«Τρενάκι του τρόμου» το ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση

«Τρενάκι του τρόμου» το ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση

FXCM Hellas  | 22.01.2013 18:29

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών για τους traders του ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα να ακολουθεί απότομη «βουτιά» εν μέσω φημολογίας (που διαψεύστηκε) και έπειτα διέγραψε τις απώλειες μετά από μια εντυπωσιακή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού συναισθήματος ZEW.

Το EUR/USD διαπραγματεύτηκε σε υψηλά ημέρας γύρω από το 1,3371 λίγο πριν κυκλοφορήσει φήμη για παραίτηση του Weidmann, επικεφαλής της Bundesbank. Ο Weidmann, μέλος της ΕΚΤ, έχει εκφράσει «ανοιχτά» την αντίθεσή του στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων OMT της ΕΚΤ. O δείκτης DAX στη Γερμανία υποχώρησε άνω του 1% και το EUR/USD σημείωσε πτώση για να δοκιμάσει τη στήριξη στο 1,3284 μετά την έντονη φημολογία. Ωστόσο, μέρος των απωλειών καλύφθηκε όταν η Bundasbank αποκάλεσε τις φήμες «σκουπίδια».

Το ευρώ διέγραψε όλες τις απώλειες και ενισχύθηκε προς το 1,3375 όταν ανακοινώθηκε ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW σε υψηλά 2,5 ετών για τον Ιανουάριο. Ο ZEW προβλέπει ότι η Bundesbank θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στη Γερμανία. Το EURUSD μπορεί να συναντήσει αντίσταση στα υψηλά 11 μηνών, στο 1,3404, ενώ η αντίσταση που έχει διασπαστεί ήδη στο 1,3284 μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την κοινή τραπεζική εποπτική αρχή. Κατά τη χθεσινή συνάντηση, συμφώνησαν να εκταμιεύσουν την δανειακή δόση 9,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Επίσης, οι υπουργοί ανέφεραν ότι υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον μηχανισμό διάσωσης ESM. Τέλος, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem εκλέχτηκε νέος επικεφαλής του Eurogroup.

Στη Βρετανία, αναμένουμε σήμερα την ομιλία του διοικητή της BoE, Κing, και πολλοί εκτιμούν ότι θα μιλήσει για το βρετανικό ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2012, το οποίο ανακοινώνεται την Παρασκευή. Αύριο, ο πρωθυπουργός Cameron θα δώσει ομιλία για τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ. Πολλοί περιμένουν να ανακοινώσει δημοψήφισμα για την πιθανότητα αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Η Ισπανία άντλησε 2,8 δισ. ευρώ, πάνω από τον ανώτερο στόχο των 2,5 δισ. ευρώ. Τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια πουλήθηκαν με μέση απόδοση 0,888% έναντι 1,609% τον Δεκέμβρη.

EUR/USD: Ημερήσιο γράφημα 2

FXCM Hellas

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.