Αγορά Συναλλάγματος: Πτωτικά κινείται το EUR - 24 Ιουλίου 2012

Αγορά Συναλλάγματος: Πτωτικά κινείται το EUR - 24 Ιουλίου 2012

Saxo Bank  | 24.07.2012 10:25

Αγορά Συναλλάγματος: Πτωτικά κινείται το EUR
Το EUR υποχωρεί έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Μεταποίηση και στις Υπηρεσίες, για ολόκληρη την Ευρωζώνη και την πραγματοποίηση της δημοπρασίας ισπανικών ομολόγων, που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα. Επιπροσθέτως, οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα, με σκοπό τη συζήτηση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Στις 5 πμ GMT, το EUR ενισχυόταν 0,1% έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα $1.2128, ενώ υποχωρούσε οριακά έναντι της GBP, διαπραγματευόμενο στις £0.7810. Το JPY κατέγραφε κέρδη 0,1% έναντι τόσο του USD όσο και του EUR. Το AUDσημείωνε άνοδο 0,5% έναντι του USD, καθώς στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα άγγιξε υψηλά πενταμήνου τον Ιούλιο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 18 μονάδων. Οι Εγκρίσεις Στεγαστικών Δανείων BBA είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε μικτά πρόσημα
Ασάφεια επικρατεί στις ασιατικές αγορές, σήμερα το πρωί.

Μετοχές Η.Π.Α.: Ενισχύονται τα συμβόλαια
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με κέρδη 0,3 μονάδων. Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Μεταποίηση, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών και ο Δείκτης Μεταποίησης της Fed του Richmond είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.

Χθες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0.9%, λόγω των ανησυχιών γύρω από την Ισπανία και μετά τη πρόβλεψη ενός συμβούλου της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, για μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το τρίτο τρίμηνο. Η McDonald’s Corporation υποχώρησε κατά 2.9%, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου της. ΗCisco Systems έκλεισε 1.8% πτωτικά, αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά της για απολύσεις περίπου 1,300 υπαλλήλων. Η JDS Uniphase Corporation, υποχώρησε κατά 5.6%. Από τις μετοχές του τομέα των εμπορευμάτων, η Denbury Resources, η Pioneer Natural Resources, η Cliffs Natural Resources και η Freeport-McMoRan Copper & Goldσημείωσαν πτώση 4.6%, 4.4%, 3.6% και 3.4%, αντίστοιχα, ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις των εμπορευμάτων. Στην άλλη πλευρά, η Eaton Corporation και η Halliburtonσημείωσαν άνοδο 3.9% και 2.4%, αντίστοιχα, λόγω των αυξημένων κερδών του δευτέρου τριμήνου.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα
Ο DAX αναμένεται να ανοίξει περίπου 24 μονάδες πτωτικά, ενώ ο CAC αναμένεται να ανοίξει 5 με 7 μονάδες ανοδικά. Ο δείκτης PMI μεταποίησης και υπηρεσιών της Γερμανίας, της Γαλλίας, και της ευρωζώνης είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η SAP AG, η Koninklijke KPN NV, η Gas Natural SDG SA, η EnagasSA, η Software AG, η Ebro Foods SA, η Mobistar SA και η Volvo AB θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η UniCredit SpA σύμφωνα με δηλώσεις, έχει εξασκήσει όλα της τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου από την Fondiaria-SAI SpA, σαν μέρος ων σχεδίων της να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με τη Unipol SpA. Η μονάδα τηςAreva SA στην Βόρεια Αμερική και η Northrop Grumman Corporation, ανακοίνωσαν τα σχέδια τους να παρέχουν ηλεκτρονική προστασία σε εταιρίες πυρηνικής ενέργειας. ΗSTMicroelectronics NV κατέγραψε καθαρή ζημιά $75.0 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη $420.0 εκατομμυρίων που είχε το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος. Επιπρόσθετα, η πρόβλεψη της εταιρίας για τα κέρδη του επόμενου τριμήνου είναι μικρότερη από την προηγούμενη εκτίμηση.

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Η Moodys υποβάθμισε την προοπτική της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's, μείωσε την προοπτική της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου σε “Negative” από “Stable”.

Ο βιομηχανικός δείκτης της Κίνας αυξάνεται
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της HSBC για τον βιομηχανικό τομέα στην Κίνα αυξήθηκε στις 49.5 μονάδας τον Ιούλιο, ακλουθώντας την καταγραφή των 48.2 μονάδων του προηγούμενου μήνα.

Η Fed συζητά τα οφέλη του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων, λέει ο Raskin
Ο Διοικητής της Fed, Sarah Bloom Raskin, δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συζητήσουν την επομένη εβδομάδα εάν πρέπει να αρχίσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη του έθνους.

Ο βασικός οικονομικός δείκτης στην Κίνα αυξάνεται
Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης του Conference Board στην Κίνα, αυξήθηκε στις 234.9 μονάδες τον Ιούνιο σε σύγκριση με τις 234.7 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Το Αυστραλιανό δολάριο μπορεί να λειτουργήσει ως ¨αμορτισέρ¨, λέει ο Stevens της RBA
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), Glenn Stevens, δήλωσε ότι αναμένει το Αυστραλιανό δολάριο να λειτουργήσει ως μαξιλάρι εάν η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινωθεί ή εάν επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';