Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 14 Ιουνίου 2012

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 14 Ιουνίου 2012

Saxo Bank  | 14.06.2012 12:03

Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR
Το EUR ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή των Η.Π.Α., που αναμένεται να μειωθεί, αυξάνοντας τις ελπίδες για περεταίρω νομισματική χαλάρωση στις Η.Π.Α. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη και τη δημοπρασία ιταλικών ομολόγων, αργότερα σήμερα. Στις 5 πμ GMT, το EUR ενισχυόταν 0,2% και 0,1% έναντι του USD και τηςGBP, διαπραγματευόμενο στα $1.2583 και στις £0.8103, αντιστοίχως. Το JPY υποχωρούσε 0,2% έναντι του EUR, ενώ κατέγραφε κέρδη 0,1% έναντι του USD. Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα, έδειξαν ότι η μηνιαία βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία υποχώρησε το Μάιο. Το AUD σημείωνε άνοδο 0,3% έναντι του USD.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται αν ανοίξουν με απώλειες
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με πτώση 8 έως 9 μονάδων. Ο Προπορευόμενος Δείκτης CB για τον Απρίλιο είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Ασία: Διαπραγματεύσεις υπό πίεση
Οι ασιατικές αγορές υποχωρούν, σήμερα το πρωί, έπειτα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από τον οίκο Moody’s. Επιπλέον, οι αναιμικές πωλήσεις λιανικής στις Η.Π.Α. και οι ενισχυόμενοι φόβοι σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα έπληξαν την εμπιστοσύνη στην αγορά.

Μετοχές Η.Π.Α.: Ενισχύονται τα συμβόλαια
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500, σημείωναν κέρδη 6 μονάδων. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, οι Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας και το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα. Την Τετάρτη, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,7% κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς αφενός, στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής στις Η.Π.Α. μειώθηκαν, για δεύτερο συνεχή μήνα, το Μάιο και αφετέρου καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Η Progressive Corporation κατέγραψε απώλειες 4,4%, καθώς ανακοίνωσε σημαντική πτώση της κερδοφορίας της το Μάιο. Η Urban Outfitters, ηMacy’s Inc και η Kohls Corporation σημείωσαν πτώση 4.9%, 4.5% και 2.4%, η καθεμία αντίστοιχα, λόγω της πτώσης των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ το Μάιο. Από τις μετοχές του τομέα της ενέργειας, η Pioneer Natural Resources, η Cabot Oil & Gas και η Chesapeake Energy ενισχύθηκαν κατά 4.1%, 4% και  3.1%, αντίστοιχα, ακολουθώντας τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο. Στην άλλη πλευρά, η Dell ενισχύθηκε κατά 2.5%, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας, ότι θα ξεκινήσει τις τριμηνιαίου μερίσματος από το τρίτο οικονομικό της τρίμηνο. Η Johnson & Johnson ενισχύθηκε κατά 2.2%, αφού έλαβε την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την εξαγορά της Synthes Inc προς $19.7δις και αφού αναβαθμίστηκε από broker σε “Buy” από “Neutral”. 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο DAX αναμένεται να ανοίξει μεταξύ 3 μονάδες πτωτικά με 1 μονάδα ανοδικά, ενώ ο CAC αναμένεται ανοίξει 1 με 7μονάδες αρνητικά. Ο δείκτης τιμών χονδρικών πωλήσεων της Γερμανίας, ο δείκτης καταναλωτικού πληθωρισμού και τα εργοστασιακά κόστη της ευρωζώνης, ο δείκτης ανεργίας της Ελλάδας και το κυβερνητικό χρέος της Ιταλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την μηνιαία οικονομική ενημέρωση της ΕΚΤ για τον Ιούνιο και την απόφαση για τα επιτόκια από την εθνική τράπεζα της Ελβετίας. Η Kabel Deutschland Holding AG, η Gerry Weber International AG, η P&I Personal & Informatik AG και η ESI GroupSA θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Nokia Siemens Networks, κοινοπραξία της Nokia Oyj και της Siemens AG, δήλωσε ότι σχεδιάζει να παράσχει περίπου 35% του νέου τέταρτης γενιάς (4G)  ασύρματου δικτύου στη Βραζιλία. Σε συνέντευξη του στο Handelsblatt, ο James Dilworth, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού της Allianz SE, Allianz Global Investors, για της δραστηριότητες της στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η Allianz Global Investors πρόκειται να ενοποιήσει όλες της θυγατρικές της κάτω από μια επωνυμία. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Credit Agricole SA σχεδιάζει να μειώσει ή να αποσύρει ολόκληρο το πακέτο μετοχών της στην Ελληνική Εμπορική Τράπεζα, εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη. Η επενδυτική, Vector Capital, δήλωσε ότι έχει αυξήσει την πρόσφορα της για την Technicolor SA. 

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την Ισπανία και την Κύπρο
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας και της Κύπρου στο “Baa3” από το “A3” και στο “Ba3” από “Ba1”, αντίστοιχα και εξετάζει την αναθεώρηση τους, για περαιτέρω υποβάθμιση.

Ο Geithner ζήτα περισσότερα μέτρα από την Ευρωζώνη
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, αποκάλεσε το πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία ως  “καλό σημάδι” για την δέσμευση της Ευρωζώνης για την οικονομική της ολοκλήρωση, αλλά δήλωσε ότι θα πρέπει να παρθούν γρήγορα και αλλά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο εκτιμώμενος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία μειώνεται 
Ο ετήσιος εκτιμώμενος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία, υποχώρησε στο 2.3% τον Ιούνιο, κάτω από την εκτίμηση 3.1% που σημειώθηκε τον προηγούμενη μήνα.

Η RBNZ διατηρεί το βασικό της επιτόκιο
Η Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ) διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 2.5% σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.