Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 4 Σεπτεμβρίου 2012

Saxo Bank  | 04.09.2012 10:01

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR
Τα σχόλια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αγοράσει τριετή ομόλογα για τη διάσωση των φορτωμένων με χρέη κρατών, ώθησε το EUR σε κέρδη έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί. Επιπλέον, το κοινό νόμισμα κατέγραψε κέρδη εν όψει των συναντήσεων σημαντικών Ευρωπαίων ηγετών, που θα πραγματοποιηθούν αργότερα εντός της ημέρας. Στις 5 πμ GMT, το EUR διαπραγματευόταν 0,2% και 0,1% υψηλότερα έναντι του USD και της GBP, φθάνοντας τα $1.2616 και τις £0.7939, αντιστοίχως. Το AUD ενισχυόταν 0,2% έναντι του USD, καθώς στοιχεία έδειξαν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας συρρικνώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο. Επιπροσθέτως, η Τράπεζα Αποθεματικών της Αυστραλίας, διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς, στο επίπεδο του 3,5%. Το JPY υποχωρούσε 0,3% έναντι του EUR.


Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 8 έως 10 μονάδων. Οι Τιμές Κατοικιών Halifax, Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στις Κατασκευές και ο Δείκτης Τιμών Καταστημάτων BRC είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.


Ασία: Αναιμικές διαπραγματεύσεις
Οι ασιατικές αγορές υποχωρούν, σήμερα το πρωί, καθώς η Moody’s Investors Service (Moody's) υποβάθμισε την προοπτική της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης “Aaa” της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Αρνητική» από «Σταθερή».


Μετοχές ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στα Futures
Στις 5 το πρωί, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 1.5% ανοδικά. Ο δείκτης Markit & ISM Manufacturing PMI, ο δείκτης καταβαλλόμενων τιμών ISM, οι δαπάνες για κατασκευές και οι πωλήσεις οχημάτων εσωτερικού και οι συνολικές είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.


Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένονται χωρίς μεταβολές στο άνοιγμα. Ο δείκτης τιμών παραγωγού και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελβετίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η BioMerieux SA, η Akka Technologies SA, η Societe Internationale SA, η Jacquet Metal Service SAκαι η Haulotte Group SA θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Oracle Corporation έχει προβεί σε διακανονισμό ύψους $306.000.000, της πενταετούς αγωγής που έχει υποβάλλει για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από τη SAP AG. Το Bloomberg δημοσίευσε ότι η HSBC Holdings και η BNP ParibasSA είναι ανάμεσα στις τράπεζες που έχουν προχωρήσει σε επιμήκυνση του δανείου προς τη Drydocks World LLC, με έδρα το Ντουμπάι, ύψους $1.5δις σε μία κίνηση αναδιάρθρωσης του χρέους της. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ING Groep NV προσπαθεί να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές τψν επιχειρήσεών της στη Νότια Ασία και στο Χονγκ Κόνγκ, να αγοράσουν επίσης και μέρος της μονάδας της στην Ιαπωνία. Η εργατική ένωση UFO, δήλωσε ότι το προσωπικό καμπίνας της DeutscheLufthansa AG θα απεργήσει εκ νέου σήμερα στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου.

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετάνια υποχώρησαν, σύμφωνα με το BRC
Ο Βρετανικός Οργανισμός Λιανεμπορίου (BRC), ανέφερε ότι σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στο Η.Β. υποχώρησαν 0.4% τον Αύγουστο και σε σύγκριση με την αύξηση 0.1% που σημειώθηκε τον Ιούλιο.

Η Moodys υποβάθμισε την προοπτική της ΕΕ
Η Moody’s υποβάθμισε την προοπτική “Aaa” της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε “Αρνητική” από “Σταθερή”.

Η RBA διατήρησε το βασικό της επιτόκιο
Η RBA διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3.5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Αυστραλία μειώνεται
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Αυστραλία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο και διαμορφώθηκε στα A$11.8 δισεκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο έλλειμμα A$13.0 δισεκατομμυρίων που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξάνεται με πιο αργό ρυθμό
Σε ετήσια βάση, η νομισματική βάση στην Ιαπωνία αυξήθηκε 6.5% τον Αύγουστο σε σύγκριση με την αύξηση 8.6% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';