Αγορά Συναλλάγματος: Ενισχύεται το EUR - 18 Απριλίου 2013‏

Αγορά Συναλλάγματος: Ενισχύεται το EUR - 18 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 18.04.2013 11:06

Αγορά Συναλλάγματος: Ενισχύεται το EUR
Το EUR ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων σήμερα το πρωί. Η συνάντηση των G20, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό γεγονός στη δραστηριότητα των συναλλασσομένων. Επιπροσθέτως, με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία να απογοητεύουν, οι αγορές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στις πωλήσεις λιανικής του Η.Β. και στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας των Η.Π.Α, που θα δημοσιευθούν αργότερα εντός τη ημέρας, αναζητώντας επιπλέον στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Στις 05:00 GMT, το EUR κατέγραφε κέρδη 0.2% και 0.1% έναντι του USD και της GBP, διαπραγματευόμενο στα USD 1.3053 και στις GBP 0.8559, αντιστοίχως. Το JPY υποχωρούσε 0,2% και 0,1% έναντι τουEUR και του USD, αντιστοίχως. Στοιχεία έδειξαν ότι το συνολικό εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε περισσότερο του αναμενομένου το Μάρτιο.

Μετοχές Η.Β: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 9 μονάδων. Οι Πωλήσεις Λιανικής είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που θα δημοσιευθεί σήμερα. ΟιDebenhams (DEB), African Barrick Gold (ABG) και Circle Holdings (CIRC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για σήμερα. Η Royal Dutch Shell (RDSA) υπέδειξε ότι θα επικαλεστεί ανωτέρα δύναμη σχετικά με τις εξαγωγές ελαφρού αργού πετρελαίου τύπου Bonny από τη Νιγηρία, έπειτα από την απενεργοποίηση του αγωγού στο Nembe Creek λόγω επισκευών. Η BHP Billiton (BLT) ανακοίνωσε ότι ο Mike Yeager, ο επικεφαλής του τμήματος πετρελαιοειδών της εταιρείας, θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Ιουλίου 2013 και θα αντικατασταθεί από τον Tim Cutt, τον Πρόεδρο του τμήματος διαμαντιών και εξειδικευμένων προϊόντων. Η πρώτη φάση της δίκης της BP (BP/) σχετικά με τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 ολοκληρώθηκε, καθώς ο δικαστής όρισε διάστημα 80 ημερών για την ολοκλήρωση των ευρημάτων και τη διεξαγωγή συμπερασμάτων. Μία ομοσπονδιακή, συμβουλευτική ομάδα του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. πρότεινε την έγκριση μίας πειραματική θεραπείας για παθήσεις των πνευμόνων λόγω καπνίσματος, που αναπτύχθηκε από κοινού από τις GlaxoSmithKline (GSK) και Theravance.

Ασία: Αναιμικές Διαπραγματεύσεις
Οι ασιατικές αγορές κινούνται, ως επί το πλείστον, πτωτικά, σήμερα το πρωί, αντικατοπτρίζοντας χθεσινές απώλειες στη Wall Street. Στην Ιαπωνία, οι προμηθευτές της Apple, Toshiba (6502), Murata Manufacturing (6981), Ibiden (4062) και Nitto Denko (6988) υποχώρησαν καθώς ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple, η Cirrus Logic, ανακοίνωσε απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα κέρδη πρώτου τριμήνου, εν μέσω ανησυχιών για μειούμενες πωλήσεις iPhoneκαι iPad. Η Softbank (9984) κατέγραψε απώλειες, καθώς οι μέτοχοι της Sprint Nextel υποστήριξαν την πρόταση για την εξαγορά της Dish Network. Στον αντίποδα, οι GS Yuasa (6674), ANA Holdings (9202) και Japan Airlines (9201) ενισχύθηκαν εν μέσω αναφορών ότι η Boeing Company θα έχει λάβει την έγκριση για το 787 Dreamliner, από τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α, μέχρι το τέλος του μήνα. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0.3%, διαπραγματευόμενος στις 13,341.7 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate Group (600048) κατέγραψαν κέρδη. Στο Hong Kong, οι China Resources (1109) και ChinaOverseas Land & Investment (688) ενισχύθηκαν έπειτα από αύξηση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα το Μάρτιο. Στη Νότιο Κορέα, η LG Display (034220), προμηθευτής της Apple supplier, κατέγραψε απώλειες. Παρόλα αυτά, η Dongkuk Steel (001230) ενισχύθηκε, καθώς έλαβε έγκριση από την Exxon Mobil για την προμήθεια χαλύβδινων πλακών για τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της.

