερα
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει με 10 μονάδες στο πράσινο.

Στοιχεία που αφορούν τις τιμές ακινήτων και τις κατασκευές (Nationwide House Prices, Halifax House Price Index και Construction Purchasing Managers'Index (PMI)) είναι τα βασικά οικονομικά στοιχεία τα οποία και είναι προγραμματισμένο να δημοσιευτούν σήμερα. Οι αγορές αναμένουν ακόμα σήμερα έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας για την κατάσταση στις πιστώσεις (Credit Conditions Survey).

Ασία: Διαπραγμάτευση κυρίως σε θετικό έδαφος
Οι αγορές στην Ασία βρίσκονται κυρίως στο πράσινο.

Στο Χονγκ Κονγκ, μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου όπως οι China Life Insurance (2628), China Overseas Land & Investment (688) και Pingan Insurance Group (2318) διαπραγματεύονται υψηλότερα εν μέσω της ενίσχυσης της διάθεσης ανάληψης κινδύνου από τους επενδυτές ενώ οι ChinaCommunications Construction Company (1800), Zijin Mining Group (2899), Maoye International Holdings (848) και China Wireless Technologies(2369) ενισχύθηκαν και αυτές. Αντίθετα μετοχές του ενεργειακού κλάδου όπως οι Cnooc (883) και Kunlun Energy (135) υποχώρησαν ακολουθώντας την μείωση στις τιμές του πετρελαίου.

Στην Νότιο Κορέα, μετοχές του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι Hyundai Motor (005380) και Kia Motors (000270) υποχώρησαν ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του Κορεατικού νομίσματος Won κάτι που είναι πιθανόν να πλήξει τα κέρδη τους ενώ η Samsung Electronics (005930)υποχώρησε λόγω της εμπλοκής της εταιρείας σε καταγγελία για παραβίαση ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την Αμερικανική εταιρεία InterDigital.

Οι αγορές σε Ιαπωνία και Κίνα είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές Η.Π.Α.: Απώλειες για τα συμβόλαια
Στις 6 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με απώλειες 4,2μονάδων.

Οι Υφιστάμενες και Νέες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας, η Μεταβολή στην Απασχόληση ADP, ο Δείκτης Καταναλωτικής Προοπτικής RBC, οι Περικοπές Θέσεων Εργασίας Challenger, οι Συνολικές Πωλήσεις και οι Πωλήσεις Εγχωρίων Παραγόμενων Οχημάτων και οι Αιτήσεις για Χορήγηση Στεγαστικού Δανείου MBA είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνάντησης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 2,5%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς οι νομοθέτες των Η.Π.Α. ψήφισαν νόμο για την αποσόβηση του «δημοσιονομικού γκρεμού» αύξησης των φόρων και περικοπής δαπανών. Η United States Steel (X) σημείωσε άνοδο 8.5%, καθώς κάποιος ειδικός διαπραγματευτής αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγηση της μετοχής σε “Out-perform” από “Neutral”. Η Apple (AAPL) ενισχύθηκε 3.2% εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου iPhone και μίας νέας έκδοσης του λογισμικού iOS. Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, Citigroup (C), Bank of America (BAC) και JP Morgan Chase (JPM) κατέγραψαν κέρδη 4.3%, 3.6% και 2.3%, αντιστοίχως, εν μέσω μεγαλύτερης ανάληψης κινδύνου από τους επενδυτές. Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου ενέργειας, CONSOLEnergy (CNX), Peabody Energy (BTU) και Cabot Oil & Gas (COG) υποχώρησαν 3.4%, 2.9% και 1.0%, αντιστοίχως. Η EMC Corporation (EMC)κατέγραψε απώλειες 1.8%, έπειτα από απαισιόδοξα σχόλια ειδικών διαπραγματευτών.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν με μικτά πρόσημα
Ο δείκτης DAX προσδοκάται ότι θα ανοίξει με απώλειες 8 μονάδων, ενώ ο CAC αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 11 μονάδων.

Η Προσφορά Χρήματος M3 της Ευρωζώνης, η Μεταβολή της Ανεργίας σε Γερμανία και Ισπανία, το Ποσοστό Ανεργίας της Γερμανίας, ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών στη Μεταποίηση SVME και ο Προπορευόμενος Δείκτης KOF της Ελβετίας, είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα.

Δεν αναμένονται μείζονες εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα.


Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Χρειάζονται περισσότερα μέτρα μείωσης του ελλείμματος για να εξασφαλιστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση των Η.Π.Α , δηλώνει η Moody's
Ο οίκος Moody's υπέδειξε ότι η έλλειψη περαιτέρω μέτρων περιορισμού του ελλείμματος ίσως επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική αξιολόγηση των Η.Π.Α, που βρίσκεται, αυτήν τη στιγμή, σε επίπεδο “AAA” με αρνητική προοπτική.

Οι ενέργειες σχετικά με το «δημοσιονομικό γκρεμό» των Η.Π.Α. δεν είναι αρκετές, δηλώνει το ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις Η.Π.Α. για την αποσόβηση του «δημοσιονομικού γκρεμού» δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων ελλειμμάτων και χρεών τις χώρας.

Η εκτός μεταποίησης δραστηριότητα στην Κίνα επεκτείνεται
Ο επίσημος Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών εκτός μεταποίησης της Κίνας αυξήθηκε στις 56.1 μονάδες το Δεκέμβριο, συγκριτικά με 55.6 μονάδες το Νοέμβριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+