Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ ισχυροποιείται - 1 Ιανουαρίου 2013‏

Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ ισχυροποιείται - 1 Ιανουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 02.01.2013 10:42

Αγορά Συναλλάγματος: Το Ευρώ ισχυροποιείται
Το Ευρώ διαπραγματεύεται υψηλότερα έναντι των βασικών νομισμάτων καθώς η διάθεση ανάληψης κινδύνου μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά συναλλάγματος ενισχύθηκε ύστερα και από την ψήφιση του νομοσχεδίου τόσο από την Γερουσία όσο και τη Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ με σκοπό την αποτροπή του «δημοσιονομικού γκρεμού». Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και την δημοσίευση σημαντικών δεικτών όπως του PMI(Purchasing Managers’ Index) τόσο την Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ μέσα στην ημέρα. Στις 6 π.μ. GMT, το Ευρώ ενισχύθηκε κατά 0.7 τοις εκατό και 0.1 τοις εκατό έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου USD και της Αγγλικής Λίρας GBP στα επίπεδα USD 1.3267 και GBP 0.8132, αντίστοιχα.

Το Αυστραλιανό Δολάριο AUD ενισχύθηκε κατά 0.8 τοις εκατό έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου USD. Στοιχεία τα οποία είδαν το φώς της δημοσιότητας νωρίτερα σήμερα σημειώνουν ότι η επίσημη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα παρέμεινα σταθερή τον μήνα Δεκέμβριο.

Το Γιέν JPY υποχώρησε κατά 1.1 τοις εκατό και 0.4 τοις εκατό έναντι του Ευρώ και του Αμερικανικού Δολαρίου USD, αντίστοιχα.

Μετοχές Μ. Βρετανίας: Πιθανόν να ανοίξουν σε θετικό έδαφος
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει στο πράσινο κατά 57 μονάδες.

Ο δείκτης PMI και στοιχεία που αφορούν την αγορά κατοικίας (Halifax House Prices) είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένουμε σήμερα.

Δεν αναμένουμε κάποιες εταιρικές δημοσιεύσεις σήμερα.

Ασία: Κινούνται θετικά
Οι αγορές στην Ασία ισχυροποιούνται μετά την έγκριση από την Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό με σκοπό την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Λόγω αργίας τόσο οι αγορές στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα είναι κλειστές σήμερα.

Μετοχές Η.Π.Α: Τα Σ.Μ.Ε διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος
Στις 6 π.μ. GMT, το Σ.Μ.Ε του δείκτη S&P 500 διαπραγματευόταν κατά 36.1 μονάδες υψηλότερα.

Δείκτες που αφορούν την βιομηχανική παραγωγή και τις κατασκευές (Market Manufacturing PMI, ISM Manufacturing PMI & Prices Paid, ConstructionSpending και Redbook) είναι οι βασικοί οικονομική δείκτες που αναμένουμε σήμερα.

Την Δευτέρα ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.7 τοις εκατό κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ελπίδα μιας συμφωνίας στις Η.Π.Α για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» . Μετοχές όπως οι Cliffs Natural Resources (CLF) και Pioneer Natural Resources (PXD) ενισχύθηκαν κατά 8.4 τοις εκατό και 4.1 αντίστοιχα, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα στην Κίνα τον μήνα Δεκέμβριο. Η Apple (AAPL) ενισχύθηκε κατά 4.4 τοις εκατό μετά και τα θετικά σχόλια για την πορεία της από χρηματιστηριακό γραφείο. Η Bristol-Myers Squibb (BMY)ενισχύθηκε κατά 2.2 τοις εκατό μετά και την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων του φαρμάκου της εταιρείας Eliquis το οποίο αναπτύχθηκε για την θεραπεία ασθενειών της καρδιάς. Αντίθετα μετοχές όπως οι Watson Pharmaceuticals (WPI), NYSE Euronext (NYX) καιWindstream (WIN) υποχώρησαν κατά 3.4 τοις εκατό, 0.3 τοις εκατό και 0.2 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC προσδοκάται ότι θα ανοίξουν με κέρδη 35 και 44 μονάδων, αντιστοίχως.

Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα είναι ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τη Γερμανία.

Δεν αναμένονται μείζονες εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα.

Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η ArcelorMittal (MT) πρόκειται να πωλήσει το μερίδιο ύψους 15% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σε μία Καναδική εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος, αξίας USD 1.1 δις, σε μία κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι POSCO και China Steel Corporation.

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Οι Η.Π.Α. εγκρίνουν νομοσχέδιο για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού
Η Γερουσία των Η.Π.Α. ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο καθυστερεί την επιβολή μεγάλων περικοπών στις κρατικές δαπάνες για δύο μήνες και οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας σε άτομα με εισοδήματα άνω των USD 400,000 και σε νοικοκυριά με εισοδήματα άνω των USD 450,000. Η συμφωνία εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η συμφωνία για το «δημοσιονομικό γκρεμό» θα προσθέσει USD 4.0 τρις στο έλλειμμα των Η.Π.Α., υποδεικνύει το CBO
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου υπέδειξε ότι η συμφωνία που εγκρίθηκε από τη Γερουσία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» θα προσθέσει περίπου USD 4.0 τρις στο έλλειμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε μία δεκαετία.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας παραμένει σταθερή
Ο επίσημος Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών της Κίνας παρέμεινε σταθερός στις 50.6 μονάδες το Δεκέμβριο, χαμηλότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις και αμετάβλητος σε σχέση με το Νοέμβριο.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητη
Ο Δείκτης Απόδοσης στη Μεταποίηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Αυστραλίας παρέμεινε αμετάβλητος στις 44.3 μονάδες, το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη δέκατη συνεχή, μηνιαία συρρίκνωση, συγκριτικά με σχεδόν ίδια μέτρηση τον προηγούμενο μήνα.

Το εμπορικό πλεόνασμα την Νοτίου Κορέας συρρικνώνεται
Το εμπορικό πλεόνασμα της Νοτίου Κορέας συρρικνώθηκε σε USD 28.6 δις το 2012, συγκριτικά με USD 30.8 δις πλεόνασμα που κατεγράφη το 2012.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';