Μετοχές Η.Π.Α.: Οριακά κέρδη για τα συμβόλαια
Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι οι Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις Αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, ο Προπορευόμενος Δείκτης και η Έρευνα Μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Philadelphia. Οι Google (GOOG), Microsoft (MSFT), International Business Machines(IBM), Philip Morris International (PM), Verizon Communications (VZ), PepsiCo (PEP), Union Pacific (UNP),UnitedHealth Group (UNH), MorganStanley (MS) και Danaher (DHR) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους για σήμερα. Η eBay (EBAY) υποχώρησε 2.6%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μετά το πέρας της χθεσινής, κανονικής συνεδρίας, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα των προσδοκιών έσοδα πρώτου τριμήνου και δημοσίευσε απαισιόδοξη εκτίμηση για αυτά του δεύτερου. Απογοητευτικά έσοδα πρώτου τριμήνου οδήγησαν σε οριακή πτώση, 0,2%, την AmericanExpress (AXP). Η Select Comfort (SCSS) υποχώρησε 4.9%, έπειτα από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου και την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων κερδοφορίας για το δεύτερο τρίμηνο. Στον αντίποδα, καλύτερα του αναμενομένου κέρδη πρώτου τριμήνου ώθησαν τηSanDisk (SNDK) σε άνοδο 1.3%. Η Theravance (THRX) σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο, 18.7%, καθώς το BREO ELLIPTA, ένα εισπνεόμενο φάρμακο για τη θεραπεία των πνευμόνων, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με τη GlaxoSmithKline, έλαβε την υποστήριξη της συμβουλευτικής ομάδας του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. για την έγκρισή του. Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και εύρωστη πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο, οδήγησαν την Core Laboratories (CLB) σε άνοδο 5.4%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1.4%, μετά την ανακοίνωση των απαισιόδοξων εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Apple (AAPL) υποχώρησε κατά 5.5% καθώς η Cirrus Logic (CRUS), που αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές της, εξέδωσε απογοητευτική καθοδήγηση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι αποστολές του iPad mini ίσως μειωθούν το δεύτερο τρίμηνο. Τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου οδήγησαν τη Bank of America (BAC) σε πτώση 4.75%. Η Caterpillar (CAT) υποχώρησε κατά 1.4%, καθώς υποβαθμίστηκε από broker σε “Neutral” από “Out-Perform”. Η Bank of New York Mellon (BK) υποχώρησε κατά 2.1% λόγω της ζημιάς το πρώτο τρίμηνο. Η Textron (TXT) σημείωσε πτώση 13.4%, μετά τν ανακοίνωση των πτωτικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο και καθώς χαμήλωσε τη καθοδήγηση των κερδών ολόκληρου του έτους. Από την άλλη πλευρά, η Abbott Laboratories (ABT) σημείωσε άνοδο 2.4% λόγω των καθαρών κερδών που σημείωσε το πρώτο τρίμηνο. Η Mattel(MAT) ενισχύθηκε κατά 1.9%, καθώς εξέδωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γα το πρώτο τρίμηνο και το συμβούλιο ανακοινώσε την έκδοση μερίσματος με μορφή μετρητών για το δεύτερο τρίμηνο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένεται ν’ ανοίξουν κατά 11 και 19 μονάδες ανοδικά, ο καθένας αντίστοιχα. Το ελβετικό εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιταλίας και της Πορτογαλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται ν’ ανακοινωθούν σήμερα. Η Sodexo (SW), η Nokia Oyj(NOK1V), η Wartsila Oyj Abp (WRT1V), η Tele2 AB (TEL2A) και η Valartis Group AG (VLRT) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτέλεσμα σήμερα. Η Allianz SE (ALV) δήλωσε ότι βρίσκεται “πρώιμες συζητήσεις” με τον όμιλο WTorre, για την απόκτηση ονομαστικών δικαιωμάτων για το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Sao Paulo, στη Βραζιλία. Η ArcelorMittal USA LLC, αμερικάνικη θυγατρική της ArcelorMittal (MT), έχει καταθέσει μήνυση εναντίον μονάδων της OAO Severstal και της Nisshin Steel Holdings για υποτιθέμενη παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε εξαρτήματα αυτοκινήτων. Στους Financial Times δημοσιεύτηκε ότι η Commerzbank AG (CBK) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη πώληση της Eurohypo. Το Reuters δημοσίευσε ότι το εργατικό συνδικάτο, Verdi, της Deutsche Lufthansa AG (LHA) βρίσκεται σε δεύτερο γύρο απεργιών απέρριψε προσφορά για την αύξηση των μισθών από την εταιρία, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη» προσφορά.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Ο Egan-Jones υποβαθμίζει τη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας
Ο Egan-Jones Ratings υποβάθμισε το κρατικό χρέος της Γερμανίας σε “A” από “A+” και διατήρησε τις προοπτικές “Negative” επικαλούμενος την αυξημένη αναλογία του χρέους προς ΑΕΠ και το κίνδυνο της Γερμανίας να υπερψηφιστεί από τα άλλα μάλη της ΕΚΤ για τη παροχή περισσοτέρων κεφαλαίων διάσωσης σε ασθενεστέρα οικονομικά μέλη.

