Αγορά Συναλλάγματος: Αμετάβλητο παραμένει το EUR

Αγορά Συναλλάγματος: Αμετάβλητο παραμένει το EUR

Saxo Bank  | 12.07.2012 10:59

Αγορά ΣυναλλάγματοςΑμετάβλητο παραμένει το EUR 
Το EUR παραμένει αμετάβλητο έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί. Στα 5 πμ GMT, το EUR παρέμενε , σχεδόν, σταθερό έναντι του USD και της GBP, διαπραγματευόμενο στα $1.2244 και στις £0.7897, αντιστοίχως. Το JPY ενισχυόταν 0,3% έναντι του USD και του EUR. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο, στα τρέχοντα επίπεδα, και ανακοίνωσε μετριοπαθή οικονομική ανάκαμψη. Το AUD υποχωρούσε 0,6% έναντι του USD καθώς στοιχεία έδειξαν αύξηση στο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 20 έως 25 μονάδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ασιατικών αγορών. Δεν αναμένεται δημοσίευση κύριων οικονομικών δεικτών σήμερα.

Ασία: Αναιμικές Διαπραγματεύσεις 
Οι ασιατικές αγορές δέχονται πιέσεις, σήμερα το πρωί, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Μετοχές Η.Π.Α.: Υποχωρούν τα συμβόλαια
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες 3,4 μονάδων. Οι Νέες και Υφιστάμενες Εκχωρήσεις Επιδομάτων Ανεργίας και οι Δείκτες Τιμάων Εισαγωγών και Εξαγωγών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν το μηνιαίο προϋπολογισμό του Ιουνίου.Χθες, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε χωρίς μεταβολή, στο τέλος της κανονικής συνεδρίας. Το συναίσθημα των επενδυτών ήταν συγκρατημένο, καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης της Fed για τον καθορισμό νομισματικής πολιτικής δεν απεκάλυψαν στοιχεία για περεταίρω νομισματική χαλάρωση. Η Best Buy Company κατέγραψε σημαντικές απώλειες, 8.4%, καθώς η ομότιμός της εταιρεία, η Hhgregg, αναθεώρησε προς τα κάτω, την ετήσια πρόβλεψη κερδοφορίας. Η JC Penney Company υποχώρησε 2,2%, καθώς η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση σε “B+” από “BB-”. Η Viacom έκλεισε 0.3% πτωτικά, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η DirecTV διέκοψε την πρόσβαση στα κανάλια της εταιρίας λόγω μιας διαμάχης για τα τέλη. Από την άλλη πλευρά, η Abercrombie & Fitch Company ενισχύθηκε κατά 4.1%, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρία πιθανότατα εξετάζει την επαναγορά ιδίων μετοχών και είναι διατεθειμένη να περιορίσει σχέδιά της για επέκταση στην Ευρώπη. Από τις μετοχές του τομέα των αποθεμάτων, η WPX Energy ενισχύθηκε κατά 3.2%, ενώ ηEOG Resources και η Anadarko Petroleum Corporation ενισχύθηκαν κατά 2.8% η καθεμία. Η JPMorgan Chase σημείωσε άνοδο κατά 1%, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι σχεδιάζει να  διεκδικήσει εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές από τα στελέχη που θεωρούνται υπεύθυνα για τη ζημιά που υπέστη το γραφείο επενδύσεων στο Λονδίνο.  

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 12 με 25 και 11 με 15 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης τιμών χονδρικής της Γερμανίας, ο δείκτης ανεργίας της Ελλάδας και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για τον Ιούλιο. Η Suedzucker Mannheim Ochsenfurt AG, η Agrana Beteiligungs AG, η Castellum AB, η Orexo AB και η Norwegian Air Shuttle ASA θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Bayer Healthcare, μονάδα της Bayer AG, θα πληρώσει $15.000.000 ως ρύθμιση σε αγωγή που της έγινε, για παράνομη εμπορία ασπιρίνης αναμειγμένη με άλλα συμπληρώματα. Σύμφωνα με τη Dow Jones Newswires, η RWE AG έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για την πώληση της net4gas, εταιρία μεταφοράς αερίου με έδρα τη Τσεχία, απ’ όπου αναμένεται να εκπονήσει περίπου €1.4δις. Σύμφωνα με το Reuters, η Teliasonera AB πουλάει την ισπανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας , Yoigo, έναντι περίπου €1δις. 

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Δεν επείγει περεταίρω τόνωση της οικονομίας, σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed
Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης για την νομισματική πολιτική της αρμόδιας επιτροπής της Fed, δεν αναφέρεται κανένας υπαινιγμός για έναν τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης και αναφέρεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο ρυθμό. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι η αγορά χρεογράφων θα είναι δικαιολογημένη εάν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατηρεί το βασικό της επιτόκιο στα ίδια επίπεδα
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στο φάσμα 0.0% έως 0.1%. Επιπρόσθετα η κεντρική τράπεζα αύξησε τις αγορές χρεογράφων της σε ¥45.0 τρισεκατομμύρια από ¥40.0 τρισεκατομμύρια.

Η ανεργία στην Αυστραλία αυξάνεται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, η ανεργία στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 5.2% τον Ιούνιο σε σχέση με το 5.1% που ήταν τον Μάιο.

Ο εκτιμώμενος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία αυξάνεται 
Ο ετήσιος εκτιμώμενος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 3.3% τον Ιούλιο από 2.3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η Νότιος Κορέα μείωσε απροσδόκητα το επιτόκιο της 
Η Τράπεζα της Κορέας μείωσε ξαφνικά το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο 3%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε στις 110.5 μονάδες τον Ιούλιο σε σχέση με την καταγραφή των 105.8 μονάδων τον Ιούνιο.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στην Νέα Ζηλανδία επιβραδύνεται
Η εποχιακά προσαρμοσμένη απόδοση του βιομηχανικού δείκτη της Νέας Ζηλανδίας, υποχώρησε στις 50.2 μονάδες τον Ιούνιο σε σχέση με τις 55.8 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα. 

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.