Αγορά Συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR - 8 Ιουνίου 2012

Αγορά Συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR - 8 Ιουνίου 2012

Saxo Bank  | 08.06.2012 11:01

Αγορά Συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR 
Το EUR υποχωρεί έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων που αναμένεται να δείξουν πτώση των γερμανικών εξαγωγών τον Απρίλιο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Επιπλέον, η Fitch Ratings (Fitch) υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας κατά τρία επίπεδα, σε “BBB” από “A” με αρνητικές προοπτικές. Στις 5 πμ GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.3% έναντι του USD, ενώ κατέγραφε οριακές απώλειες έναντι της GBP, διαπραγματευόμενο στα $1.2527 και £0.8087, αντιστοίχως. Το AUD κινείτο πτωτικά κατά 0,3% έναντι του USD, καθώς δεδομένα υπέδειξαν ότι η Αυστραλία κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα για τέταρτο συνεχή μήνα τον Απρίλιο. Το JPY ενισχύθηκε 0,7% και 0,4% έναντι του EUR και του USD, αντιστοίχως.
 
Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 28 έως 30 μονάδων.


Ασία: Διαπραγματεύσεις σε αρνητικά πρόσημα 
Οι ασιατικές αγορές κινούνται καθοδικά, κυρίως, καθώς ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, δεν έδωσε σαφείς ενδείξεις για περεταίρω νομισματική χαλάρωση.
 
Μετοχές Η.Π.Α.: Τα συμβόλαια δέχονται πιέσεις
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν ζημίες 6,5 μονάδων. Το Εμπορικό Ισοζύγιο και τα Αποθέματα Χονδρικής είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που είναι προγραμματισμένο να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Piedmont Natural Gas Company, KMG Chemicals, Exide Technologies και Rand Logistics θα ανακοινώσουν τααποτελέσματά τους σήμερα. Η Altera Corporation είχε οριακά κέρδη 1.5%, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, εκτός της κανονικής συνεδρίας, την Πέμπτη, καθώς επιβεβαίωσε την πρόβλεψη κερδών του δευτέρου τριμήνου. Η Francesca’s Holdings κατέγραψε σημαντική άνοδο 17.4%, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της, υπερκέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ ανακοίνωσε αισιόδοξη πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο. Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, εξασφάλισαν άνοδο 2,2% στην Comtech Telecommunications. Στον αντίποδα, η Cooper Companies υποχώρησε 5.6%, έπειτα από την ανακοίνωση χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη δευτέρου τριμήνου και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη κερδών για όλο το χρόνο. Η Progress Software είχε απώλειες 9.4%, καθώς ανακοίνωσε απαισιόδοξη πρόβλεψη εσόδων και κερδών για το δεύτερο τρίμηνο. Μεγαλύτερη καθαρή ζημία για το τέταρτο τρίμηνο οδήγησε την Rentrak σε ζημίες 8,7%.
 
Χθες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0.1%, καθώς η αισιοδοξία από τη μείωση των επιτοκίων της Κίνας αντισταθμίστηκε από τις παρατηρήσεις του Ben S. Bernanke  που μείωσε τις ελπίδες για περισσότερα μέτρα νομισματικής πολιτικής για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ. Η Pall Corporation σημείωσε πτώση 4.3% αφού ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Η NVIDIA Corporation υποχώρησε κατά 4%, καθώς υποβαθμίστηκε από broker. Η Best Buyσημείωσε πτώση 0.9%, αφού ο Richard Schulze, ιδρυτής και επικεφαλής, παραιτήθηκε από το συμβούλιο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σε αντίθεση, η Regions FinancialCorporation ενισχύθηκε κατά 2.4% καθώς αναβαθμίστηκε από broker σε “Out-Perform” από “Neutral”. Από τις μετοχές του βιομηχανικού τομέα, η United Technologiesκαι η Boeing ενισχύθηκαν κατά 2.4% και 1.4%, η καθεμία αντίστοιχα. 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 37 με 39 και 32 με 35 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο γερμανικός δείκτης τιμών χονδρικής, ο δείκτης τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό ισοζύγιο, ο προϋπολογισμός της κεντρικής κυβέρνησης της Γαλλίας και το εμπορικό ισοζύγιο, το εγχώριο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Πορτογαλίας GDP και ο δείκτης τιμών καταναλωτή και η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα ανακοινωθούν σήμερα. Η Oeneo SA και η Systemair AB θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Ο Christophe de Margerie, ο διευθύνων σύμβουλος της Total SA, δήλωσε ότι διατηρεί το στόχο ετήσιας αύξησης 2.5% στην παραγωγή πετρελαίου και αερίου και αναμένει να επανεκκινήσει την παραγωγή στην Elgin complex πριν το τέλος του 2012. Η SiemensAG δήλωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τις υπηρεσίες αιολικής ενέργειας στη Βρέμη στο Hamburg εξαιτίας της πίεσης από την υψηλή τιμή και τον υψηλό ανταγωνισμό στην βιομηχανία αιολικής ενέργειας. Η Snam SpA σύναψε συμφωνία με έντεκα τράπεζες για πιστωτική ενίσχυση ύψους €11δις, ως ένα σημαντικό βήμα προς τον οικονομικό διαχωρισμό της από την Eni SpA.
 
Μακροοικονομική Ενημέρωση

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά τρεις βαθμίδες σε “BBB” από “A” με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος Fitch επανέλαβε την προειδοποίηση για την υποβάθμιση των ΗΠΑ το 2013
Σύμφωνα με το Reuters, ο οίκος Fitch προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να χάσουν την κατάταξη  “AAA” το 2013, εάν οι ηγέτες της χώρας αποτύχουν να συμφωνήσουν στην μείωση του ελλείμματος προϋπολογισμού και την δημιουργία ενός  “αξιόπιστου”  σχεδίου δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας παραμένει ‘απογοητευτική’, λέει ο Kocherlakota 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην Μινεάπολις, Narayana Kocherlakota, προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη της απασχόλησης στις ΗΠΑ παραμένει  “απογοητευτική” και το υψηλό ποσοστό ανεργίας πιθανότατα θα εξακολουθεί να υφίσταται, αν και οι συνθήκες νομισματικής πολίτικης είναι οι κατάλληλες.

Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξάνεται λιγότερο από το αναμενόμενο
Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο κατά $6.5 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο, για όγδοο συνεχόμενο μήνα και ακλουθώντας την αναθεωρημένη προς τα κάτω αύξηση $12.4 δισεκατομμυρίων που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αναθεωρήθηκε προς τα επάνω
Σε διαδοχική βάση, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε 1.2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 1.0%.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας μειώνεται
Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας ανήλθε στα ¥333.8 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο σε σύγκριση με το πλεόνασμα ¥1589.4 δισεκατομμυρίων που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας μειώνεται
Το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας ανήλθε στα A$203.0 εκατομμύρια τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το έλλειμμα  A$1.282 δισεκατομμυρίων που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Τράπεζα της Κορέας διατηρεί το βασικό της επιτόκιο

Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε το βασικό επιτόκιο της αμετάβλητο, στο 3.25%.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';