Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το USD - 13 Ιουνίου 2012‏

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το USD - 13 Ιουνίου 2012‏

Saxo Bank  | 13.06.2012 11:06

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το USD
Το USD ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, αφού οι επενδυτές προτίμησαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε περισσότερο ασφαλή νομίσματα, καθώς το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αυξήθηκε χθες, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδό του από το 1997. Επιπροσθέτως, στοιχεία που θα δημοσιευθούν σήμερα, αναμένεται να δείξουν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη μειώθηκε κατά τον Απρίλιο. Στις 5 πμ GMT, το EUR και η GBP υποχωρούσαν 0,1% έκαστο έναντι του USD, διαπραγματευόμενα στα $1.2490 και $1.5551, αντιστοίχως. Το JPY κατέγραφε απώλειες 0,2% έναντι του USD. Το AUD είχε ζημίες 0,2% έναντι του USD. Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία αυξήθηκε τον Ιούνιο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 9 έως 12 μονάδων. Δεν αναμένεται δημοσίευση κύριων οικονομικών δεικτών σήμερα.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε θετικά πρόσημα
Οι ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά, σήμερα το πρωί, αντικατοπτρίζοντας χθεσινά κέρδη στη Wall Street.

Μετοχές Η.Π.Α.: Τα συμβόλαια δέχονται πιέσεις
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P διαπραγματεύονταν χαμηλότερα κατά 2.9 μονάδες. Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού, οι Μηνιαίες Πωλήσεις Λιανικής, τα Αποθέματα των Επιχειρήσεων και οι Αιτήσεις Στεγαστικών Δανείων ΜΒΑ είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα. Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,2%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς ο Charles Evans, ο Πρόεδρος της Fed του Chicago, δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια πληθώρα μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, έπειτα και από την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της πρότασης για την εγγυοδοσία των τραπεζικών καταθέσεων. Η First Solar είχε σημαντική άνοδο 21.2%, εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή ώστε να ανταποκριθεί στην απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης από τη Γερμανία. Η υψηλότερη προτίμηση ρίσκου από τους επενδυτές οδήγησε τις Citigroup, Morgan Stanley, Regions Financial, JPMorgan Chase σε άνοδο 4.3%, 3.2% και 2.9%, αντιστοίχως. Η Textron ενισχύθηκε 4.0%, καθώς ηBerkshire Hathaway έδωσε μία παραγγελία για την αγορά 150 αεροσκαφών Citation Latitude από την εταιρεία. Η Boeing Company είχε κέρδη 3.5% καθώς κάποιος χρηματιστής αναθεώρησε προς τα επάνω την αξιολόγηση της μετοχής, σε “Out-Perform” από “Market-Perform”. Η Texas Instruments ενισχύθηκε 2,1% καθώς μείωσε την πρόβλεψή της για το δεύτερο τρίμηνο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοδικά
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 36 με 39 και 20 με 23 μονάδες ανοδικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης, της Γερμανίας και της Ιταλίας, ο ισπανικός δείκτης τιμών καταναλωτή και ο ελβετικός δείκτης τιμών παραγωγού και τιμών εισαγωγών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Inditex SA, η Clas Ohlson AB και η Groupe Partouche SA θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Ο Hans Dieter Poetsch, ο επικεφαλής τηςVolkswagen AG, δήλωσε ότι η εταιρία επιθυμεί να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση το με την  Porsche AG το συντομότερο δυνατό. Ο Niek Jan van Damme, ο επικεφαλής τηςDeutsche Telekom AG Γερμανίας, δήλωσε ότι ο συνδυασμός του γερμανικού της δικτύου με το τοπικό δίκτυο της France Telecom SA, προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο, θα είναι ένα δύσκολο έργο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nokia Oyj βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Vertu luxury μονάδας τηλεφωνίας στη σουηδική ιδιωτική εταιρία, EQT Partners AB, με αντίτιμο $250.000.000.

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει την ανάκαμψη στο Η.Β., προειδοποιεί ο Tucker της BoE
Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), Paul Tucker, προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει αρνητικά την οικονομική ανάκαμψη στην Βρετανία.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ διευρύνεται
Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ αυξήθηκε στα $124.6 δισεκατομμύρια τον Μάιο, σε σύγκριση με το έλλειμμα $57.6 δισεκατομμυρίων που σημειώθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι παραγγελίες βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία αυξάνονται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη μηνιαία βάση, οι παραγγελίες βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία, αυξήθηκαν 5.7% τον Απρίλιο σε σύγκριση με την μείωση 2.8% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία αυξάνεται
Το Westpac/Melbourne Institute ανέφερε ότι δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία αυξήθηκε στις 95.6 μονάδες τον Ιούνιο, ακλουθώντας την καταγραφή των 95.3 μονάδων που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το δολάριο Αυστραλίας πιθανότατα θα παραμείνει ισχυρό, λέει ο διοικητής της RBA
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), Glenn Stevens, δήλωσε ότι το Αυστραλιανό δολάριο είναι  ‘‘αρκετά υψηλό’’ και η αντοχή του θα διατηρηθεί πιθανότατα, μέσω των επενδύσεων στον μεταλλευτικό τομέα.

Το ποσοστό ανεργίας στην Νότιο Κορέα μειώνεται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, το ποσοστό ανεργίας στην Νότιο Κορέα, υποχώρησε στο 3.2% τον Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ακλουθώντας το ποσοστό 3.4% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. 

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.