Ανάπτυξη της οικονομίας με μέτριο ρυθμό στις ΗΠΑ, αναφέρει η Fed
Η Fed στο Beige Book αναφέρει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2013 μέχρι τις αρχές του Απριλίου του 2013, η οποία υποστηρίχθηκε από την αύξηση της μεταποιητικής της δραστηριότητας, της ισχυρής ανάκαμψης στο τομέα της στέγασης και των καλών πωλήσεων αυτοκινήτων.

Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ προτρέπει τους G20 να αποφύγουν τις πολιτικές εξαθλίωσης
Ο Jacob Lew, ο υπουργός οικονομικός των ΗΠΑ, προέτρεψε τους υπευθύνους των G-20 τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να απέχουν από επιθετικές υποτιμήσεις των νομισμάτων τους. Ζήτησε επιπλέον, περεταίρω ενδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος και δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην τόνωση της ζήτησης στην οικονομία, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι τιμές κατοικιών στη Κίνα αυξάνονται με πιο γρήγορο ρυθμό
Οι τιμές των νέων κατοικιών στη Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 3.6% από έτος σε έτος το Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο είχαν σημειώσει αύξηση 2.1%.

Οι κινέζικες ΑΞΕ αυξάνονται
Σε μηνιαία βάση, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στη Κίνα σημείωσαν αύξηση κατά 5.7% στα USD12.4 δις το Μάρτιο, για πρώτη φορά πάνω από USD12 δις από τον Ιούνιο του 2012, ενώ το Φεβρουάριο είχαν σημειώσει αύξηση κατά 6.3%.

Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας συρρικνώνεται περισσότερο του αναμενομένου
Το συνολικό εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας μειώθηκε σε JPY 362.4 δις, το Μάρτιο, περισσότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς και σε σχέση με το αναθεωρημένο έλλειμμα ύψους JPY 779.5 δις, που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο.

Το επιχειρηματικό συναίσθημα στην Αυστραλία βελτιώνεται σημαντικά
Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε σε 2.0 μονάδες, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη τριμηνιαία αύξηση από το Δεκέμβριο του 2011 και συγκριτικά με ένδειξη -5.0 μονάδων που κατεγράφη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Το καταναλωτικό συναίσθημα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ της Νέας Ζηλανδίας, σημείωσε άνοδο φθάνοντας τις 119.2 μονάδες τον Απρίλιο, συγκριτικά με 114.8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.